Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

S tajným posláním do Jižní Ameriky ve filmové verzi televizních příběhů MAJORA ZEMANA. Film tematicky navazuje na příběhy tv. seriálu "30 případů majora Zemana". Můžeme se tedy opět setkat s majorem Zemanem s podplukovníkem Žitným, majorem Hradcem i poručíkem Gajdošem. Děj filmu se odehrává v roce 1972 v kterési jihoamerické zemi a ukazuje činnost mezinárodní kontrarevoluční centrály, kterou však ústřední postava filmu - major Hradec - odhalí i za cenu nasazení vlastního života. Film byl z velké části natáčen na Kubě. Film je sestřihem seriálových dílů 27 a 28 "Poselství z neznámé země" a "Rukojmí v Bella Vista". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

FireTight odpad!

všechny recenze uživatele

Nemyslete si, že filmu dávám odpad jenom z toho důvodu, že vznikl z Majora Zemana a že tam jsou STBáci a že jsou tam zlí imperialističtí agenti, které odhalí hodný socialistický major Hradec. Tak jednoduché mé hodnocení zase nebylo, i když možná... Rukojmí z Bella Vista totiž postrádá pro mne jednu z nejdůležitějších vlastností každého filmu - napětí a dobrý příběh, který dokáže zaujmout. Jenže tady mi všechny tyhle složky silně chyběly a tak mi bylo jedno, že Hradec zabil toho týpka na lodi, jak z toho byl pak celej zničenej nebo jak nakonec umřel, chci říct "statečně zahynul ve jménu ČSSR a ochrany socialistických zájmů" a já nevím co ještě. Zkrátka mi to celou dobu bylo úplně jedno a vlastně se divím, že jsem se díval do konce. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Nikam nepojedeš. Ztvrdneš tady!“ Tento film je vlastně jen sestříhanou verzí dvou dílů Majora Zemana, a to Rukojmí v Bella Vista a Poselství z neznámé země. Oproti dvěma seriálovým dílům se vlastně liší jen úplným závěrem, který vyznívá jinak, než v Majoru Zemanovi. Mně se tento dobrodružně špionážní snímek poměrně líbil. Je tak trochu v duchu bondovek, ale mnohem napínavější a s lepšími hereckými výkony. Ideologicky je to trochu ošemetné a je nutno se na dějovou linku koukat z velkého nadhledu, to však neubírá zábavnosti tohoto snímku. Z herců na mě nejvíce zapůsobila elegantní Maciuchová a také záporák Postráneckého, který by všechny ty bondovské strčil hravě do kapsy. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Sestřih dvou dílů z cyklu "30 případů majora Zemana" (Rukojmí v Bella Vista a Poselství z neznámé země). I když nepočítám ideologii (major Zeman je asi ta nejzarytější normalizační propaganda), film po režisérské stránce stojí za starou bačkoru. A to jej prosím natočil Jiří Sequens, který mistrně zvládl "Hříšné lidi" či "Atentát". Tuny nelogičností a hloupostí jdou ruku v ruce s hloupým dějem (například Jan Pohan střílí po Rudolfu Jelínkovi z pušky a vůbec ji nenabíjí). Jedna hvězdička za některé dobré herce. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Pokud se v hodnoceni odprostim od jakehokoliv politickeho vnimani, tak predevsim ocenim to, ze v te dobe natocil nekdo film z tak exotickeho prostredi. Myslim, ze v osmdesatych letech to muselo zaujmout spousty lidi... Pak me jeste potesila Hana Maciuchova, kterou povazuji za jednu z nejkrasnejsich ceskych herecek a v tomto filmu ji to fakt sekne! Jinak si ale myslim, ze film byl dejove slaby, pro me az nudny a zaver filmu, kdy mjr. Hradec utika se mi zda, skoro jako z nejake italske komedie. Divat se na to da, ja uz to ale necham jinym:-)! ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Beru tento film jako jakousi socialistickou bondovku. V rámci seriálu 30 PMZ patří dva díly, z kterých byl tento film složen, k tomu nejlepšímu v seriálu. Rukojmí má zajímavý děj, pár akcí (pro někoho trapné, podle mě určitě realističtější než např. ty z bondovek), výborné herecké výkony, krásné kubánské prostředí, hudbu pana Lišky. Exotický dobrodružný snímek pro který mám slabost. Protivníky československé StB zde jsou bývalí nacisté a ne naši lidé, kteří komunistům vadili. To jen pro ty, kteří hážou celý seriál do odpadu z politických důvodů a tvrdí, že ve všech dílech komunistické zlo vítězí nad demokraty a nevinnými lidmi. Jiří Hradec (Jelínek) říká, že se golf naučil hrát v Kateřinské Hoře s panem farářem. O Bartolomějské ani slovo... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Most, ze kterého chtěla skočit Sachlová (Helga Čočková), se nachází v Praze na Císařském ostrově. Bar v hotelu Bella Vista je hotel Los Jazmines v údolí Viňales na Kubě. Natáčelo se také ve městě Rostock v severním Německu. (Cucina_Rc)
  • Film obsahuje jednu novou scénu, která byla dotáčena při tvorbě filmu. Snímek končí odletem helikoptéry s postřeleným Hradcem (Rudolf Jelínek), v důsledku čehož vzniká tak domněnka, že Hradec nezemřel. Z toho chtěli tvůrci vycházet u dříve připravovaného filmu Major Zeman se vrací!, který měl po revoluci vzniknout jako další dobrodružství Jana Zemana (Vladimír Brabec) a Jiřího Hradce. V tomto pokračování však už měli být protivníky. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama