Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Heron vede ve starověkém Řecku obyčejný život. Jednoho dne ale zjistí, že je ve skutečnosti synem Dia a má před sebou veledůležitý úkol: spasit svět před armádou démonů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Krvavá jízda s antickými bohy, kde zápletka je... solidní, ale nic nového pod sluncem. Heron a jeho matka připomenou Herákla a jeho matku Alkménu, Heron a jeho bratr zase Castora a Polluxe (dvojčata, z nichž jeden má božského otce). Co si budeme namlouvat, hlavní slovo tu má vizuální styl. A ten rozhodně nezklame. Slabinou první série jsou lidské postavy, kteří zkrátka oproti nadpřirozeným bytostem nezjsou zajímavé. Je zvláštní, že bratrský projekt - Castlevanie - tenhle problém nemá. Tady asi nejzajímavější postavou démon Seraphim. Nicmé vůbec se nebudu zlobit za druhou sérii, kdy budou mít některý zanedbané postavy prostor se trochu nadechnout. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Mam oveľa radšej Castlevaniu, na ktorú sa seriál v mnohých aspektoch podobá. Diova krv je aj viac predvidateľná, má menej postáv rozobratých do hĺbky, animácia je ale parádna!. Keď máte radi anime, pozretím nič nepokazíte, predsa len, 8 epizód je rýchlovka na pár hodín.  1. séria  6/10 ()

Reklama

Nutrička 

všechny recenze uživatele

Ještě, že nás autoři nenudili vícerozměrnými, propracovanými postavami. Bylo by tam míň prostoru pro bezduchou akci a divák by si vytvořil k hrdinům zbytečné sympatie. Srovnání s Castlevanií je mimo. Společné to má jedině to, že obojí je animované (tohle o něco hůř). Ok, ještě má obojí společného dabéra. První půlku jsem pořád čekala, že mě to něčím chytne, že se to zlepší. Druhou půlku už jsem dokoukala ze zvědavosti, jestli to bude pořád tak hloupé. Bylo. A co je to za nesmysl, že postava A vykládá postavě B příběh o celém životě postavy B. To jako kdyby to postava B náhodou všechno zapomněla? ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Protože jsem už v době své školní docházky četl Staré řecké báje a pověsti a měl je rád natolik, že jsem se jimi pročítal i v následujících letech opakovaně, pak mě tu hlavně ze začátku nemělo moc co překvapit. Ona vlastně celá kostra příběhu není zrovna něčím novým. A co třeba hlavní hrdina, byl ten nějak originální či zajímavý? Po pravdě moc nebyl... Je to jako klasická antická báje, jen mnohem víc rozvedená, krvavá a dotažená do bláznivějších (a pro někoho asi i mnohem cool) výšin. Ale překvapilo a zaujalo mě tu něco? Našel jsem tu něco, díky čemu si na Diovu krev za pár týdnů opět vzpomenu a proč bych se měl těšit na další sérii? Nemyslím si. Dokonce i ta zde všemi tolik zmiňovaná Castelvania mě bavila o něco víc, protože tam mě dokázali v každé sérii něčím překvapit... Animace je fajn, hudba je super, ale příběhově je to za mě spíš průměr. 5,5/10 ()

drackula 

všechny recenze uživatele

So seriálom Blood of Zeus to bolo ako na hojdačke. Skvelý úvod, kde som si skoro nevedel urobiť prestávku nasledoval stred, ktorý trochu strácal moju pozornosť. Najmä vďaka kľúčovému zvratu, ktorý bol predvídateľný prakticky od začiatku. Záver som už sledoval s obavami, avšak opäť sa mu podarilo ma strhnúť a finále bolo veľkolepé. Ak máte radi grécku mytológiu, určite tento seriál nevynechajte. Odkazy na Clash of the Titans potešili. 80% Netflix ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • V seriálu jako hlavní protivníci olympských bohů vystupují „Giants“, v českých titulcích překládaní jako „Obři“. To je chyba, protože ve smyslu řecké mytologie se jedná o „Giganty“, děti bohyně země Gaii. (Dzin01)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama