Reklama

Reklama

Pátek třináctého 6: Jason žije

  • Česko Pátek třináctého: Jason žije (více)
Trailer

Jako dítě si Tommy Jarvis zkoušel jaké to je, když jiní umírají a tak zabil Jasona Voorhese. Stal se tak postrachem okolí jezera Crystal Lake. Jenže nyní, po nějakém čase si Tommy není vůbec jistý zda je Jason opravdu mrtvý. Jediná možnost jak se ujistit, je vykopat jeho tělo a tak se s přítelem jedné noci vydá na hřbitov. Bohužel pro Tommyho, a především jeho přítele, najdou namísto seschlé mrtvoly Jasona v plné síle, který se jako zázrakem vrátil! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Po slabších, ale stále ne špatných a koukatelných předešlých dvou dílech přichází zase lepší kousek. Události z minulého dílu jsou tak nějak zapomenuty. A to je jen dobře. Ačkoliv jsem ve čtyřce ani v pětce Tommyho zase tak moc nemusel, zde mi už nevadil. Sice to byl typický kladný hrdina, který jakoby už ani s tím původním Tommym, který ve čtyřce přišel o matku, prožil peklo a zamordoval Jasona, neměl nic společného, ale tentokrát jsem mu i fandil. Minule chtěli tvůrci oživit sérii tím, že nebude vraždit Jason. To se nepovedlo. Tak zde vsadili na klasické schéma a tím novým prvkem tu je humor a chvílemi i parodie. Ale díky bohu za to, sérii to oživilo. Díky tomu jsme tu měli mnoho vtipných a hlavně POŘÁDNÝCH charakterů (Jasonových obětí), které v předešlých dvou dílech až na výjimky nebyly. Je pravda, že ten humor ubral dost hororové atmosféry, což je škoda, ale v poslední půlhodince to zase zvážní a ta stará dobrá napínavá atmosféra je aspoň na těch 30 minut zpátky. Šestka mohla být tím dost možná nejlepším dílem celé série, ačkoliv je jiná. Jenže nejlepším dílem se nestane. Sice má dobré charaktery, zápletku, vtip, zase se vrátíme ke starému dobrému táboru u jezera, ale něco tomu celému prostě pořád chybělo. Na konečné čtyři hvězdy to vytáhla ta poslední půlhodina. Ale tak jako tak je to pro mě třetí nejlepší díl série (po F1 a F3), ačkoliv z ní možná trochu vybočuje... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Yes,nečekaně vtipné a brutální,Jason vstává z mrtvých a lehce dokazuje,proč se stal tak kultovním.Sice nemůže být řeč o nějaké hororové atmosféře,ale postavy mají co hrát,scénář disponuje zajímavým příběhem.Vraždy parádní a hlavně nečekáné výbuchy smíchu,ne nad trapností hlášek ale nad opravdu dobrým,černým humorem.Kdyby Jason ještě vykostil pár mrňavých děcek v Crystal Lakeu,možná bych bouchnul i 5*,to by bylo teprve dokonalé Guilty Pleassure.Škoda že se tato série neubírala celou dobu tímhle směrem.Béčková hororová,vykosovací komedie a pro mě nejlepší díl,když nepočítám supéro čupéro 2009 version. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Jason žije ale mohol zostať radšej mŕtvy. Je pravda, že šestka je ešte viac priamočiara než predošlé časti a diváka sa snaží (miestami celkom úspešne) pobaviť, ale postavy sa správajú aj na pomery tejto série výnimočne hlúpo a vôbec medzi nimi nefunguje chémia. V 6. epizóde chýba akási väčšia partia a previazanosť, ktorá by dávala jednotlivým vraždám tú správnu šťavu. Viem, že by som nemal v tejto sérii hľadať nejaké zmysluplné vzťahy medzi postavami, ale zabíjanie hrdinov, ktorých sme nemali možnosť ani trochu spoznať, ma nudí (pre porovnanie, v štvorke táto vzťahová schéma fungovala). SPOILER: V podstate jediné postavy, na ktorých môže divákovi záležať, prežijú, a smrť ostatných ma nijak nemrzela. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jason je více než živý a je připraven i v tomto šestém pokračování každému teenagerovi v dosahu jeho mačety dokázat, jak moc. Potěšily mě narážky na různé filmy (bondovky, Frankenstein) nepotěšila mě korektnost (z vražd nemáme tolik, jako v předchozích dílech, žádné nahé scény). Nicméně i tento šestý díl má co nabídnout a já už pošesté dávám prakticky to samé hodnocení - čtyři hvězdy. Tahle série má něco do sebe… ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Šestým dílem se Jason trochu nadechl nad hladinou toho prochcanýho jezera, ale ani toho slaboučkého lesku, který kdysi míval, nedosahuje. Jakš takš stravitelný díl, který sérii zatahuje do stádia močopudnosti. Jason Voorhees nikdy nebude mým oblíbencem. Otázkou je, jestli s čím dál víc plesnivějšího a červama prolezlejšího xichtu se zastaralou maskou a mačetou jde vůbec něco víc vytřískat, když už natočili 9x to stejný, a ani to desáté, omlazané scifi nestálo za nic. Je opravdu smutné, když ho po deseti pokusech musel pumpnout až Freddy, což považuju za lepší biják než všechny samostatné P13. Vrchol série podle mýho přichází se třetím dílem. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (22)

  • Když skupina dětí vstoupí na policejní stanici, má Cort (Tom Fridley) na krku sluchátka, ale o několik záběrů později si je sundá z uší. (Stocki)
  • První film ze série, ve kterém neuvidíme nikoho kouřit, ani užívat lehké drogy. Ve filmu se neobjevuje ani žádná nahota. (Stocki)

Reklama

Reklama