Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý golfový profesionál, dnes outsider, Roy "Cink" McAvoy (Kevin Costner), je majitelem zanedbaného golfového hřiště u městečka Salem v Texasu. Tam se přistěhuje psychoterapeutka Molly Griswoldová (Rene Russo), která si tu zařídí praxi. Roye požádá o hodiny golfu, a ten ji ukáže nejen základy hry, ale i svou životní filozofii. Roy se před lety vzdal profesionální kariéry a žije na hranici nouze v obytném přívěsu se svým kamarádem a zaměstnancem Romeem (Cheech Marin). S podporou sympatické a půvabné ženy i svých svérázných kamarádů se Cink rozhodne vrátit se do světa špičkového golfu a dokázat, že už není odepsaná nula. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (194)

xenopus 

všechny recenze uživatele

Povinná bible pro všechny fanoušky lordovského sportu (k těm ne úplně zapáleným se počítám i já) - dá se na tom naučit hodně: terminologie i filozofie celého sportu. Navíc tu máte milostný příběh a spoustu roztomilých pásovců pobíhajících přes hřiště. Jenže taky je tady Costner, který by svými odpaly netrefil ani rough (natož aby pětkou železem přes vodu skóroval na nejdůležitější jamce své kariéry), mně se nelíbící Russoová a až příliš sladkobolný a limonádovitý scénář. Možná se právě tahle komplexita (hodně žánrů) někomu líbí, ale mně tu přijde až moc kostrbatá a dotažená vlastně nikam... Jo, ale jinak se na to dá koukat, film příjemně uteče. ()

Trixi 

všechny recenze uživatele

Průměr. Ani dobrý, ani zlý. Abych řekla pravdu, tak na mně tenhle film vlastně neudělal žádný dojem. To, jak si jdou dva golfový frajírci po krku kvůli ženský, to je prostě slabej námět na dobrej film, ale kvalitní obsazení a sem tam nějakej ten vtip z toho zase dělá kasovní trhák. Tak já nevím ....... u mně ale jen **. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film je plný konfrontácií a skvelých hlášok, ktoré vypúšťa hlavne Roy a jeho blízky kamarát Romeo (Cheech Marin). Od začiatku do konca budete cítiť úplne pohodovú atmosféru, hŕbu humoru, kľud a príjemné napätie. Snímok si nemožno neužiť a ak ho budete sledovať v rodinnom kruhu, ostatní členovia vás určite pochvália za skvelý výber. PS: Rene Russo bola v 90.rokoch neodolateľná. ()

HEED 

všechny recenze uživatele

Takže, už jsem viděl, film o americkém fotbalu, evropském fotbalu, basketbalu, hokeji, a teď přidávám i golf. Z těch sportovních drama/komedií, mě tento přišel asi nejlepší. Jak píše golfista, je takový uvolněný, nenucený. Má v sobě to kouzlo toho času kdy byl natočen. Možá je to tím, že golf je snad jediný sport který vlastně ani neznám. Na první shlédnutí pro mě velké překvapení. Bavil jsem se opravdu dobře, mosim take pochválít skvělý dabing. Typická vulgárnost, riflové kalhoty až na pás, a né ty teplajznické bederní co se nosí dnes. Mám pocit, že jsem zamrzl u filmů někdě mezi 70 a 99 rokem. Bravo Keve. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Lehce (pod)průměrná lovestory, odehrávající se ve světě vrcholového golfu. Počátek postupného Kevinova úpadku. Občas se v záplavě golfových termínů divák neorintuje, ale věřím, že golfoví nadšenci budou v sedmým nebi. Kdyby tak někdo chtěl natočit něco podobnýho ze světa vrcholového tenisu, to by bylo něco pro mně. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Mnoho golfových rán Roya McAvoya (Kevin Costner) bolo skutočne odpálených hercom osobne. (misterz)
  • Starí rodičia s vnukom v scéne, kde David Simms (Don Johnson) na nich kričí po tom, ako ho požiadali o autogram, sú rodičia Kevina Costnera - Sharon Costner a Bill Costner. Vnuka hrá jeho syn Joe Costner. (misterz)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno