Reklama

Reklama

Dynastie

(seriál)
  • USA Dynasty
USA, (1981–1989), 173 h 59 min (Minutáž: 45–95 min)

Hrají:

John Forsythe, Linda Evans, Joan Collins, Gordon Thomson, John James, Emma Samms, Al Corley, Pamela Sue Martin, William Beckley, Bo Hopkins, Heather Locklear (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(219)

Obsahy(1)

Sekretárka Krystle sa vydáva za svojho šéfa Blakea Carringtona, majiteľa denverskej ropnej spoločnosti. Milionársky život však nie je prechádzka ružovou záhradou. Krystle si musí získať dôveru služobníctva i nevlastných detí - prefíkanej Fallon a homosexuála Stephena. Okrem toho musí byť stále v strehu pred zákernou Carringtonovou ex-manželkou Alexis. (arkis)

(více)

Recenze (122)

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pár dílů (sérii, kde unesli jakousi ženu) a na čas mě to chytlo. Nakonec ale člověk stejně přijde na to, že tudy cesta nevede, a najde si jinou kratochvíli. Neupírám seriálu jistou „velikost a slávu“, ale hodnocení třeba i na této databázi tyhle jeho charakteristiky, a tím i celý seriál, dávají na jejich pravé místo, těsně vedle koše... :-) 1 hvězdička - 5%. ()

Hillock 

všechny recenze uživatele

První díl první série nazvaný Ropa vypráví o příchodu Krystle do rodiny. Musí se naučit způsobům zbohatlíků a připravuje se na svatbu s Blakem. Matthew se vrací z Blízkého východu a Claudie byla právě propuštěna z psychiatrické léčebny. Tento úvodní díl odstartoval začátek úspěšného dramatického seriálu s devíti řadami a celkovými 220 epizodami. Do konce první sezóny se Dynastie držela v první top 5 hodnocených pořadů. Na třetí místo se vyšplhala v období 1983-84. První příčku si po právu zasloužila konečně v letech 1984-85. Začátek čtvrté řady znamenal pro seriál zároveň jeho konec. Hodnocení seriálu začalo prudce klesat a během jeho poslední sezony 1988-89 Dynastie klesla na 57. příčku. Poslední díl poslední série byl odvysílán 10. května 1989, avšak některé dějové linie zůstaly nevyřešené. Zklamání fanoušků ale netrvalo dlouho a dočkali se o dva roky později dvoudílného filmu Dynastie: Shledání v říjnu 1991. Seriál Dynastie získal několik prestižních ocenění. Na cenu Emmy byl čtyřiadvacetkrát nominován, Zlaté Glóby vyhrál celkem třikrát, čtyřikrát si odnesl prvenství v kategorii Oblíbený televizní dramatický pořad z People’s Choice Awards a v řadě dalších kategorií bodoval. Dynastie se vysílala v 70 zemích a vidělo ji přes 250 miliónů lidí. V roce 1999 byl Aaron Spelling zařazen do Guinnessovy knihy rekordů jako nejúspěšnější seriálový producent v historii televize. Do dnešního dne je Dynastie stále seriálem, který v historii ABC dosáhl nejvyšší sledovanosti. V devadesátých letech tento seriál zavítal i na české obrazovky a těšil se velkému úspěchu. Kdejaká žena prožívala každou slzu Krystle a hněv Alexis, milovala svůdného Dexe a byla okouzlena šarmem Blaka. Seriál seriálů, na který jeho fanoušci nikdy nezapomenou. ()

Reklama

Elisebah odpad!

všechny recenze uživatele

Na tohle vždycky koukala moje babička. Jednou jsem nějak asi omylem koukala s ní. No byl to nějaký díl, kde se k závěru konala svatba a všechyn je tam nějaký psychopat postřílel. Byla jsem teda zvědavá, jak to bude pokračovat, když hlavní hrdinové jsou mrtví a ejhle... druhý den v dalším díle byli všici zdraví jako by se nic nestalo a ani šrámy neměli. Ve světě asi neví co s penězi, když dovedou točit takovéhle kraviny. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál mě dost zaujal a viděl jsem pěknou řádku jeho řad. Vzdal jsem to, až když se většina hlavních představitelů pomocí plastických operací po "smrtelných" nehodách úplně proměnila, když se hlavní hrdina po několikáté oženil s vlastní manželkou a přibyla mu kupa všemožných levobočků. Nevím, jak byly v tehdejším SSSR vnímány díly, jež se měly konat v jakémsi Moldavském království, ale mě to tehdy přestávalo bavit. Každopádně, dnes už to dávají jenom v ranních hodinách na německých kabelových stanicích. ()

Marrianna 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, že jako malá jsem tento seriál doslova "žrala" né kvůli příběhu - či příběhům já už vážně nevím oč tam vlastně šlo či mělo jít. Ale nepřekonatelná Joan Collins jako Alexis ta mě přímo uhranula. Krásnější mrchu jsem snad nikdy neviděla. No a když k tomu přidám to, že teď hltám knihy její sestry Jackie Collins mám nutkání dát 3*, ale to sem nepatří a já mám nějakou soudnost :) ()

Galerie (132)

Zajímavosti (22)

  • V rané fázi scénáře mezi sebou soupeřily rodiny Parkhurst a Corby, teprve po začátku natáčení byly přejmenovány na Carrington a Colby. (kenny.h)
  • Pamela Sue Martin (Fallon Carrington) odešla na konci čtvrté série, protože měla pocit, že její postava se nerozvíjí, zároveň se chtěla vdát a založit rodinu. Na konci páté série se postava Fallon vrátila s tváří britské herečky Emmy Samms. Ta se původně ucházela o menší vedlejší roli, ale Tori Spelling byla jejím fanouškem v soap opeře General Hospital (od r.1963) a navrhla ji otci do role Fallon. (kenny.h)
  • Rvačky v seriálu se staly tak populárními, že k jejich natáčení byl zván tisk. (kenny.h)

Reklama

Reklama