Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o rodinné dovolené v malebné beskydské chalupě, kde se tři přátelé starají o šest malých dětí. Muži jsou přesvědčeni, že právě jejich výchovné metody jsou mnohem lepší než pedagogické působení matek. Když ale manželky přijedou „na kontrolu“, dojde v rodinách na čas k vážným sporům... (Bontonfilm)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (860)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Obecně chápu komedie Marie Poledňáková jako milé pobavení, které mají za cíl pouze a jen pobavit diváka a naladit ho do příjemné pohody. To se jí podle mého mínění daří střídavě více či méně. Jak už to v životě bývá, v manželství je obvykle vždy jeden dominantní a druhý ve vleku. Scénář této komedie humorným způsobem, ... neurážejícím žádné pohlaví, staví tři hlavní mužské role do situací, které zná ze svého života nejeden ženatý muž. Dalo by se říct, že způsob, jakým se vyrovnávají tito tři muži "pod pantoflem" se svou životní rolí v manželství je ten nejlepší, jakým se dá život pod pantoflem vůbec přežít. Prostě s velkorysým humorem. Satinský, Postránecký a Nový se ujali svých rolí vskutku na výbornou. K tomu posraný Matýsek a vynikající inteligentní komedie je na světě. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Komedie zvláštním způsobem mimózní. A to počínaje těmi luxusními byty, obědy pozůstalých dam ve špičkových restauracích a konče nesmírně tuhými, rádoby moudrými a vždy předpisově spisovnými dialogy, které jsou všechno ostatní jenom ne odkoukané ze života, pokud je tedy zrovna nezachránil Jůlius Satinský svým obrovským smyslem pro humor. Kladem rozhodně není ani ten příšerný normalizační pop, který na filmového diváka číhá na každém kroku. Naopak ocenit je nutné řadu krásných fórů, herectví všech tří tatínků i jejich dětí. Suma sumárum je to s odřenýma ušima ****, možná spíš ***. Komedií století snad jenom pro jedince hodně mdlého rozumu... ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Zručne zvládnutá komédia(ale nič viac) , kde ma skôr pobaví spôsob akým sa žilo v danej dobe(hlavne taneček Studenkovej) než klasický humor čo sprevádza všetky České komédie, nuž v tomto slede ma to až tak nepobavilo ako by mohol, proste príde mi štýl humoru už moc okukaní a nezáživný. Príbehovo to je až moc postavené na jednoduchosti, niektoré scénky chcú byť až na silu smiešne, hlavne čo sa týka akýchkoľvek pádov do snehu... A vyhlásenie filmu na komédiu storočia? myslím že hromada iných Českých komédii je oveľa lepšia. /60%/ ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který krásně ukazuje na to, že chlapi jsou v jakémkoliv věku stejně uvnitř malými kluky, kteří chtějí podnikat dobrodružství a ženy čím jsou starší, tím jsou starostlivější až někdy histerické. Tak to prostě chodí v životě. Samotný film bych hodnotil 4 hvězdičkami, ale prostě Sladké Mámení od Helči Vondráčkové je tak nakažlivá písnička (a mám ji rád), že dám plný počet a hotovo! :-))) ()

Xeelee odpad!

všechny recenze uživatele

Zalézt pod lopuch, klapky na oči a ucpávky do uší. Tohle je naprostej vrchol nevkusu. Nad amorálností a bezskrupulózním chováním postav opravdu zůstává rozum stát a takové jsou prý všechny filmy paní Poledňákové. Doufám, že to byl její první a poslední film, kterej se mi poštěstilo vidět. Normalizace? Ne, děkuji. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (73)

  • Ve scéně, kdy Gábina Bednářová (Zdena Studénková) nahrává ve studiu píseň "Sladké mámení", použije sloku, začínající slovy „Průvan sfoukl svíčky“, která ve skutečnosti součástí skladby není a která byla pravděpodobně vytvořena pouze pro potřeby filmu. (Haller)
  • V úvodu filmu během titulků hraje Michal (Václav Postránecký) na klavír a klepe si pravou nohou, což není možné, protože pravou nohu používá klavírista pro ovládání pedálu. Zvukový podklad klavíru je hraný s pedálem. (Pepy)
  • Marie Poledňáková dlouho nemohla najít herce pro postavu Alberta, až v silvestrovském pořadu uviděla slovenskou komickou dvojici Lasicu se Satinským, kde se jí prvně jmenovaný velmi zamlouval, ale měla strach z jeho pověsti. Bylo veřejným tajemstvím, že korpulentní slovenský herec rád a hodně pije, jenže Václav Postránecký režisérce namluvil, že problémy s alkoholem má Lasica, nikoli Satinský, a režisérka mu uvěřila. (rublik05)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

České lázně ve filmu

České lázně ve filmu

28.10.2019

Česká města se v průběhu let stala kulisou pro mnoho filmových tvůrců. Zrakům lokačních z českých i zahraničních filmů neunikla ani lázeňská města. A zájem o ně mezi filmaři stále je. Na výlety po… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Reklama

Reklama