Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1991 a veterán CIA, agent Nathan Muir (Robert Redford) je poslední den ve službě. Zbývá jen zabalit, rozloučit se a odejít do penze. Jenže telefonát z Hong Kongu, který ho probudí, zásadně změní chod nejbližších 24 hodin. Nathan se z něj doví, že jeho někdejší chráněnec, žák a spolupracovník Tom Bishop (Brad Pitt) se dostal do vážných problémů. Ocitl se v čínském vězení, je obviněn ze špionáže a hrozí mu smrt. V obavách z mezinárodního incidentu od něj dává CIA ruce pryč. Tomova záchrana představuje pro USA příliš velké riziko. Vše tedy závisí na Muirovi, který od začátku tuší, jak k incidentu došlo a navíc si je vědom, že nové vedení CIA odsunulo "lidi ze staré školy" na vedlejší kolej. Dostat se k potřeným informacím a přelstít organizaci, pro níž tak dlouho a obětavě pracoval je úkol nad jiné těžký... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (392)

HAL 

všechny recenze uživatele

Mohl to být fajn špionážní thriller, kdyby děj v současnosti byl o notný kus zajímavější, smysluplnější a přehlednější - takhle spíš jen otravuje když neustále přerušuje ty mnohem zajímavější flashbacky na vývoj Pittovy špionské kariery. Chápu o co se Tony Scott snažil, ale struktura filmu se mu rozpadla pod rukama, bez pořádného scénáře ji ani neměl na čem pořádně vystavět. 6/10 ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Ke scenáři můžu mít výhrad, kolik chci, ale faktem je, že Scott je znamenitý řemeslník, jeho režie je dynamická, děj se rychle řítí kupředu. Proto mi ty dvě hodiny utekly jako voda a neměl jsem díky častým flashbackům pocit dějové roztříštěnosti. Musím pochválit také výpravu, bejrútské reálie s ulicemi plnými chaosu vypadaly opravdu přesvědčivě. A herci? Redford je i s přibývajícími léty pořád borec a pan Herec. A Pitt......je prostě Pitt. Opět si místama neodpustil ty svoje typické herecké manýry, ale on už jiný nebude :o) Celkově vzato nadprůměrný thriller, ale pouze tak na jedno zkouknutí. Tři a půl*. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Trochu prekombinovaný špionážny triler, ktorý stavia na oblúbenosti hlavných predstavitelov. Po dokonalom Nepriatelovi štátu je to trochu sklamanie, ale v televízii som mu odpustil všeličo. Ako je možné, že tak krásna žena ako Catherine McCormack hrá v tak málo mainstreamových filmoch? Po druhom vzhliadnutí oceňujem Scottovo zobrazenie občianskej vojny v Libanone a pár režisérskych vychytávok. Stále je to ale iba triler, ktorý sa snaží viac baviť ako upozorňovať na neduhy nášho sveta. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Kancelářské diskutérství za záchranu jednoho zamilovaného špióna a s ním spojené velké množství flashbacků odhalující mnohé z dřívějšího soužití a konání hlavních protagonistů je kupodivu dostatečně silný dějový skelet, který diváka bez potíží udrží v napětí po celou dvouhodinouvou stopáž. Zázrak? Ne, jen dobře vystavěný scénář, solidní herecké výkony a výtečná (toho času ještě audiovizuálně poměrně umírněná) režie Tonyho Scotta. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nic světoborného, ale je to přesně ten špionážní trochuakčňák, který jsem potřebval vidět. Trochu přitažený za vlasy, ale ojebávání vládní agentury pro dobrou věc vždycky pobaví. Jak píše Xmilden – Redford tu rozehrává bskutku brilantní hru a kvůli té film stojí za zhlédnutí. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 8 | hudba 8 | humor 1 | akce 6 | napětí 3 | pustil bych si znovu 7 ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Natáčalo sa od 5. novembra 2000 do 16. marca 2001 vo Veľkej Británii, USA, Kanade, Maďarsku, Českej republike, Nemecku, Libanone, Izraeli, Hong Kongu a Maroku. (MikaelSVK)
  • Ve scéně ve východním Německu se objeví Tatra 603-2 z roku 1968, což by byl tehdy v NDR raritní kousek, protože vozy 603 nebyly téměř vůbec exportovány a za hranice ČSSR se dostaly jen díky nasazení na většině ambasád Československa jako reprezentativní vozy. (Maulincio)

Související novinky

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

30.03.2013

Filmový svět čeká na Blackova Iron Mana 3 – čerstvé zprávy tvrdí, že film bude v Číně, kde se částečně i natáčel, uveden v mírně odlišné verzi, a nebude cenzurovaná, ale naopak, obohacena o další… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama