Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

S tajným posláním do Jižní Ameriky ve filmové verzi televizních příběhů MAJORA ZEMANA. Film tematicky navazuje na příběhy tv. seriálu "30 případů majora Zemana". Můžeme se tedy opět setkat s majorem Zemanem s podplukovníkem Žitným, majorem Hradcem i poručíkem Gajdošem. Děj filmu se odehrává v roce 1972 v kterési jihoamerické zemi a ukazuje činnost mezinárodní kontrarevoluční centrály, kterou však ústřední postava filmu - major Hradec - odhalí i za cenu nasazení vlastního života. Film byl z velké části natáčen na Kubě. Film je sestřihem seriálových dílů 27 a 28 "Poselství z neznámé země" a "Rukojmí v Bella Vista". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Jako kriminálka je Rukojmí z Bella Vista mizerná. Žádné pátrání které by stálo za řeč se neprovádí. Československá policie všechny indicie a fakta jen tak zhmotňuje z řídkého vzduchu. Kritériím dobrodružného filmu odpovídá víc, i když hlavně díky exotickému prostředí Jižní Ameriky a těm několika akčnějším pasážím. Jiří Sequens tu odvedl slušnou práci, protože z naší kinematografie, tímhle žánrem nepolíbené mnoho rad načerpat nemohl. Výsledek sice není žádný Indiana Jones, ale na solidní průměr to film dotáhl vcelku s přehledem. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Jeden z najslabších dielov Zemana, kde je až príliš veľa protisocialistických konšpirácií, ako z dôb priemyselne revolúcie v 19. storočí, kedy sa úmeselne poškodzovali stroje a moc chcel prevzaiť do rúk proletariát. Tento diel si s obľubou pozerám len kvôli tomu, aby som si oprášil spomienky z pobytu na Kube , kedy som býval 3 dni v tomto hoteli (samozrejme, že sa nevolal Bella Vista) a kde som sakochal neskutočne krásným okolím hotela s planinami a zaoblenými kopčekmi...... ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele

Přestože pokládám celého Zemana za historicko-politický paskvil prvního řádu, nemůžu Bella Vistě upřít solidně vystavěnou zápletku a atmosféru Jižní Ameriky, v eře socialistického filmu, myslím, bezkonkurečně nejpřesnější (točilo se na Kubě). Hovory soudruhů kriminalistů jsou jen doplnkem k akci majora Hradce která má, hlavně díky Adamírovi, šmrnc (i když výklad šifranta Líra stojí taky za to) . Často si říkám, jak oddělit znechucení z propagandy nebo lži od ostatních složek filmu. Postupem času jsem došel k tomu, že pokud si u filmu nemumlám sprostá slova a neprocházím se po pokoji, budu se snažit vzít tyhle věci v potaz, ale nezapomenu se podívat na film i z jiných stránek. Celý Zeman je samozřejmě svinstvo, ale zkuste se podívat na Výstrahu nebo Botostroj. Anebo Bouřlivé víno, když jsme u toho, což je taková oblíbená legrácka s Menšíkem, ale nezadá si se Zemanovými tématickými díly. ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Spojení dvou epizod seriálu Majora Zemana. O nic lepší nebo horší než ty dva díly ze seriálu. Jen sestříhané, ale i tak moc dlouhé. Pro fandy dodávám, že film Rukojmí v Bella Vista obsahuje i jednu scénu novou, která se v oněch dvou epizodách neobjevila a byla natočena pro film dodatečně. Je to scéna se Zemanem, Hradcem a Žitným někde v garážích, snad pro větší dějový spád, nevím. Tento "kubovský" příběh mi nikdy nepřišel moc zajímavý. Nevím, proč byl v seriálu rozdělen do dvou dílů. Ani zkrácená filmová verze nepomohla. Je to nuda. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je krize a krize. Při té kubánské prvotřídní v roce 1962 řádil Magneto jak černá ruka, ale tady by se tváří v tvář imperialistické hrozbě ani nenajedl příborem. Naštěstí je tu Hradec. Jirka Hradec.. No s pravdou ven. Zatímco agentkami milovaný Roger Moore se zrovna chystal do vesmíru, Ruda Jelínek se jen potil jako prase v haciendě nacisty Adamíry. To nejednoho spolehlivého soudruha naštve, obzvláště, když máte ve službách jejího veličenstva StB povolení zemřít. A nebo nemáte..? Kdyby na závěr přiletěl na rogalu Honza Zeman a ze závěsného raketometu pokropil ty posluhovače CIA, šel bych s hodnocením ještě výš.. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • V dodatečně dotočené scéně, která se má odehrávat někde v policejních garážích, je jasně vidět žlutobílé vozidlo Veřejné Bezpečnosti. Takto označená vozidla se však začala používat až o pět let později. Koneckonců na začátku filmu vidíme správné dobové vozidlo, modré s bílým pruhem. Taktéž na hercích v této scéně je zřetelně poznat, že jsou o nějaký ten pátek starší. (Scott67)
  • Hotel Bella Vista se ve skutečnosti jmenuje Horizontes los Jazmines a leží 2 km od Vinales na Kubě. (sator)
  • Film obsahuje jednu novou scénu, která byla dotáčena při tvorbě filmu. Snímek končí odletem helikoptéry s postřeleným Hradcem (Rudolf Jelínek), v důsledku čehož vzniká tak domněnka, že Hradec nezemřel. Z toho chtěli tvůrci vycházet u dříve připravovaného filmu Major Zeman se vrací!, který měl po revoluci vzniknout jako další dobrodružství Jana Zemana (Vladimír Brabec) a Jiřího Hradce. V tomto pokračování však už měli být protivníky. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama