Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sourozenecká komedie o podnikavém „malém“ bráchovi s přezdívkou Prcek, který jako by měl v životě jediný úkol – napravovat chyby, přešlapy a omyly svého staršího bratra Honzy a vlastně i všech dospěláků okolo. Nyní se rozhodl smířit bratra s jeho dívkou a dostat je na radnici. A neváhá využít nejrůznějších metod a prostředků… (Magic Box)

(více)

Recenze (166)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Trochu sexuálnej výchovy, trochu armádnej agitácie a značná dávka humoru, to bola komédia sedemdesiatych rokov. Dobu som nezažil, neviem posúdiť, do akej miery bola sexuálna výchova v školách ovorená, ale v tomto filme prináša aspoň komické situácie. Nie celkom k popukaniu, pár takých je skôr s Menšíkom a Bláhom, ale na nich film nestojí. Mladý chlapec a Libuše Šafránková z rozpuku krásy ako hlavní predstavitelia to utiahli na lepší priemer, a zostal aspoň príjemný pocit zo záveru. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hodně povedená vzpomínka na období husákovské normalizace (jakkoliv na zdi v kanceláři ministra visí ještě Ludvík Svoboda). Vtipní herci v čele s pány otci Bláhou a Menšíkem (nezapomenutelná je scéna s lepením tapet), nejkrásnější Libuška a hodně nápaditý mladší bráška. Veskrze optimistický film, ve kterém všechno šlape a socialismus dýchá. Pro mě osobně pak ještě milá připomínka mé základní vojenské služby včetně dozorčích s barevným vázáním píšťaly, to bylo i za nás v novém miléniu. ()

Reklama

zigy 

všechny recenze uživatele

Takhle pohodový film aby člověk pohledal:) a jestli v tom někdo vidí ideologii, tak ať se nechá vyšetřit. Tenhle film je vlastně předchůdcem dnešních teenagerských komedií, přičemž svým zpracováním zcela odpovídá době svého vzniku. Skvělí čeští herci v čele s Menšíkem, který trousí jednu suchou hlášku za druhou. Sympatický Roman Čada zcela zastiňuje svého filmového bratra Jana Hrušínského. ()

Angelino 

všechny recenze uživatele

Určite sa natočilo v tomto období mnoho lepšieho. Aj tá trocha idealizovania režimu tam musela byť (krásny nový panelák, pán minister dobrák blízko ľudu...) no príjemne sa pobaviť pri tom dá. A najviac ma tešilo spomínať, na polárkový dort, mlieko v sklenených flašiach, mladých trampíkov opúšťajúcich na víkend mesto, magneťák ako mal môj bratranec, idoly na plagátoch, stolná lampa akú sme mali aj my doma... jednoducho nostalgia. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Blbé, blbé a ještě jednou blbé. Kousek jsem chytil včera v televizi a vypadalo to celkem zajímavě. Jako celek je to ovšem bída. Milostné scény (jestli se to tak dá vůbec nazvat) jsou trapné, neustále kecající malý smrad je na dělo a hodný ministr v Tatře je totální agitka. Jedině u Menšíkových hlášek jsem se zasmál. Taky se děsně směju "normálnosti" té doby (známe), že dítě před svatbou, nejlíp ještě v čerstvých osmnácti, je v cajku. Ani za nic. I když dneska to taky není o moc lepší, tak pokud si člověk drží naučené zásady a pohybuje se v určitém okruhu stejně smýšlejících (to doufám) lidí, je přesně opačná situace v cajku. 2+* ()

Galerie (35)

Zajímavosti (27)

  • Při taneční zábavě máme možnost vidět varhany Farfisa Professional Duo. Jedná se o zavedený nástroj italské výroby – mezi jeho uživatele patřil i Rick Wright ze skupiny Pink Floyd, zejména na prvních deskách skupiny. (Robbi)
  • Keď sa Martin (Roman Čada) opýta svojho brata Honzu (Jan Hrušínský) v motocyklovom depe pred závodom načo mu je tá šatka okolo krku, ktorý mu dala jeho priateľka Zuzana (Libuše Šafránková), ten odpovie: "To je talisman, si nevidel Maugera?" Martin mal na mysli legendárneho plochodrážneho jazdca z Nového Zálandu Ivana Maugera. Počas kariéry získal ako jediný v histórii plochej dráhy šesťkrát titul majstra sveta. Šéf tohto odvetvia na Novom Zélande ho nazýval Pelém medzi motocyklistami. Dvakrát sa stal najlepším športovcom v rodnej krajine. V roku 2010 bol Mauger za svoje plochodrážne úspechy vymenovaný za legendu FIM. (Raccoon.city)
  • Po natáčení se rozhořely fámy o možném vztahu mezi Janem Hrušínským a Libuší Šafránkovou, dokonce padaly dohady o chystané svatbě. Jan v rozhovoru pro mládežnický časopis Pionýrská stezka - Telefonické setkání s hvězdami - podobné informace rázně popřel. (Robbi)

Reklama

Reklama