Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o rodinné dovolené v malebné beskydské chalupě, kde se tři přátelé starají o šest malých dětí. Muži jsou přesvědčeni, že právě jejich výchovné metody jsou mnohem lepší než pedagogické působení matek. Když ale manželky přijedou „na kontrolu“, dojde v rodinách na čas k vážným sporům... (Bontonfilm)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (860)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Klasická československá komedie dřívějších let. Nenadchne a ani neurazí. Film jsem viděl vícekrát, než bych vůbec chtěl. Pochopitelně jsem si u sledování neucvrkával blahem, ale ani jsem nijak závratně netrpěl. Už ten nápad je příjemní. Tatínkové si jedou do hor zachlastat. Bohužel se musí postarat o pár dítek, takže hledají nejlepší program, jak se pozornosti dětí co nejlépe zbavit. Samozřejmě to skončí katastrofou. Všude vládne strašně pohodová atmosféra a všichni se mají rádi. 3* ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

"...hlavně v noci!" Když se jednoho dlouhého zimního večera rodičové v záchvatu upřímnosti vraceli ve vzpomínkách k radostnému období výchovy jejich prvorozeného uřvaného desperáta - tedy mě, oznámili mi s neskrývanými úsměvy, že jediným účinným sedativem, kterým mne svého času bylo možné dostat pod kontrolu, bylo, krom fyzického násilí, dopřát mi z vinylu něco libých tónů "Sladkého mámení". Těžko říct, jestli na mě tenhle řízený brainwashing zanechal vážnějších stop, nicméně "S Tebou mě baví svět" si i v milióntéprvní repríze coby genderově škodolibou studii o výchově potomstva užiju vždy se stejným úsměvem idiota, jako již mnohokrát předtím (i potom). Ačkoliv nazývat tohle dílko "veselohrou století" bych se asi poněkud zdráhal, má sladká Emčo... ()

Reklama

MMR 

všechny recenze uživatele

Panují tu zajímavé názory. Tento film by měl jistě jiné hodnocení, kdyby byl natočen v dnešní době a tento by neexistoval. Myslím, že by měl sotva okolo 50%, maximálně 60. Každá doba měla to své. Jako kdysi byly perfektní komedie s Burianem (do dnes patří k tomu nejlepšímu z naší tvorby), tak v těchto letech se lidem líbily takovéto rodinné komedie. Není divu, nebylo jich ještě tolik a v rámci možností tu ještě byla originalita a neokoukanost. Nyní již pomalu ani nelze natočit nic originálního, tudíž to pak vypadá tak, že 9 natočených filmů z 10ti je brak. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Poslední skvělá komedie od Poledňákové....nadále už jen blití. A já si začínám uvědomovat, že to není jen ztrátou kvalitního vyprávění, ale hlavně ztrátou kvalitních herců. Protože ve filmech Jak vytrhnou verlybě stoličku, Jak dostat tatínka do polepšovny a S tebou mě baví svět měla Poledňáková přirozené, vtipné a skvělé herce. Ale dnes už čeští herci ztratili svou přirozenost a s výjimkou Rodena, který se právem uchytil i v hollywoodské produkci, stojí čeští herci za starou bačkoru. Samozřejmě můžeme najít i jiné, ale nechci to tak úplně rozebírat, protože jde buď o staré páky (Polívka), nebo mladší, kteří alespoň umí zahrát vtipně (Macháček). Proto si výše vyjmenované skvělé československé komedie zaslouží to nejlepší hodnocení. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý film, o tom není pochyb. Bavil jsem se jako piškot, bavím se i jako dospělej. Nicméně - zaměření na všechny věkové kategorie, aby se bavili všichni, je zrádné a vede zákonitě k hluchým místům pro tu či onu skupinu. Nebo si snad někdo myslí, že malé dítě ocení dialogy slaměných vdov Balzerová-Šulcová? Takže podívat kdykoliv ano, ale Komedie století v žádném případě. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (73)

  • Nechybělo málo a film se vůbec nenatočil. S přípravami se začalo pozdě a Krkonoše byly v zimních měsících úplně narvané turisty. Na poslední chvíli nebylo možné sehnat ubytování pro 60 lidí. Režisérku před krachem zachránilo stanné právo v Polsku, kvůli kterému v roce 1981 Poláci hromadně rušili zájezdy. Filmový štáb tak bez problému obsadil celý hotel Morava kousek od filmové chalupy. (rublik05)
  • Jana Šulcová o natáčení s dětmi uvedla: „Nebylo to vůbec pro mne lehké. Měla jsem tehdy dvě malé dcery, byla jsem nonstop v zápřahu práce. To víte, děti, a tak jsem si chodila do práce od dětí odpočinout. Děti samozřejmě občas zlobily. Ale pamatuji si, že právě Jula si s nimi stále hrál, něco pro ně vymýšlel – sám tehdy ještě děti neměl. Když zlobily, řešil to Jula. Ale asi jsem nebyla k nim tak strašná, když na mě dodnes hezky vzpomínají a stále se rádi vidíme.“ (SONY_)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

České lázně ve filmu

České lázně ve filmu

28.10.2019

Česká města se v průběhu let stala kulisou pro mnoho filmových tvůrců. Zrakům lokačních z českých i zahraničních filmů neunikla ani lázeňská města. A zájem o ně mezi filmaři stále je. Na výlety po… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Reklama

Reklama