Reklama

Reklama

Přes čtyřicet let se Michael Myers marně snaží připravit o život Laurie Strode (Jamie Lee Curtis). Navzdory tomu, že výčet jeho obětí připomíná telefonní seznam, Laurie se vždycky podařilo vyklouznout. Z role bezbranné čekatelky na smrt se navíc během let transformovala v neohroženou bojovnici, která ví, že nejlepší obrannou je útok. Přestože na Michaela připravila celou řadu pastí a některé z nich dokonce úspěšně sklaply, vyřešit problém jednou provždy se jí nepodařilo. Co se týče vzájemné konfrontace, mají prostě oba neskutečnou smůlu. Jenže i ta musí jednou skončit. Stejně jako Halloween. Příběh hororu Halloween končí se odehrává čtyři roky po tragických událostech, které městečko Haddonfield a rodinu Laurie Strode postihly ve filmu Halloween zabíjí. Ocitáme se v současnosti, kterou by měl příběh silně reflektovat. Kromě zabijáka s maskou tak budou městečko terorizovat i „noční můry“, které poslední dva roky všichni dobře známe. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (292)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Sklamanie. Bol som rád za nový smer, ktorý priniesol režisér David Gordon Green, keď nám predstavil pokračovanie po 40 rokoch, ktoré nadviazalo na úplne prvý film. Bohužiaľ dobre nápady mu dochádzali už pri predošlom filme a toto je ešte niečo horšie. Tešil som sa na finále a bol som zvedavý, čo nové nám Halloween Ends prinesie a priniesol bohužiaľ tejto série iba klinec do rakvy. Prvá polovica filmu, nie je síce zlá, ale nepôsobí to na mňa ako pokračovanie Halloweenu, ale ako nejaké voľne pokračovanie, kde hlavne postavy (Myers, Laurie) sú vedľajšie, pretože nemajú toľko priestoru ako pred tým. Zopár šťavnatých vrážd samozrejme nechýba a Jamie Lee Curtis ako nestarnúca Laurie tu ma tiež svoje svetle momenty, ale je to málo keďže ide o finále. Veľký priestor dostanú postavy, ktoré nás vlastne ani nezaujímajú a to nie je dobra vizitka. Kvôli ním to predsa nikto nepozeral. Chápem, že chceli tvorcovia prísť s niečím novým, ale toto nebola ta správna cesta. Príbeh, taktiež nula bodov, nič nové neprinesie. Čo viac dodať, názov filmu hovorí za všetko, Halloween končí. 50% - 2* ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Halloween FINALLY Ends! Tahle série, která se kdysi dala nazývat kultovní, se poslední roky proměnila v nejhloupější béčko a všechny jenom srala. A to, že se finální díl věnuje z 90% nudné lovestory mezi dvěma nezajímavýma postavama a Myers se objeví všehovšudy 5 minut, rozhodně není důstojné zakončení ságy. Další prodělečný brak, který si nezaslouží pomalu ani tu lítostivou jednu hvězdu. Greene, ty teda dokážeš věci posrat... ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

[Halloween Movie 2022  2/2] Dodnes vzpomínám, jak jsem si z videopůjčovny odnesl svoji první kazetu a utíkal domů, abych si to mohl pustit na videu a byl to právě první Halloween. A dnes, o 20 let později, o Halloweenský večer, sleduji konec této Hororové legendy. Fňuk. Tato trilogie začala parádně Halloween 2018, návrat Myerse, po skoro 10 letech na obrazovky, si ode mě zasloužil slabších pět hvězd. Halloween Kills 2021, už u lidí nesklidil takový úspěch, ale za mě se stále jednalo o lepší průměr a zasloužil si čtyři hvězdy. No a tenhle Halloween, se mi zdá ze všech nejslabší  a od velkýho průseru, ho zachránilo celkem povedený finále, ale nečekal jsem teda, že zrovna u Halloweenu neuvidím ani jednu pořádnou, brutální vraždu. Ani ten úvod nebyl klasicky dobrý. Ta první hodina tak neskutečně nudila, jsem si chvilku myslel, že se dívám na nějaký romantický film (Andi Matichak, tu byla hrozně debilně naivní). To s tím mladým psychopatem, nebyl špatný nápad, ale k čemu to ve finále bylo, to fakt nevím. Později se rozjelo i nějaké to vraždění, ale vůbec to nemělo koule, snad jen ta scéna s černochem v rádiu, byla originální a zapamatovatelná, ale jinak opravdu nic. Škoda, za mě teda dost suchý zakončení a poprvé dávám téhle Hororové klasice, pouze tři hvězdy. Každopádně věřím, že za pár let (klidně ať je to zase za 10 let) přijde nový Halloween, který bude tuhle trilogii ignorovat a pojede si po svém. Jen ať klidně přijde, budu se těšit. To bude éra. Sbohem Jamie Lee Curtis. (1. 247. hodnocení) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Halloween končí, alespoň doufám. Po skvělém Greenově restartu a hloupé ale pořád zábavné dvojce přichází zbytečný a mizerně vymyšlený závěr, který prakticky vynechává samotného Myerse i horor jako takový. Film nudí, nestraší a nezachrání to ani hororový závěr, kde konečně dojde na nějaký ten kill. Zbytečný a špatný film i v porovnání s předchozím dílem. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo těžký kafe. Pro mě dost možná nejrozporuplnější film roku. Na jednu stranu oceňuji, že film je absolutně odlišný od traileru a vydává se totálně jiným směrem. Na druhou stranu jsem si posteskl, že jsem se nedočkal té epické jízdy, co jsem si sliboval od prvního dílu. Ten se totiž u mě zapsal jako jeden z nejlepších hororů a stal se oblíbeným filmem v předvečer všech svatých. Dvojka na druhou stranu tímhle získává vlastně plus, protože se držela (víceméně...) osvědčeného koktejlu a tím pádem vlastně byla vydařený sequel. "Vydařený" prosím. Ale trojka Končí a vlastně tvoří Halloween bez Myerse. Dvě hodiny dlouhý film není hororem, není slasherem, není epickou bitvou mezi Laurie a Michaelem. Je to psychologická sonda do role vrahů a zla kolem. Představoval jsem si takhle závěr tak dokonale načaté trilogie? Rozhodně ne. Byl jsem zklamaný? Nejspíš ano. Ale nechci trojku zahodit jen proto, že vize režiséra je naprosto jiná než ta moje. Svoje pocity po skončení filmu tak neumím popsat. A neumím je dost možná popsat ani teď. Je to zkrátka jiné, horší, odlišné... Já nevím. V rámci dvou předchozích dílů jsou ale ambice absolutně v troskách. (48 %) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Produkcia údajne využila oneskorenie spôsobené pandémiou COVID-19 na prepísanie častí scenára, vrátane pridania veľkého časového skoku medzi týmto filmom a Halloween zabíja (2021), ako aj použitia pandémie ako súčasti zápletky filmu. (Zeker)
  • Michael Myers se objeví až po 38 minutách filmu. (Takeshi666)

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

28.09.2023

Ačkoliv jsme se posledního filmu ze série Halloween dočkali loni, kdy režisér David Gordon Green se snímkem Halloween končí uzavřel svoji hororovou trilogii navazující na úplně první film, podle… (více)

Reklama

Reklama