Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve starém pavlačovém domě jsou léta sousedy Novákovi a Bartáčkovi. Novákovi se rádi vytahují před ostatními nájemníky a nevynechají jedinou příležitost, jak si vystřelit z Bartáčkových. Starý činžák jim k jejich záludnostem poskytuje příležitostí víc než dost. Oba páry si před sebou neustále na něco hrají. Nováková tvrdí, že jde do kosmetického salónu, ale ve skutečnosti se jde ucházet o práci uklízečky. Bartáček se zase vydává za ředitele podniku, ale ve skutečnosti je v něm pouze skladníkem. Jejich vzájemné naschvály nakonec přerostou v otevřený boj. Pokus o příměří, vyhlášený poté, co je jejich starý dům zbourán a obě rodiny dostanou byt v paneláku, má jen krátkého trvání. Manželským dvojicím jsou přiděleny byty vedle sebe. A letitý kolotoč zlomyslností se rozjíždí nanovo. (TV Nova)

(více)

Recenze (323)

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické +3* Starší a okoukaná, ale stále zábavná komedie s tehdejším hereckým výkvětem o českém maloměšťáctví. Docela by mě zajímalo, jak může působit na mladou generaci, jestli tehdejší normalizační problémy dokážou pochopit. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Další pokračování Nekonečného příběhu by klidně mohlo nést podtitul „Novákovi vs. Bartáčkovi“ a mohlo by se odehrávat na jedné české pavlači. Duel o tisíci kolech a s bezpočtem podpásovek, v němž se utkají čtyři tvrdé hlavy, které považují pojem „dobré sousedské vztahy“ za definicí ironie a razí motto, že pomsta je sladká i zatepla. ()

Reklama

drexik odpad!

všechny recenze uživatele

Co se týče hodnocení málokdy nějak výrazně vybočuju od toho celkového, ale tady půjdu hodně proti proudu. Nechápu jak někoho může bavit film kde se neustále jedná jeblá ženská vřeští přes celý barák na druhou a jejich hlavním cílem je udělat tomu druhému nějaký naschvál, který není vtipný no a samozřejmě se u něj řve. Vynikající obsazení jde vniveč a je nahrazeno těžkým znechucením nad takovýmto paskvilem. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Tady nejen, že nepoteče voda, tady poteče krev!" - "A další odvetné akce budou následovat!" - naprosto vynikající komedie, nevysychající studna skvělých hlášek a plejáda úžasných herců v úžasných rolích - Janžurová přímo exceluje, Peterka je vynikající a paní správcová je super. Sousedská bitva o to, kdo je větší maloměšťák, přitom jsou maloměšťáci všichni. Ač třicet let starej film, myslím, že narozdíl např, od "Zítra budeme chytřejší, starouši" nebo "Marečku podejte mi pero", má co říci i dneska.... ()

RHK 

všechny recenze uživatele

"Tady né, že nepoteče voda. Tady poteče krev!" Herecký koncert minimálně tří geniálních herců - Miloše Kopeckého, Stelly Zázvorkové a Ivy Janžurové. A ostatní jim zdatně sekundují v této nestárnoucí potměšilé komedii ze sousedství. Ukázka (aut.pračka): http://www.youtube.com/watch?v=5E1McR00h3E ()

Galerie (15)

Zajímavosti (28)

  • Ve scéně, kdy se stěhovák ptá pana Nováka (Miloš Kopecký), ve kterém patře bydlí, Novák odpoví, že v desátém. Ještě v témže záběru je ale možné všimnout si, že dům má pater jen devět. Na signalizaci k výtahu je však světel, která označují jednotlivá patra, dokonce jedenáct. (Stejšn)
  • Uklízečka Hortenzie (Helena Růžičková) říká: „A hoď sebou, za chvíli přijdou inkousti, tak ať nám to nepošlapou.“ Termínem „inkousti“ označovala dělnická třída úřednictvo. (sator)

Reklama

Reklama