Reklama

Reklama

Městečko South Park

(seriál)
  • USA South Park (více)
Trailer
USA, (1997–2023), 118 h 25 min (Minutáž: 16–48 min)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Trey Parker, Matt Stone, Isaac Hayes, Isaac Hayes (a.z.), Jay Leno, Tomorowo Taguči, Jenna Mattison, Elton John, Ozzy Osbourne, George Clooney (více)
(další profese)

Série(26) / Epizody(321)

South Park je americký animovaný seriál vytvořený Treyem Parkerem a Mattem Stonem pro televizní stanici Comedy Central. Seriál pro dospělé se proslavil svým drsným jazykem a neskutečným humorem, který se dotýká širokého spektra témat. Příběhy se točí kolem čtyř chlapců, Stana Marshe, Kylea Broflovského, Erica Cartmana a Kennyho McCormicka, a jejich bizarních dobrodružství ve smyšleném coloradském městě a jeho okolí. (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (1 068)

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsprostější a nejdrsnější seriál? To ano, ale za, mnohdy na první pohled nevkusnými, či přehnaně vulgárními vtípky se dokáže schovat i nějaká trefná satira, či jednoduše prostoduchá, avšak fungující zábava. South Park si vydobil svůj kult a byť třeba takový Family Guy ukázal, že i bez sprostých slov a kontroverze za každou cenu, lze vytvořit skvělý (resp. lepší) humor, South Park jsem si docela oblíbil. Zvlášť když dříve stabilně nestabilní kvalita se v cca v 13. sérii stabilizovala a dále už směřuje jen vzhůru. Parodie na motorkáře, nascar, wrestling, americký fotbal apod. jsou geniální. :) Hey, you've got some shit on your head. No, that's just my face.. 8/10 ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Pro me kultovní seriál, jeden z mála seriálu kde mam radši náš český dabing než originální znění. ,,krucinál zabili Kennyho, parchanti,,!,,Seru na vás jdu domů,,! :-) ad.20.4.08: Takže zpětně a znovu asi potřetí sleduji první sérii South Parku, ale pro změnu v originálním znění, první tři díly mě původní znění docela rušilo a pořád mám nezvyklý názor, že je dabing povedený a mám ho zažitější, tím pádem oblíbenější. Ke konci sezóny jsem si už docela zvykl, pořád je to velká sranda a výborný seriál! Nej.díly - Volcano, Death, Damien, Cartman's Mom is a Dirty Slut, Tom's Rhinoplasty ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Nejspíš netřeba komentovat. Ubrané hvězdičky jsou určitě za občas lacinej a primitivní humor, ale na druhou stranu je to první seriál, kterej nám jasně říká serem na všechno, budem kritizovat všechny a všechno a nic nám neni svatý. Prostě animovaná revoluce. Tři hvězdičky jsou hlavně za Kenyho a za zasraný hipíky. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Kompletná a komplexná prehliadka nielen, no hlavne, americkej popkultúry naprieč takmer troma dekádami. South Park za týchto 25 rokov reflektoval aktuálne dianie aj historické udalosti každou epizódou a to množstvo odkazov, paródií a satiry je snáď asi neprekonateľné v počte voči ostatným televíznym produktom. Je reálne možné sadnúť si za prvú ep. a po skončení "poslednej" (za predpokladu, že si po zhliadnutí každej z nich preštuduješ všetky odkazy) mať viac-menej úplný prehľad toho, čo sa za posledných dvadsaťpäť rokov dialo v Amerike, ale aj vo svete, a tiež ako sa menil a transformoval, a to celé úplne šialenou a kreatívnou formou. Mysle tvorcov Treya Parkera a Matta Stonea patria do vitrínky geniálnosti. A Cartman je ultimátny a najväčší villain televíznych obrazoviek aj filmového plátna, nepremožiteľný. South Park je len jeden, vždy a navždy. A ak si nezaslúži malý rešpekt za tvorivú stránku a vytrvalosť naprieč svojou existenciou, tak minimálne aspoň veľký rešpekt za epizódu Band in China – alias jediný pilier odboja proti Číne v modernom mediálnom priestore. ---- K prvým desiatim sériám sa budem rozhodne ešte vracať niekoľkokrát, k posledným desiatim, aj napriek chválam a superlatívom pre seriál ako celok, už zrejme nikdy. --- (x) (†2018 Burgo <3 x) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak aby bylo jasno, vy zasraný hipíci! I když na americkou politiku nebo kulturu z vysoka seru, South Park si z ní dokáže dělat tak nehoráznou prdel, že nezbývá nic jinýho, než tvůrcům poděkovat za ty dlouhý léta nekorektní zábavy. Stvořili totiž kult. Áno? Kult, kterej se může rovnat jen velikosti rypáku Barbry Streisandový. A to je, kurva, už co říct, áááno?! V něm spousta postav, z nichž drtivou část budete milovat (Timmyyy!!!), menší část nenávidět (Ručníček) a zbytek vám bude tak nějak putna. Třeba Terence a Phillip, ááno? Kyle je Žid, Stan chudší verze Brandona Walshe, Cartman je vychcaná píča a Kennyho zabíjej v každym dílu, parchanti! Zajímavý je ale sledovat třeba vývoj učitele Garrisona, kterej se od lacinýho podivínství s panem Kloboukem/Větvičkou postupně vybarví v buznu a nakonec se předělá na ženskou. Stanův tatík je ale taky kus kreténa, áno? Jasně, občas je tomu vytýkaná podoba s uťápnutýma Simpsonovýma, i ty halloweenský díly by se tu našly. Ale na to sere pes. Áno? A já na vás taky seru. Jdu domu! ()

Galerie (3 962)

Zajímavosti (2 276)

  • Původní název seriálu měl být Mr Hankey Show (Show pana Hankeyho) a mělo v něm hrát malé vánoční hovínko. Comedy Central však přesvědčili autory, aby se raději zaměřili na čtyři kluky a městečko. (HappySmile)
  • Pan Garrison pochází z Arkansasu. (masw)
  • V roce 1997 stál jeden reklamní spot v seriálu 7 500 amerických dolarů. Po několika měsících už si v Comedy Central mohli dovolit říci o 30 000 dolarů. (Ruuzha)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

06.08.2021

14 filmů, 5 dalších seriálových sezón a navrch k tomu ještě nová videohra. Ano, čtete správně. Tvůrci South Parku Trey Parker a Matt Stone uzavřeli novou megadohodu se společností ViacomCBS, domovem… (více)

Další peklo na Zemi

Další peklo na Zemi

23.11.2008

Televizní South Park spěje ke svému konci. Trey Parker a Matt Stone sice mají podepsané smlouvy až do roku 2011, ale už teď pomýšlejí na stylové završení úctyhodně dlouho běžícího kresleného seriálu.… (více)

Letom filmovým svetom

Letom filmovým svetom

29.12.2006

Vianoce sú za nami, Silvester pred nami a vy práve čítate poslednú tohtoročnú novinku. Zháňajúc na ňu námet, dúfal som, že narazím na zvlášť vymazlenú pikošku, ktorá by primäla celú ČSFD k hromadnému… (více)

Reklama

Reklama