Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin, zvaný Prcek, je již patnáctiletý kluk a navíc se stal strejdou. A opět řeší problémy, vzniklé v rodině svého sourozence, kde mezi mladé manžele vstoupila žárlivost. A opět je jeho řešení osobité a netradiční… (Magic Box)

Recenze (101)

Lkprak 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu asi celkem zbytečné pokračování, které se mi příliš nelíbilo. Především Roman Čada už tu není coby roztomilý rošťák, snažící se pro klid v rodině usmířit svého bratra s milenkou, ale obyčejný drzý puberťák, motající se do věcí, do kterých mu nic není a to i prostředky za hranicemi zákona (únos malé neteře). Nevím, jestli to byl záměr tvůrců, ale přesně takhle to na mně působí. No a opětovný zásah "hodného pana ministra," o tom už tady byla řeč, to je pošpinění rodinného filmu propagandou. Někde jsem si přečetl, že se v té době začala razantně prohlubovat propast mezi "politiky nahoře" a "lidmi dole". Tohle měl být asi jeden z kroků, jak tu propast měli odstranit. No nevím, jestli se to podařilo. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Slabší než první film. Méně zábavné a zubem času ještě víc okousané pokračování, které už se svou naivitou dostalo na hranici pohádkové říše. Jinak Hrušínský a Čada opět protivní, Šafránková opět nevýrazná, jen Bláha s Menšíkem skvělí, což bohužel nestačí k tomu, abych se k "bráchům" ještě někdy vrátil a to ani z nostalgie. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Ano ano, opět se jedná o druhý díl, nastavovanou kaši, a opět se zde potvrdilo klasické pravidlo o dvojkách a pokračováních. Opět nenáročný film, ale to, že je to dvojka, tomu strašně ubírá, a proto hodnotím o deset procent méně než jedničku. Není to nejhorší, takové akorát na nedělní odpoledne, ale i když se mi to kdysi docela líbilo, dnes musím říct, že bych takový film už rozhodně dobrovolně nevyhledala... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Normalizační pitomost za každou cenu. A prý Čada od prvního dílu nepřišel o svůj chlapecký šarm (jako by někdy nějaký měl), ale jeho partnerka ano (prý nedokázala zamezit růstu svých předností). Proto toto mutující a nehezké bidlo ponechali a přeobsadili k němu dětskou hvězdu Reifovou, která bohužel vypadala více jako kamarádka jeho neteře.... ()

Nellaron 

všechny recenze uživatele

Pobaví rovnako, ako prvý diel. Mladší brácha sa stále mieša všade do všetkého, len tu máme nový problém, ktorý potrebuje svojim angažmá vyriešiť. Prítomnosť herečky Magdalény Reifovej potešila. Nechápem komentáre ohľadom ideológie. Veď taká bola doba, film len reflektuje stav danej doby. Mali snáď sfilmovať aplikáciu prihlášky Romana Čadu na Oxford? ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • V čase 1:13:30, keď Martin Pavelka (Roman Cada) berie malej neterke z rúk lieky, je vidieť v pravom dolnom rohu obrazovky hlava člena štábu. (JurajKa)
  • Hlavní dětský představitel (Prcek) Roman Čada v dospělosti studoval elektrotechnologii na katedře ČVUT, dnes podniká ve fotovoltanickém oboru. (M.B)
  • I v tomhle díle měla hrát kamarádku Pavlínu Ivana Maříková, jenže v té době byla už o půl hlavy větší než Roman Čada, a ještě byla poměrně hodně vyvinutá. Poslali ji k jisté gymnastce asi na měsíc na trénink, aby s ní něco udělala - jenže po měsíci to bylo ještě horší a ještě více vynikly ženské křivky. Takže nezbylo, než Ivanu Maříkovou neobsadit, postavu kamarádky Pavlíny škrtnout a nahradit novou postavou kamarádky Magdy v podání Magdy Reifové. (cariada)

Reklama

Reklama