Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ztřeštěná komedie, přecházející řadou absurdních prvků do grotesky, vypráví zamotaný příběh vypečených sourozenců Zuzany a Petra, recesistů, kteří rádi připravují svému okolí, především Zuzaninu nesmělému nápadníkovi Karlíkovi, drsná překvapení. Kromě povedeného pana Horáka a figuríny, hraje důležitou roli také ochotnický soubor Dalimil, který neúnavně nacvičuje "avantgardní" provedení Jiráskovy Lucerny... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

MonarC 

všechny recenze uživatele

Tak na tuto komedii jsem narazil úplnou náhodou, a protože to byla spíše náhoda a moje očekávání nebyly žádné, tak to nehodnotím tak zle. Ale jooo, když nad tím člověk moc nepřemýšlí, tak je to docela zábava. Jednoduchá komedie u které se člověk občas zasměje a možná víc pousměje. Jak už zde někdo zmínil, konec mohli zkrátit, tak o 5-8 minut. Ten už je docela naškodu. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Pár velmi dobrých gagů tu je, ale celkově je to takové nedomrlé, pomotané, prostě, má to poněkud slabší scénář. Ale bavil jsem se. Tak hodnotím výše, i když, no, prostě to tak je.+++ Ponechávám staré hodnocení. Bavil jsem se opět, ale tomu filmu chybí něco, co nejsem schopen definovat.  Blázni, vodníci a podvodníci  20220309 ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěné, to je pravda. Ale díky hereckému obsazení a snažení jsem se občas zasmál. Poslední dokončená role Jiřího Hrzána; premiéry yse nedožil ani režisér Tomáš Svoboda. Ochotnický soubor Dalimil zkouší netradiční pojetí Jiráskovy Lucerny. Ve stejné době se natáčel první díl "Básníků" - Jak svět přichází o básníky. V Pecháčkově předloze "Amatéři" původně maturanti také adaptovali Jiráska, ale filmaři Lucernu změnili v Tylovu Lesní pannu. ()

Vladajsoucna 

všechny recenze uživatele

U Hodináře byla režisérovi zřejmě vytýkána značná nesrozumitelnost děje, proto se ve svém dalším (a posledním) filmu pokusil o crazy humor v daleko diváčtějším balení. Kouzlo dadaismu předchozího snímku tak zcela vyprchalo a výsledek je jen trapný a těžkopádný jako ty nejslabší italské série se Spancerem a Hillem. Jednu * dávám jen za několik slibných ujetých momentů, ze kterých mohl režisér vyčerpat více, ale neučinil tak. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem, že by letní komedie s Hrzánem, Lábusem, Sobotou a Nárožným z osmdesátých let mohla být až tak špatná, jak tvrdí místní hodnocení. Teď už věřím. Scénář prakticky neexistuje, sled nesmyslných scének, o kterých si někdo myslel, že budou vtipné. Zdeněk Srstka nadabovaný Vlastimilem Bedrnou (ten se ve filmu objevuje taky)? Konečně někdo pochopil, že Srstka nikdy neuměl mluvit! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Semafor, ktorý môžeme vidieť pri Bechyňskej bráne, keď tadiaľ prechádza vodník (Jiří Hrzán) na vodných lyžiach, primontoval filmový štáb. Pri natáčaní domu pred železničným prejazdom so závorami na kľuku si so sebou taktiež priniesli v debnách kvety afrikány a figúrky trpaslíkov, aby natočené zábery neboli jednotvárne. (Raccoon.city)
  • V předposlední scéně s lavičkou je na skupinu hozena síť, v poslední scéně jsou však všichni tou samou sítí zvedáni vzhůru. (ČSFD)

Reklama

Reklama