Reklama

Reklama

Dynastie

(seriál)
  • USA Dynasty
USA, (1981–1989), 173 h 59 min (Minutáž: 45–95 min)

Hrají:

John Forsythe, Linda Evans, Joan Collins, Gordon Thomson, John James, Emma Samms, Al Corley, Pamela Sue Martin, William Beckley, Bo Hopkins, Heather Locklear (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(219)

Obsahy(1)

Sekretárka Krystle sa vydáva za svojho šéfa Blakea Carringtona, majiteľa denverskej ropnej spoločnosti. Milionársky život však nie je prechádzka ružovou záhradou. Krystle si musí získať dôveru služobníctva i nevlastných detí - prefíkanej Fallon a homosexuála Stephena. Okrem toho musí byť stále v strehu pred zákernou Carringtonovou ex-manželkou Alexis. (arkis)

(více)

Recenze (122)

rozbris 

všechny recenze uživatele

Taky si na to vzpomínám, no co museli jsme se na to dívat, nebyl net, musel ses koukat na to co bylo v televizi, a jedním seriálem co běžel každý týden byla i Dynastie. Trochu to připomíná Dallas, ale hodně vzdáleně, spíš mi to připomíná slátaninu nepovedených scénařu z Dallasu, které pak dali dohromady a stvořili Dynastii. ()

Elisebah odpad!

všechny recenze uživatele

Na tohle vždycky koukala moje babička. Jednou jsem nějak asi omylem koukala s ní. No byl to nějaký díl, kde se k závěru konala svatba a všechyn je tam nějaký psychopat postřílel. Byla jsem teda zvědavá, jak to bude pokračovat, když hlavní hrdinové jsou mrtví a ejhle... druhý den v dalším díle byli všici zdraví jako by se nic nestalo a ani šrámy neměli. Ve světě asi neví co s penězi, když dovedou točit takovéhle kraviny. ()

Reklama

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Znatelně méně zdařilá kopie Dallasu. Nebyla nejhorší, ovšem stejně jako v případě Dallasu postupně přicházely šílenější a šílenější zápletky. Oním přeskočením žraloka byl paradoxně vrcholový moment - Moldavský masakr (k němuž došlo ve stejné době, kdy v Dallasu poslali Bobbyho do sprchy). Dál už přicházela jedna větší šílenost za druhou, a vše vyvrcholilo tím, že jednu z hlavních postav unesli mimozemšťani (k tomu sice došlo ve spin-offu, ale jelikož ten hned potom skončil, museli ten problém dořešit v hlavním seriálu), po čemž už nebral Dynastii vážně vůbec nikdo. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jen jsem si čistě vzpomněl na svoje dětský školní léta v devadesátých letech, kdy na nejmenované televizní stanici Nova, moje čekání na oblíbený Vražedný podřeží a Odpadlíka prznila tahle pffff nekonečná Dynastie... Je to sice slabší odvar než Tak jde čas, nicméně ty vzpomínky to nabouralo dokonale. 15% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za obzvláště vydařený živý obraz v jednom z dílů, kdy byl unesen nějaký potomek některého z hlavních hrdinů. Bohužel jsem viděla právě jenom tento díl, což je možná nebetyčná škoda, třeba v jiných dílech byly i větší vychytávky. Ale patos stříkal z obrazovky takovým fofrem, že jsem nestíhala uklízet, takže jsem dospěla k závěru, že než pokaždé rekonstruovat byt, raději se ochudím o mimořádný zážitek spojený se sledováním emerického seriálu. Milovníkům absurdního umění lze Dynastii pouze doporučit, určitě si přijdou na své. Je to nářez. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (22)

  • Seriál se měl původně jmenovat Denver Oil, název byl změněn kvůli podobnosti s Dallasem. (adamc)
  • Během 5. série bylo odhaleno, že hostující Rock Hudson je HIV pozitivní. Protože měl v seriálu několik líbacích scén s Lindou Evans, spekulovalo se, zda nemohla být ohrožena. V reakci zavedly herecké odbory pravidlo, které vyžaduje od herců pravdivé informování o zdravotním stavu. (kenny.h)

Reklama

Reklama