Reklama

Reklama

Úsvit mrtvých

  • USA Dawn of the Dead (více)
Trailer

Mrtví se probouzejí a jejich jediným cílem je získat čerstvé lidské maso, kterým se živí. Celou zem zachvátí šílená panika a zbylí lidé zoufale bojují o holé životy. (Interdomino)

Videa (1)

Trailer

Recenze (269)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ale jo, líbilo se mi to víc než Snyderův remake. Zombie sice působí směšně a zub času zapůsobil snad na všech složkách snímku, přesto se svšak jedná o velkou zábavu. Velmi se mi líbil hudební doprovod, jen je v některých scénách až příliš výrazný, dobrý byl též scénář, jen některé scény - i když nejsou nudné - by klidně mohly být vystřiženy. Začátek se odehrává ve velkém tempu, seznamujeme se s hrdiny a musím se přiznat, že tahle herecká sestava mi vyhovovala, bavil jsem se do té doby, než se do obchodního domu přiřitila partička motorkářů, jejich řádění narušovalo doposavadní tempo snímku a prostě se mi tam vůbec nehodili, ještě že jejich náštěva neměla dlouhé trvání. Takže u mě rozhodně spokojenost, nečekal jsem, že to po letech bude až tak zábavné. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě nejlepší zombie film od Romera :) Zase kamarád táty nám půjčil VHSku kde měl tenhle film nahranej s rychlodabingem, dabér zněl jak hrozná bukvice :D A byla to ta zkrácená verze kde nebyly scény kde je tolik gore efektů. Tenkrát jsem ani ještě nevěděl že existuje nějaká jiná verze, to až pak díky internetu. Režisérská verze je samozřejmě mnohem lepší, to je jasný. Gore efekty jsou vážně skvělý až na tu krev, krev nevypadá jako přirozená krev, ale jako barva z plechovky :D V zajímavostech tady je - Umělá krev byla udělaná ze směsi potravinářského barviva, arašídového másla a sirupu :D Ha ha :D Ale ani mi to nevadilo, hlavně že to byl pěknej krvák, to je jasný :D Masky zombies Toma Saviniho tady vypadaj skvěle a namaskovaní herci opravdu vypadaj jako reálný chodící mrtvoly až jde z nich docela strach ale né tak velkej jak jsou pomalí. Úplnej rozdíl než jak jsou rychlí v remaku :D Tam je divák z nich hodně posranej :D Pobavil mě tady brejlatej zombík Hare Krišna (Mike Christopher) :D To byl zmrd :D Jinak skvělej nápad bydlet takhle v obchoďáku a žrát si tam co chcete, mít všechny věci zdarma a dělat si tam co chcete :D Dobrá scéna jak v obchodě se zbraněma si hlavní postavy vybíraj zbraně :D Prostě všechno zdarma - Paráda! :D Všichni herci co tady jsou, předvádí dobrý výkony, nejvíc se mi líbil Ken Foree jako Peter. Tenhle herec je dobrej v hororech. No a jako třešnička na dortu v menší roli Tom Savini jako motorkář co se svojí partou motorkářů jdou vyrabovat ten obchoďák. Tady hraje Savini fakt zmrda :D Vtipná scéna jak ty motorkáři házej na oživlý mrtvoly dorty a maj z nich prdel :D U týhle scény při natáčení musela bejt sranda. Dobrá atmosféra i hudba - Skvělý že se na ní i podílel vynikající režisér giallo filmů Dario Argento. Jeden z nejlepších filmů o zombie apokalypse. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po letech musím jednu hvězdu přihodit. Asi nejlepší klasický zombie film. Satira na konzumní společnost - ,,Proč se sem pořád vracejí?",,Pamatují si, že to bylo nejlepší místo." Obchodní dům jako symbol přízemního života už na sklonku 70. let. Realistické šourající se mrtvoly. Stále a stále nechápu, jak by mohli mrtví běhat rychleji než živí, což je bohužel trend posledních let. Napínavost zvyšuje nejen skvělá hudba od Goblinu, ale především permanentní pocit ohrožení. Skvělé po všech stránkách. Viděna režisérská verze - 139 minut. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Tento blábol se často objevuje na nejrůznějších seznamech nejděsivějších hororů. Z vědeckých důvodů bych si přál vidět jediného člověka, která shledává jediný moment z této sračky aspoň trošku děsivým. Jediné, co dovede vyděsit k smrti je strach z toho, že tato 3,14čovina nikdy neskončí. Nejdříve jsem na snímek čuměl s otevřenou hubou a netušil, co se to kurva před mýma očima odehrává a děje. Doteď vlastně netuším, zda tahle sračka je pokračováním něčeho, nebo to má být samostatný film. Úvod byl totiž tím nejdivnějším, co jsem za poslední roky viděl. Nejdříve jakési televizní vysílání, kde žvanili nějací dementi a pak banda retardů v modrém pobíhala po domě a střílela do všeho živého i neživého. Od určitého momentu ani pořádně nevím, co se ve filmu dělo, protože jsem u něčeho tak extrémně stupidního, stereotypního a bezdůvodně zdlouhavého nedovedl udržet pozornost. Tu a tam se někdo hezky rozprskl, nebo mu někdo hezky vykousl kus masa. Naproti tomu je ovšem naprosto dementní ztvárnění nemrtvých, kteří vypadají úplně jako normální lidi, jen chodí pomalu a mají po ksichtě rozetřenou jakousi fialovou sračku. Trapnější Zombie jsem neviděl ani v pokusech o porno horory v céčkových italských sračkách ze 70. let. To byl opravdu vrchol ubohosti. Děj je z kategorie nejsračkoidnějších a každý, kdo u něj udrží 126 minut pozornost, má můj nejhlubší obdiv. Tento film snad vznikl s jediným záměrem - udělat si ze všech diváků prdel. Nic tady nefunguje. Totálně nudný příběh, ubozí herci, atmoféru věčně narušují všudypřítomné komické prvky, které mi nepřijdou jako záměrné, nýbrž jako výsledek čiré neschopnosti. Kolosální sračka a rozhodně jeden z nejubožejších a nejhorších pokusů o horor, jaké jsem za svůj filmově bohatý život viděl. A teď mě omluvte, jdu zvracet. [5 %] ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Slabota. Zejména pak v některých konkrétních filmařských složkách. Zombies prakticky vůbec nebudí strach ani respekt, protože nevypadají jako chátrající nemrtví, ale jen jako obyčejní lidé lidé (špatně) natření na šedozeleno. Na konci 70. let to možná na diváky stačilo (i když i o tom dost pochybuju), o 40 let později to ale působí vesměs nechtěně směšně. Navíc v pár scénách (náklaďáky) hraje hudba jak z komedií s Budem Spencerem a Terrencem Hillem. Být tam ještě zářivě oranžová krev, už by to skoro bylo na úrovni kultovních italských hororů z téže doby (ty už jsou dnes taky téměř nekoukatelné). A i když je film velmi akční a téměř pořád se v něm něco děje, stopáž přes dvě hodiny je zbytečně moc. O deset let starší černobílá Noc oživlých mrtvol je navzdory své nízkorozpočtovosti lepší nejméně o třídu, Snyderův frajerský remake pak možná i o dvě... 55 % ()

Galerie (74)

Zajímavosti (72)

  • Scény s Stephenen, Peterem, Rogerem a Frannie ve vrtulníku nebyly nikdy točeny ve vzduchu. (DivX)
  • Gaylen Ross také přiznala, že krátká scéna s bruslením pro ni bylo utrpení, protože na bruslích nestála dvacet let. (DivX)
  • George A. Romero si zahrál režiséra v televizním studiu. Asistentku si zahrála jeho manželka. (Chatterer)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Ďalší zombie remake

Ďalší zombie remake

31.05.2005

George A. Romero (na obr.), často označovaný za zakladateľa "zombie" podžánru, nakrútil v rokoch 1968-1985 hororovú trilógiu, ktorej prvým článkom bola skvelá, čiernobiela Noc oživlých mrtvol. Toto… (více)

Reklama

Reklama