Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí posezení u vína, tentokrát s počítačem. Film Mladé víno byl natočen v přímé závislosti na divácky úspěšné předchozí dva: Bouřlivé víno a Zralé víno. V komediálně laděném příběhu je důležitým aktérem počítač, kolem kterého se vlastně točí všechny události. Je spolehlivý, výkonný, ale nevyužitý. Jeho další budoucnost je tedy v rukou těch, kteří s ním zatím neumějí zacházet. Opět s hereckým koncertem Vladimíra Menšíka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (106)

kingik 

všechny recenze uživatele

Film především těží z vynikajícího hereckého obsazení. Sešla se zde celá plejáda herců v čele s Menšíkem přes Sováka a Janžurovou konče. Vorlíček natočil lepší filmy. Tenhle je přece jen poplatný své době, ale slušná práce s herci a nepříliš zajímavý scénář, který nedrží příliš pohromadě má hlavní vinu na tom, že snímek postrádá vnitřní hloubku a své nedostatky se snaží vynahrazovat humorem a působí tak trochu naivně a hlavně rozvláčně. 40% ()

offlineman 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film se dívám rád. Líbí se mi, jak vypadal můj nový kraj (byť na moji rodnou Vysočinu ještě trošku pokulhává) za doby, když tady nestrašili pozitůry typu Kalouska, Knížepána..... Zvlášť miluju, když tama projedou autobusy. Dělám totiž nyní to stejný :-) Projíždím Pálavicemi, totiž Velkými Bílovicemi.... :-) ()

Reklama

ondrula 

všechny recenze uživatele

Poslední díl trilogie se takřka úplně odpolitizoval a postavy prodělaly v průběhu uplynulých 10 let (natáčeno v letech 1976 - 1986) bizarní proměny. Menšík se vyžral a očividně trpí alkoholismem, ze Sováka udělali sklerotickou karikaturu, Jandák začal vypadat jako správný bafuňář z ČSSD a z Janžurky se stala seriózní pani. Taky musím podotknout, že ve vinařské trilogii jde o víno až úplně na posledním místě a kdyby se to točilo třeba v továrně na traktory, bylo by to jedno. Výslovně z tohoto dílu musím vypíchnout sváděcí scénu v podání Nového a Trávníčka, protože to je taková trapnost, že jsem nevěřil vlastním očím. Jen tak na okraj - od útlého dětství neustále přemýšlím, zda je František Němec takovej zakyslej suchoprd i v civilním životě, anebo to byl nucenej furt hrát. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv kromě poslední uměle vsazené scény nemá film s vínem nic společného, z vinařské trilogie je jasně nejvtipnějším. Tvůrci tentokrát kromě zákulisních tahanic mezi okresem a krajem a jedné zahraniční delegace z RVHP nechali soudruhy na pokoji a věnují se taktickým manévrům a kamufláži. Josef Abrhám je tu hrozně milý, pan Menšík vypadá moc nemocně, Andrlová k nakousnutí. Osvěžení přineslo angažování Pavla Nového, správného padoucha zastupuje Bróňa. Líbila se i Martina Bezoušková. ()

PatoP 

všechny recenze uživatele

Tretie zastavenie na juhomoravskom JZD v Pálaviciach. Opäť krásny a zábavný film o vážnych veciach. Tentoraz prichádzajú na JZD počítače a ruku v ruke s nimi aj nová, mladá generácia. Už očividne ťažko chorý Vladimír Menšík prenecháva hranie ďalším skvelým protagonistom. Nezabudnuteľný je opilec Eda Ovečka, plukovník v zálohe Čestmír Semerád, zastupujúci predseda Zlámal, sukničkár Barták atď, atď. No, myslím, že sa netreba báť, to mladé víno bude dobré. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Když místopředseda Janák (Vladimír Menšík) budí opilého Ovečku (Josef Somr) a vylévá mu rum do odpadu, oba si přirozeně tykají. V ostatních scénách, před i po, Ovečka Janákovi vyká. (pjotri)
  • Filmovanie prebiehalo v obci Velké Bílovice. (dyfur)

Reklama

Reklama