Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sourozenecká komedie o podnikavém „malém“ bráchovi s přezdívkou Prcek, který jako by měl v životě jediný úkol – napravovat chyby, přešlapy a omyly svého staršího bratra Honzy a vlastně i všech dospěláků okolo. Nyní se rozhodl smířit bratra s jeho dívkou a dostat je na radnici. A neváhá využít nejrůznějších metod a prostředků… (Magic Box)

(více)

Recenze (166)

H4N1CK4 

všechny recenze uživatele

Díky častému opakování v TV už dost obehrátá rodinná komedie o tom, jak to musí být super mít všetečného mladšího brášku, který pořád do všeho strká frňák. Podívat se na to sice dá, nějaké ty vtipné momenty tam taky jsou... ale když mně ten Prcek prostě nehorázně leze na nervy! A navíc tento film glorifikuje mladší sourozence a s tím já (vzhledem k tomu, že mám mladší sestru) zásadně nesouhlasím!! :) ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Blbé, blbé a ještě jednou blbé. Kousek jsem chytil včera v televizi a vypadalo to celkem zajímavě. Jako celek je to ovšem bída. Milostné scény (jestli se to tak dá vůbec nazvat) jsou trapné, neustále kecající malý smrad je na dělo a hodný ministr v Tatře je totální agitka. Jedině u Menšíkových hlášek jsem se zasmál. Taky se děsně směju "normálnosti" té doby (známe), že dítě před svatbou, nejlíp ještě v čerstvých osmnácti, je v cajku. Ani za nic. I když dneska to taky není o moc lepší, tak pokud si člověk drží naučené zásady a pohybuje se v určitém okruhu stejně smýšlejících (to doufám) lidí, je přesně opačná situace v cajku. 2+* ()

Reklama

Zeek 

všechny recenze uživatele

Josef Bláha a Vladimír Menšík jsou v rolích otců těžko překonatelní (Třeba scéna s tapetováním). K tomu krásná Libuška Šafránková a máme výborný film, který já už mám bohužel příliš okoukaný, tím bych chtěl poděkovat TV Nova (ironicky myšleno). Jedna z těch lepších komedii tehdejší doby. Moje hodnocení: 70% ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Naivní socialistická komedie, na kterou se dobře dívá. Příběh je nekonfliktní s tehdejším režimem a zároveň to není ani vysloveně tendenční a poplatné režimu. Dobré obsazení, osoby i herecké výkony dělají z filmu pohodovku na nedělní odpoledne. V mládí jsem měl film docela rád, ale teď už není důvod jej znovu vidět. Přesto poctivé tři hvězdy. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Už jsem to říkal několikrát a určitě to ještě mnohokrát zopakuji. Mám rád české filmy a staré komedie zvlášť. A tahle je povedená. Škoda, že film nemá kvalitnější hodnocení. Snad obhájím to své. Pro mě je to opravdu komedie. Navíc s kvalitním obsazením. Libuše Šafránková a Jan Hrušínský mistrně předvádí své nezkušenosti s láskou, Roman Čada jako talentovaný kluk se svým talentem hodně blížil Tomáši Holému. Ale Josef Bláha a Vladimír Menšík, ti tomu všemu dodávají punc nadstandartnosti. Jen si vzpomeňte, jak Bláha přijde za Menšíkem, který zrovna tapetuje a zničeho nic mu pomáhá a ten na něj nechápavě zírá. A vůbec, rozkoly mezi oběma rodinami a jejich smiřování, vše se točí ohledně vztahu Honzy a Zuzany, přináší vtipné dialogy a situace. Vladimír Menšík vykládá, jak je hrozné čekat na ženy, že mu stačí pět minut a je hotový a nakonec stojí před domem v bačkorách. A to jsou jen dvě z mnoha, na které jsem si vzpomněl. Nemůžu si pomoct, tenhle film patří k těm komediím, které mě prostě baví a nepřestanou bavit, ani kdybych je viděl stokrát. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (27)

  • Jan Hrušínský neměl při natáčení scén z plochodrážního oválu v Praze na Markétě žádného stálého dubléra, zaskakoval za něj ten, koho pan Kasper zrovna vybral. Vzhledem k přítomnosti filmařů měly tehdejší tréninky nadprůměrnou, ba údajně až stoprocentní účast závodníků. (kulyk)
  • Natáčanie prebiehalo v Prahe. Závody plochodráždnikov sa natáčali na štadióne Markéta. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno