Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sourozenecká komedie o podnikavém „malém“ bráchovi s přezdívkou Prcek, který jako by měl v životě jediný úkol – napravovat chyby, přešlapy a omyly svého staršího bratra Honzy a vlastně i všech dospěláků okolo. Nyní se rozhodl smířit bratra s jeho dívkou a dostat je na radnici. A neváhá využít nejrůznějších metod a prostředků… (Magic Box)

(více)

Recenze (166)

chlievik 

všechny recenze uživatele

Taká celkom pozerateľná teenagerské komédia. Dobré herecké obsadenie, tak ako vo všetkých filmoch tohto typu z tohto obdobia. Proste jednoduché story o mladých ľuďoch, dieťa na ceste, na krku sladkých osemnásť, trinásťročný bráško spojka dvoch ľudí aj dvoch rodín, a nenápadná kritika vojenskej služby, ktorú si komouši neboli schopní odpustiť až do revolúcie. :-/ Dva roky odsrali mladým ľuďom zo života. :-( České detské herecké výkony lepšie ako v tom období mali slovenské detské "stars", česi mali detských hercov bystrejších, a herečky prirodzenejšie, inteligentnejšie. Neviem prečo sa ale z Maříkovej nestala herečka - asi nemala rodinu, ktorá by ju do toho "dotlačila". Žiadne známosti, žiadna budúcnosť? Alebo snáď Barrandov patrí tým, komu aj Hollywood? Celkom milá bola ta teenagerská romantická scéna, mladá hanblivá Šafránková, vlastné spomienky, a spomienka na môjho dědečka, ktorý mi povedal: "Ide fiiilm, poď si pozrieť film Múj brácha má príma bráchu". :) Samozrejme, je to len teenagerská komédia, nie skutočne hodnotný film, ale milé... ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Naivní socialistická komedie, na kterou se dobře dívá. Příběh je nekonfliktní s tehdejším režimem a zároveň to není ani vysloveně tendenční a poplatné režimu. Dobré obsazení, osoby i herecké výkony dělají z filmu pohodovku na nedělní odpoledne. V mládí jsem měl film docela rád, ale teď už není důvod jej znovu vidět. Přesto poctivé tři hvězdy. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hodně povedená vzpomínka na období husákovské normalizace (jakkoliv na zdi v kanceláři ministra visí ještě Ludvík Svoboda). Vtipní herci v čele s pány otci Bláhou a Menšíkem (nezapomenutelná je scéna s lepením tapet), nejkrásnější Libuška a hodně nápaditý mladší bráška. Veskrze optimistický film, ve kterém všechno šlape a socialismus dýchá. Pro mě osobně pak ještě milá připomínka mé základní vojenské služby včetně dozorčích s barevným vázáním píšťaly, to bylo i za nás v novém miléniu. ()

Nellaron 

všechny recenze uživatele

Vždy mi príde milostná scéna medzi Libušou Šafránkovou a Janom Hrušínskym strašne smiešna. V danej dobe išlo o scénu hraničiacu s hviezdičkou, len dnes je to celé úsmevné. Mimo toho ide o milú bratríčkovskú komédiu, v ktorej sa mladší brácha príliš angažuje. Pobavili aj dvaja tatínkovia v podaní Josefa Bláhy a Vladimíra Menšíka. Mimochodom Roman Čada hrozne pripomína Rona Weasleyho. ()

Zeek 

všechny recenze uživatele

Josef Bláha a Vladimír Menšík jsou v rolích otců těžko překonatelní (Třeba scéna s tapetováním). K tomu krásná Libuška Šafránková a máme výborný film, který já už mám bohužel příliš okoukaný, tím bych chtěl poděkovat TV Nova (ironicky myšleno). Jedna z těch lepších komedii tehdejší doby. Moje hodnocení: 70% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (27)

  • Roman Čada (Martin Pavelka) spomína na natáčanie takto: „Všetci sa ku mne správali veľmi korektne. Keď sa ale išlo na natáčanie taxíkom, tak sa v nich s obľubou fajčilo. A na dieťa sa nebral ohľad. Od tej doby som na fajčenie alergický." (Zdroj: ahaonline.cz) (Raccoon.city)
  • V jedné z úvodních scén předává věnce a poháry vítězům sám Antonín Kasper starší, tehdejší trenér Rudé Hvězdy Praha a mimojiné vítěz závodu o Zlatou Přilbu z roku 1963, stříbrný medailista z MS družstev a první český profesionál, závodící v Anglii. (kulyk)
  • Keď jeden z Honzovich (Jan Hrušínský) kamarátov pri jeho príchode do garáží, kde je nachystaná oslava, povie na jeho výborný výkon ironickú vetu "Olsen hadr," mal na mysli v dobe natáčania vtedajšieho najlepšieho plochodrážneho jazdca na svete, dánskeho pretekára Ole Olsena. Majstra sveta v rokoch 1971, 1975, 1978 a sedemnásobného víťaza na Zlatéj prilbe v Pardubiciach. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama