Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z mladého čističe oken se stane tipař bytových zlodějů. Podaří se mu začít nový poctivější život?  Devatenáctiletý Pavel Kříž tráví veškerý volný čas v pražských pasážích, bistrech a na diskotékách s partou zloděje Robyho. Pavel sice má maturitu, ale pracuje jako čistič oken, přičemž velkou část jeho příjmů tvoří zisk z podvodů, šmeliny a krádeží Robyho party, které dodává zaručené tipy. Není tedy příliš nadšen, když mu vedoucí úklidu přidělí mladou brigádnici Janu Hálkovou. Přestože se dívka netají nechutí k Pavlovu způsobu života, vznikne mezi nimi křehké citové pouto. To však nemůže vydržet v prostředí, v jakém se Pavel pohybuje. Mladík se dostává do stále větších problémů - část Robyho party je dopadena policií a on nemůže sehnat peníze na vrácení dluhu. Situace se vyhrotí v okamžiku, kdy parta zlodějů unese Janu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

kocik1 

všechny recenze uživatele

Kdybych to hodnotila v těch patnácti či šestnácti, když jsem to viděla poprvé, nejspíš bych dala i 5. Protože na svou dobu to byla bomba:-). ()

Faramir 

všechny recenze uživatele

Kdybych ten film viděl dnes poprvé, asi by víc jak tři hvězdy nedostal, ale protože jsem na něm byl někdy v 19, Táňa se mi zdála nádherná a při závěrečné písni jsem slzel, což si pamatuji dodnes, nemohu jinak: 5* ()

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

První * pro Lukáše Vaculíka - mám pro něj ohromnou slabost a druhá * za tu nádhernou písničku (mě nezajímá, že nemáte rádi Michala Davida) Vozíme se po schodech, líbáme se v podchodech, jdem dál svou pasáží ... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Pavel (Lukáš Vaculík) se zabývá mytím oken pro firmy, ale i pro domácnosti. Při tomto zaměstnání se dostane do spousty zajímavých bytů, čehož z úspěchem využívá Roby (Marek Vašut) se svojí partou, ke svému obohacení. Ale když jsou jednou přistiženi, chce se Pavel ze spárů party vymanit - ale snadné to mít nebude. Možná právě jeho kolegyně (a láska) Jana mu může pomoci... Jojo, Lukáš Vaculík a jeho filmy z devadesátých let jsou legendou. Ať Vítr v kapse, nebo Láska z pasáže, nebo pozdější Kamarádi do deště jsou legendou, a i když ani v jednom z filmů nebyl světec, i tak se stal legendou mnoha dospívajících jedinců. Dneska už se člověk nad dějem filmu může jen usmívat, ale jako sonda do tehdejší doby je to perfektní a dopomáhá tomu (ať chcete nebo ne) legendární hudba Michala Davida nebo spousta "mladých" a "neokoukaných" tváří (Ondřej Vetchý, Marek Vašut, ..)... ()

Krysa SPK 

všechny recenze uživatele

V omšelých socialistických 80. let v Československu byly Soukupovy filmy pro mladé lidi posláním z nebe. Sex-symbol Lukáš Vaculík a písničky Michala Davida, které hrály na každé diskotéce - kdo nezažil nepochopí. Láska z pasáže je kult. Jen idiot dokáže napsat, že Vaculík má účeš jako debil nebo že je Michal David mistr sraček. Podle takových uživatelů by filmy jako Láska z pasáže měli projít digitální přeměnou: Vaculíkovi by měli lidé od počítačů místo patky dodat slušivého kohouta a lá Leoš Mareš a místo Michala Davida by měly film doprovázet Red Hot Chili Peppers nebo Linkin Park... Ano, spalme všechny filmy, kde jezdí žigulíky, kde se nosí hára, kde se pije Coca Cola a kde zpívá Michal David. Hned potom skočíme na filmy s Odřichem Novým, který nosí smoking a ulízaný vlasy dozadu a kde zpívá R. A. Dvorský ! ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

"Bony, chceš bony?" Jo vlastně, to jsme trochu vedle, i-když zas tak vedle ne... Srovnání těchto filmů je dle mě adekvátní. "Podsvětí" osmdesátek hraje hlavní roli v obou filmech, kdy v onom druhém je podle mého vykresleno mnohem lépe. Tady je to ve výsledku opravdu pak spíš o té lásce, a o jednom nepovedeném myči oken. A Míša David není Frankie... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

To boli časy, keď Ondrej Vetchý ešte stál na opačnej strane zákona a vykrádal byty. Aj dnes ma pobaví pohľad do malého pražského socialistického podsvetia. K tomu patrí aj hudba Michala Davida a nevedno prečo hraje v každom bare Žbirka po anglicky. Lukáš Vaculík hraje klasiku svojej mladosti, ktorá mi privodí trochu nostalgie. Dodnes si spomínam na vážne mravoučné zakončenie filmu, ktoré ma vtedy vyviedlo z miery, a aj dnes mi to nebolo jedno. –––– Mé motto je Všechno mít. Všechno mít perfektní. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná Soukupova krimi, opět s Vaculíkem. Realita osmdesátek, vexláků a taxikářů, kteří tu tehdy řídili podsvětí. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

:D Takovej protiva, jak se pořád na všechny utrhuje. Jako Lukáš Vaculík už dneska nehláškujou ani největší sitcomový hvězdy. Trochu mě nasral ten komoušema nařízenej konec (hale - takovej živel z toho nesmí vyváznout), jinak to ale překvapivě zestárlo docela roztomile. #dejMiColu (70%) ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Příšerný scénář, totálně nevyužitý prostor. Když už je v názvu láska, měla tam být láska. Proboha. Ještě, že to zachránil Míša David 🤣 Někdo tady výstižně napsal, že tento film se sluší uchovat jen jako dokument tehdejšího filmového marasmu. Absolutně souhlasím. Distancuji se od argumentů, že kdysi to byl hit biografů - jistěže byl. Jenže kdysi jste neměli taky možnost vidět něco jiného. Natož lepšího. Neměli jste možnost porovnat co s čím, krom pravých českých s*aček s maximálně jugoslávským indiánem. Možná ani ty základní kovbojky s Eastwoodem se ke každému nedostaly. Kdyby tomu tak bylo dodnes, tak jsou pro naši generaci taky oscarové Decibely lásky a další poklady českých žump. Zaplať Pánbů, že to tak není. Dnes je český film prostě mrtev. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

To jsou ty filmy z doby Michala Davida, diskotek, vekslaku atd. To nikdy nebylo prostredi, ktere by mi imponovalo. Tenhle film je natolik znamy, ze je zbytecne k nemu neco faktickeho dodavat. Libila se mi tehdy docela Tatiana, pokud si to dobre pamatuju... ;) ()

rozbris 

všechny recenze uživatele

Záplést se s bandou špatných lidí není dobré, o tom by nám mohl vyprávět Pavel Kříž (allias Lukáš Vaculík). ALe láska všechno napraví.... ()

Reklama

Reklama