Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

S tajným posláním do Jižní Ameriky ve filmové verzi televizních příběhů MAJORA ZEMANA. Film tematicky navazuje na příběhy tv. seriálu "30 případů majora Zemana". Můžeme se tedy opět setkat s majorem Zemanem s podplukovníkem Žitným, majorem Hradcem i poručíkem Gajdošem. Děj filmu se odehrává v roce 1972 v kterési jihoamerické zemi a ukazuje činnost mezinárodní kontrarevoluční centrály, kterou však ústřední postava filmu - major Hradec - odhalí i za cenu nasazení vlastního života. Film byl z velké části natáčen na Kubě. Film je sestřihem seriálových dílů 27 a 28 "Poselství z neznámé země" a "Rukojmí v Bella Vista". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

honajz 

všechny recenze uživatele

Hele, lhal bych si do kapsy, kdybych dal míň. Ideologie je mi tady naprosto ukradená. Sestřih dvou dílů seriálu je pokusem o český dobrodružný špionážní film, a takových vážně v naší kinematografii moc nemáme. Od první scény s Kanyzou, kupujícím si dole na Obecním dvoře ke snídani mléko a rohlíky, přes hledání Moravy ("šéfe, Morava je loď!"), lekci v šifrování, až samozřejmě po dusné záběry z Kuby, zde reprezentující Jižní Ameriku, kde uvíznou jak Kanyzova postava (jeho běh o život tou dlouhou serpentinou!), tak hrdinný major Hradec (jehož osud ve filmu není tak jasný jako v seriálu), přes v podstatě zoufalého Mestreye v podání Adaíry a sexy Maciuchovou, exotické lokace, španělské rytmy, ne, nezlobte se na mě, téhle legendě z filmařského hlediska míň dát nemůžu. Ideologii zde fakt neřeším. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Pokud se v hodnoceni odprostim od jakehokoliv politickeho vnimani, tak predevsim ocenim to, ze v te dobe natocil nekdo film z tak exotickeho prostredi. Myslim, ze v osmdesatych letech to muselo zaujmout spousty lidi... Pak me jeste potesila Hana Maciuchova, kterou povazuji za jednu z nejkrasnejsich ceskych herecek a v tomto filmu ji to fakt sekne! Jinak si ale myslim, ze film byl dejove slaby, pro me az nudny a zaver filmu, kdy mjr. Hradec utika se mi zda, skoro jako z nejake italske komedie. Divat se na to da, ja uz to ale necham jinym:-)! ()

Reklama

Anglie 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dílů Majora Zemana, toto je verze sestříhaná ze dvou dílů pro kina. Obsahuje vše, co je na Zemanovi dobré. Je patřičně dobrodružný. Hlavní postavou je ale Hradec, nikoliv Zeman(koneckonců, favorit žen byl vždy spíš on). Točilo se to na Kubě. Závěrečná akční sekvence je opravdu povedená. A scéna se šéfem šifrantů /kapitánem Hejdukem, kterého hraje Jiří Lír/, je opravdu nezapomenutelná. ("Kompjůtry nelžou. S tím se smiřte, soudruzi.") ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Beru tento film jako jakousi socialistickou bondovku. V rámci seriálu 30 PMZ patří dva díly, z kterých byl tento film složen, k tomu nejlepšímu v seriálu. Rukojmí má zajímavý děj, pár akcí (pro někoho trapné, podle mě určitě realističtější než např. ty z bondovek), výborné herecké výkony, krásné kubánské prostředí, hudbu pana Lišky. Exotický dobrodružný snímek pro který mám slabost. Protivníky československé StB zde jsou bývalí nacisté a ne naši lidé, kteří komunistům vadili. To jen pro ty, kteří hážou celý seriál do odpadu z politických důvodů a tvrdí, že ve všech dílech komunistické zlo vítězí nad demokraty a nevinnými lidmi. Jiří Hradec (Jelínek) říká, že se golf naučil hrát v Kateřinské Hoře s panem farářem. O Bartolomějské ani slovo... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je krize a krize. Při té kubánské prvotřídní v roce 1962 řádil Magneto jak černá ruka, ale tady by se tváří v tvář imperialistické hrozbě ani nenajedl příborem. Naštěstí je tu Hradec. Jirka Hradec.. No s pravdou ven. Zatímco agentkami milovaný Roger Moore se zrovna chystal do vesmíru, Ruda Jelínek se jen potil jako prase v haciendě nacisty Adamíry. To nejednoho spolehlivého soudruha naštve, obzvláště, když máte ve službách jejího veličenstva StB povolení zemřít. A nebo nemáte..? Kdyby na závěr přiletěl na rogalu Honza Zeman a ze závěsného raketometu pokropil ty posluhovače CIA, šel bych s hodnocením ještě výš.. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Film obsahuje jednu novou scénu, která byla dotáčena při tvorbě filmu. Snímek končí odletem helikoptéry s postřeleným Hradcem (Rudolf Jelínek), v důsledku čehož vzniká tak domněnka, že Hradec nezemřel. Z toho chtěli tvůrci vycházet u dříve připravovaného filmu Major Zeman se vrací!, který měl po revoluci vzniknout jako další dobrodružství Jana Zemana (Vladimír Brabec) a Jiřího Hradce. V tomto pokračování však už měli být protivníky. (ClintEastwood)
  • V dodatečně dotočené scéně, která se má odehrávat někde v policejních garážích, je jasně vidět žlutobílé vozidlo Veřejné Bezpečnosti. Takto označená vozidla se však začala používat až o pět let později. Koneckonců na začátku filmu vidíme správné dobové vozidlo, modré s bílým pruhem. Taktéž na hercích v této scéně je zřetelně poznat, že jsou o nějaký ten pátek starší. (Scott67)

Reklama

Reklama