Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zoufalé snaze překonat krizi středního věku Martin (Rasmus Bjerg) utekl ze společnosti, aby žil v lese. Obstaral si luk a výstroj jeskynního muže, ale pravdou je, že přežívá jen tak tak. Jednoho dne narazí na Musu (Zaki Youssef), drogového dealera, který je zraněný a na útěku. V naději, že uniknou mnoha problémům, se excentrické duo vydává na hektickou jízdu napříč fjordy. Pronásledován místní policií, rozzuřeným Vikingem, násilníky a – v neposlední řadě – svou rodinou! (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (49)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kríza stredného veku v netradičnej, no málo zábavnej forme. A to je práve moment, kde film zlyháva. Ak by sa štylizoval do polohy sociálnej drámy, potom v poriadku. Lenže on sa štylizuje do polohy komédie a tento prvok mu vôbec nevychádza. Tých vtipných scén je tu veľmi málo. Absurdum à la Fargo, ale bez toho šmrncu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

 „VŠECHNO JE TO O VYČIŠTĚNÍ HLAVY A USPOKOJENÍ MYSLI…“   Jeblej film. Teda spíš o jeblejch lidech, ale tak nějak je to jeblý celý. Týpek, co zdrhl před světem (a starou) do lesa, drogovej gang a policajti, tady rozehrávaj chvíli celkem vtipnou zápletku, která ovšem nedosáhne vyvrcholení. Spíš začne nudit. Navíc tady ani nevidím nějakou pointu s ponaučením. Asi teda.   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem muž a neustále hledám svoje místo ve společnosti.  2.) Přemejšlím, že se zdejchnu do divočiny.  /// Thx za titule „desade“.                PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Jsou momenty, kdy chci znát odpovědi na všechny otázky, které film vyloží na stůl, ale tohle není ten případ. Někdy se člověk prostě jen rád uvolní a nechá se unášet úchvatnou norskou přírodou. Divoch je úžasnou feel-good jednohubkou, která vás donutí přemýšlet nad životem a záhadou, kdy už tomu policejnímu psovi konečně skončí volno. Momentálně asi to nejlepší, na co můžete v kině zajít. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem čekal tak trochu něco jiného, nicméně nakonec jsem v sobě našel příjemný pocit souznění s filmem a snad i myšlenkou. Ke všemu určitě dopomohl klasický skandinávský nádech, trochu té přírody...té krásné, skvěle ukočírovaná směsice žánrů a práce se všemi postavami. Také se mě film ptá, zda je dnes ještě vůbec možné, vymanit z toho našeho materiálně založeného světa, ve kterém se prostě všechno žere ve velkém, přičemž většina lidí dokonce i nahlas mlaská, a všemožně se dovádí...kdo je tak odvážný, aby zahodil veškerý svůj luxus, zpřetrhal rodinné vztahy a šel žít zcela svobodně...každopádně šance na skromný, přesto více plnohodnotný život, ve kterém člověk nemusí v kožešinovém obleku přepadat benzínky, tu stále je, tedy ta naděje...ještě pořád tady je! I když Martin není vůbec dobrým příkladem...lze do toho jít i jinak. [SCANDI 2022 - Filmový klub Citadela] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Divoch je síce objektívne ľahko nadpriemerná oddychovka, avšak pokiaľ ste v tom správnom rozpoložení a hlavná postava vám padne do nôty, tak sa môžete výborne zabaviť. Signifikantnou scénou je návšteva benzínky, pri ktorej hneď zistíte, či ste sa dostali na Martinovu vlnu, alebo radšej sa poobzeráte po nejakej severskej sociálnej dráme. V podobnom ironickom duchu prebieha aj návšteva vikingskej dediny a pri vytiahnutí terminálu správne naladenému divákovi padne sánka. Tvorcovia sa zrejme inšpirovali Fargom, avšak nie sú ani zďaleka tak ambiciózni. Každopádne majú všetko premyslené, čo dokazuje aj záverečná scéna, kde musíte spozorniť, aby ste zistili, o čo v nej ide. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Snímek měl mít v listopadu 2021 norskou předpremiéru na mezinárodním filmovém festivalu v Bergenu (Norsko). Kvůli událostem v Kongsbergu, kdy útočník střílel lukem šípy do lidí, bylo promítání zrušeno. Po dohodě s producenty a distributory se veškerá promítání přesunula na neurčito. (Azurose)

Reklama

Reklama