Reklama

Reklama

Šokující odhalení

  • USA Bombshell (více)
Trailer 6

Skupina žen vytáhne do boje proti zakladateli Fox News Rogeru Ailesovi. Nelíbí se jim jeho obtěžování na pracovišti. (Filmbox)

Videa (19)

Trailer 6

Recenze (137)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Snažím sa byť nezaujatý a objektívny, čo sa samotného námetu týka. Myslím si ale, že obe strany majú pokrivené priority a že dnešná sociálny pohľad pripomína moderný stredovek s tým rozdielom, že špina a zatuchnutosť je len metaforou. Film samotný je pomerne svižnou výpoveďou o tom, čo vlastne definovalo novodobý smer, ktorým sa táto planéta, ktovie či správne, ubieha. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tyhlety film/exposé věci mě vždycky přijdou zajímavé, protože dost testují možnosti toho, co fikční kinofilm snese. Je to v podstatě námět pro reportáž, pro text, pro žurnalistický výstup, ale zpracováno to je do konzervativní podoby celovečerního filmového vyprávění - vždy to ve mně budí velmi zajímavé pocity, někdy to může být hodně statické a mechanické, někdy to může působit divně - ale má to zajímavou energii. Co se týče tohohle konkrétního skandálu, přijde mi osobně celkem nefunkční, že ten film řeší konflikt toho, že ženám se stalo něco hrozného, když chtěly "jen dělat svou práci". Jenže ona práce byla žurnalistika na Fox News, která má mimo jiné legitimizaci oněch hrozných věcí v DNA. To mohl být fascinující kontrast a konflikt, který prakticky není osloven. Kdyby se tyto ženy nestaly oběťmi sexuálního obtěžování nebo jiných křivd a zločinů, neměly by s Foxy žádný problém a šířily by agresivní škodlivé neetické dezinformace dodnes. Přitom negativita Fox News je tu plně vykreslována, takže ten kontrast zůstává, jen je zcela neosloven. Abych vysvětlil, co tím myslím, použiju extrémní příklad: Je to jako by vznikl film z druhé světové války o tom, jak byly členky NSDAP ukřivděny a nemohly rozvíjet svou stranickou kariéru. Jako jo, je to asi nefér vůči nim, ale opradu budem přehlížet toho slona v místnosti? ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dravá, aktivní režie a scénář (říkal někdo Sázka na nejistotu?) naoko maskují zaujatost při monitorování šovinisticky toxického, konzervativního prostředí korporátu Fox News, ale holt vyprávějí z pohledu a pocitů tří žen, kterých se "na vlastní kůži" dotklo sexuální obtěžování od jejich šéfa. Tendenčně a zjevně si šly pro ceny (takhle luxusní obsazení se jen tak nevidí), jenže vezly se na vlně, která po nabytí obludných rozměrů narazila (snad už). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Šokující skandál plný sexuálního obtěžování sličných moderátorek, který v létě roku 2016 přiskřípl pyj do zipu poklopce jednomu nemravnému zakladateli prestižní zpravodajské televize FOX News. A co mohlo být pro americké diváky pobuřující, je pro našince vesměs korektní (po)čin, co má hlavně atraktivní herecké obsazení. Vnadných žen se tedy ve zpravodajských tocích pohybuje opravdu značné množství. A vyloženě ošklivá moderátorka se ve zpravodajských kruzích nevyskytuje. Film ovšem nabízí pouze jednostranný pohled na celou kauzu, načež evidentně nadpozemským sebevědomím hýřící ženy jsou popisovány coby veskrze skromné a nenáročné, tudíž neambiciózní a netoužící po kariérním rozvoji, přičemž šok, že mají znenadání u pusy pyj, je pro ně cosi jako vedlejší nežádoucí (d)efekt, se kterým je dobré se vypořádat soudně, lesbicky a feministicky. A je nutno podotknout, že každý chlap, ať už je to dělník na pile či televizní pracovník, má své potřeby (si sáhnout). A tím víc, přijde-li mu na pracovní pohovor Margot Robbie. Samozřejmě naprosto super sympatická, hodná, milá, ta charakterem nejlepší žena jaká existuje. Jen má jedinou vadu - vzhledem si říká o knír z mlíčí. A její kolegyně, Charlize Theron a Nicole Kidman, už nenechají dál spočinout nenechavé ruce otylého šéfa na svých tělech, tudíž vytáhnou proti němu a očistí své vaginy jednou provždy. Tenhle kontroverzní snímek určitě nechce slabší pohlaví činit ještě slabším pohlavím. A všechny ženy v něm táhnou za jednu společnou šňůrku tamponu, neboť tak to je správné. Jay Roach si přinejmenším vylepšil režijní kredit. Margot Robbie je hotová barbie girl. A není muž, slušný, neupocený a vyvoněný, co by si s ní nechtěl hrát. 7/10 ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ono to není vůbec špatné, ale vedle seriálu The Loudest Voice to působí jako takovej čajíček.. Sice asi chápu, že Bombshell je trošku více usazený do reality, ale díky tomu to působí dost bezkrevně a sterilně. Jakoby filmaři chtěli sdělit něco závažného a přitom pokudmožno nikoho neurazit... Nejsilněji tady vyčnívá přirozená Margot R. ale ta nedostává zdaleka tolik prostoru aby to vytáhla o level výše.. Theron je v zásadě taky ok.. Kidman spíše maska.. ()

Galerie (272)

Zajímavosti (16)

  • Zatiaľ čo film je zameraný na sexuálne obťažovanie na pracovisku, Margot Robbie prezradila, že si úplne neuvedomila, o čo ide, kým si neprečítala scenár: „Šokovalo ma, keď som si prvýkrát prečítal scenár, že sexuálne obťažovanie zahŕňa akékoľvek nevítané sexuálne návrhy. Vždy som si myslela, že si to vyžaduje fyzický kontakt, aby to bolo považované za nezákonné alebo nesprávne. Skutočne som ostala v šoku." Margot dodala, že uvedomenie si, že takéto obťažovanie nemusí byť fyzické, ale aj verbálne, ju prinútilo zapojiť sa do filmu. (Arsenal83)
  • Ke konci filmu, kdy Megyn (Charlize Theron) sedí v místnosti s právníky a podává své prohlášení, tak je to stejná zasedací místnost jako ve filmu Sociální síť (2010), kde se odehrávali výslechy Marka Zuckerberga. (e_Fox)

Reklama

Reklama