Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý golfový profesionál, dnes outsider, Roy "Cink" McAvoy (Kevin Costner), je majitelem zanedbaného golfového hřiště u městečka Salem v Texasu. Tam se přistěhuje psychoterapeutka Molly Griswoldová (Rene Russo), která si tu zařídí praxi. Roye požádá o hodiny golfu, a ten ji ukáže nejen základy hry, ale i svou životní filozofii. Roy se před lety vzdal profesionální kariéry a žije na hranici nouze v obytném přívěsu se svým kamarádem a zaměstnancem Romeem (Cheech Marin). S podporou sympatické a půvabné ženy i svých svérázných kamarádů se Cink rozhodne vrátit se do světa špičkového golfu a dokázat, že už není odepsaná nula. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (193)

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je pohodička se skvělým (být holka napsal bych asi "okouzlujícím") Costnerem, bez násilí, bez akčních scén, bez emočního vypumpování diváka ...... ale s jednoduchým dějem a atmosférou, z který je Vám prostě dobře :) Mám velikou slabost pro sportovní filmy - golfu nevyjmaje. "Golfových" filmů znám více ale v kategorii "sportovní - komedie" Zelený svět vede s přehledem. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Hezké sportovní drama s hvězdným Kevinem Costnerem se mi líbilo. Příběh ukazuje to, že pokud něco chceš dosáhnout a tvrdě za tím půjdeš, můžeš to dokázat. Právě golfový outsider Roy McAvoy nám ukazál že to lze. Jeho cesta nebyla jednoduchá, překážkou mu byla jeho povaha i jeho nová láska. Děj je hezky popsán a i samotná atmosféra při golfových turnajích byla důvěryhodná. Celkově mě Zelený svět bavil a líbí se mi jeho poselství do života. Nejen za to uděluji čtyři hvězdy - 70%. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Lehce (pod)průměrná lovestory, odehrávající se ve světě vrcholového golfu. Počátek postupného Kevinova úpadku. Občas se v záplavě golfových termínů divák neorintuje, ale věřím, že golfoví nadšenci budou v sedmým nebi. Kdyby tak někdo chtěl natočit něco podobnýho ze světa vrcholového tenisu, to by bylo něco pro mně. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kariéra Kevina Costnera mě nikdy nepřestane fascinovat. Herec, který se dlouho protloukal a nemohl se uchytit, byl jeden čas možná nejzářivější hvězdou Hollywoodu. Ovšem jeho sláva netrvala nikterak dlouho, filmy na nichž se podílel přestali diváci navštěvovat a tak časem přišel pozvolný úpadek. Zelený svět je jedním z takových filmů, které zažily menší ohlas než by v té době Kevin uvítal. S odstupem let, jako divák musím konstatovat že se jedná o poměrně zdařilou romantickou komedii z prostředí golfu, které vládne sympatické ústřední duo Costner/Russo a hispánský caddie Cheech Marin. PS: Jsem rád že se ve filmu nedočkáme klasicky očekávaného konce. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Film, který úplně ocení pouze golfista (teď nemyslím zdejší "golfista" :). Pro toho je tento film dokonalý po všech stránkách. Krásná muzika, pásovci, pohoda, přesný casting, uvolněné herecké výkony (taky je to jeden z těch, které znám opravdu nazpaměť) ...... a jak říká hlavní hrdina (a je to fakt pravda :) - golf a sex jsou jediné dvě věci, které si užiješ i když je neovládáš.... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Mnoho golfových rán Roya McAvoya (Kevin Costner) bolo skutočne odpálených hercom osobne. (misterz)

Reklama

Reklama