Reklama

Reklama

Halloween: H20

  • USA Halloween H20: 20 Years Later (více)
Trailer

VOD (1)

Šílený psychopat Michael Myers se vrátil a s ním i kletba jeho rodiny. Svůj pověstný nůž obrátil znovu proti své sestře Laurie (Jamie Lee Curtis), pro niž se noční můra stává skutečností. Tentokrát však je na střet s vrahem připravena.  Horor Halloween: H20 je v pořadí sedmým dílem klasické série, kterou zahájil v roce 1978 režisér John Carpenter kultovním snímkem Halloween (u nás vyšel na videu pod názvem Předvečer svátku všech svatých). Pokračování režiséra Steva Minera se odehrává o dvacet let později (odtud šifra v názvu snímku). Na scénu se v něm vrací jak ďábelský vrah Michael Myers, tak jeho sestra Laurie Strodeová, která jako jediná přežila jeho řádění. Nyní žije pod změněným jménem, má sedmnáctiletého syna, ale stále ji pronásledují děsivé vidiny o Myersově návratu. Není tedy překvapena, když se tak opravdu stane. Po dávných zkušenostech s nezničitelným zabijákem je však na střetnutí s ním připravena a je odhodlána sprovodit ho tentokrát ze světa definitivně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Michael si chtěl nostalgicky zavzpomínat na starý dobrý časy ve společnosti svojí milovaný sestřičky, a divák tak může zavzpomínat s nima. Kultovní zabiják tu totiž vůbec nepřipomíná ten vraždící kombajn, co kosí všechno živý kolem sebe. Kdepak, zdejší Michael se opravdu podobá tomu z prvních dvou dílů: chytře a hlavně nenápadně si jde za svym cílem i přes to, aniž by musel zamordovat každýho, kdo mu stojí v cestě. Bodycount je tudíž slabší (pouze 5 obětí), ale v týhle části jde o něco úplně jinýho. Správně, mluvim o momentu, kdy Laurie Strodeová - do tý doby neustále vyděšená z každýho blížícího se Halloweenu - uzavírá celej školní areál a se sekerou v ruce si jde srovnat účty s bráškou, nadobro skoncovat se svojí noční můrou a zároveň důstojně uzavřít celou sérii. Dneska samozřejmě už všichni víme, že se tak bohužel nestalo a vzniklo to dementní Ressurection, ale HáDvacítku nám nikdo nevezme. Pro mě osobně tak všechno skončilo právě tady. P.S. Všimněte si, jak umře Adam Arkin (Lauřin rádoby nabíječ) - to je taky moc pěkná připomínka druhýho Halloweenu. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Dôstojná spomienka na prvý diel, už bohužial bez Dr. Loomisa. Krátke a úderné..Tam kde zlyhali posledné štyri časti, tam tento siedmy diel naopak pridáva- na atmosfére a napätí. Mám pocit, že aj Michael trošku zrýchlil tempo:) A keď sa v tom najlepšom ozve Carpentorov kultový úchylný hudobný motív, je "vystaráno":) Hoci si scenár opäť s logikou nepotykal, tentokrát to vôbec nevadí a ako fanúšik celej série som viac než spokojný. Výborné... ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Trošku překvapivě musím konstatovat, že se jednalo o velice solidní díl. Velmi mě potěšila i krátká účast dítěte Joseph Gordon-Levitta, který již v té době dovedl hrát. Příběh má taky cosi do sebe a vyloženě nenudí. Když se zrovna hlavní hrdinka neolizuje s jejím přítelem, tak se na to dá celkem i koukat. Michael řádí velice slušně a několik závěrečných minut je skutečně fantastických. Tísnivá atmosféra snímek taky často neopouští. Ačkoli jsem to podle velmi odpudivého plakátu opravdu nečekal, tak tohle se velmi povedlo. Jestlipak to vlastně nebyl nejlepší díl celé série?! ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Konečně k Halloweenu pustili někoho zkušeného,kdo umí točit horory a pozvdedl povzdechávající sérii trochu na předešlou úroveň. Ten,který stvořil Jasona Voorheese a vdechl mu život,oživil Michaela. Hudební průměr,nikdo nepřekoná Carpentera,není tu hromada mrtvol,aby to zabralo čas,Michael má opět svoji mimuku a dobře sedící masku,která nevypadá k smíchu. Jedná se o velmi důstojný návrat vraždicí legendy,možná,že je škoda,že předchozí díly ignoruje,tak jako nevím jestli i já je mám ignorovat. Trojku nepočítám,čtyřka padá,pětkaje pro mě dobrá a šestka je mrtvá. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Paráda! Tohle jsem myslim viděl poprvé na HBO a moc se mi tenhle díl líbil. Další díl s názvem Halloween: H20 - Po dvaceti letech se k sérii vrací hlavní hrdinka Laurie Strode (Jamie Lee Curtis). Moc rád jsem jí v tý sérii zase viděl. Jsou tady některý nový postavy a jedna z nich je John (Josh Hartnett) a je to syn Laurie a roli zahrál dobře. V Halloweenu se mi tenhle herec líbil, ten je dobrej v hororech. Atmosféra a vraždy ve fimu fajn. A zase tu opět museli dát roli Michaela Myerse někomu jinýmu :D Hrál ho herec Chris Durand a byl výbornej. Fakt že tahle série pořád neni tak skvělá jako Pátek třináctého a Noční můra v Elm Street. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (37)

  • Počas úvodných titulkov je možné vidieť na nástenke Dr. Loomisa útržky z novín, kde je v titulku zle napísané Michaelovo (Chris Durand) priezvisko. Namiesto Myers je tam Meyers. Rovnako je zle napísaný aj dátum udalostí, ktoré sa stali v prvom filme od Johna Carpentera. Namiesto roku 1978 je v novinovom titulku spomenutý rok 1968. (tXtX)
  • Úlohu dospievajúceho syna hlavnej hrdinky hral - vo svojom debute - vtedy dvadsaťročný Josh Hartnett, ktorý v nasledujúcich rokoch zostal verný hororovému žánru: Fakulta (1998), Noc dlhá 30 dní (2007). (tron)

Reklama

Reklama