Reklama

Reklama

Rakeťák

Trailer 6

Zkušený člen Vesmírného ochranného sboru Buzz Rakeťák, jeho velitelka Alisha Hlohová a posádka více než tisíce vědců a techniků se vracejí domů ze své aktuální mise. Přibližně 4,2 milionu světelných let od Země je senzor upozorní na přítomnost blízké nezmapované, ale na zdroje potenciálně bohaté planety. Buzz rozhodne, že si jejich průzkumná loď udělá menší okliku a neznámou planetu T’Kani Prime – bažinatou planetu s agresivními liánami a obřími brouky – se vydá prozkoumat. Snaha o rychlý odlet se však zvrtne a vyvrcholí havárií, při níž exploduje palivový článek a Buzz s Alishou a zbytkem posádky na nepříliš přívětivé planetě uvíznou. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (270)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Víceméně zbytečný film s robotickou kočkou, která vyřeší tajemství nadzvukového pohonu... Mimochodem, jak jsem měl rád Waititiho, tak mi začíná poslední dobou lézt krkem, protože hraje pouze comic relief postavy (v tomhle případě ještě s IQ tykve). Taky začínám dost nesnášet posedlost Hollywoodu natáčet totálně zbytečné originy postav. Každou chvíli čekám, že dostaneme origin Golluma, královny z Vetřelců nebo mimozemské kočky z Captain Marvel. A co teprve Rita Vrataski z Edge of Tomorrow? Přece musíme vědět, jak se z ní stala tak drsná borka! ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Letos je v mých očích produkce studia Pixar povedená jako dlouho ne. Po "holčičí" Proměně tady máme film, který potěší každého malého kluka... nebo trochu většího kluka... nebo holku, která má ráda klukovská dobrodružství. Rakeťákovi jsem po prvních trailerech vůbec nevěřila (byla jsem navíc vždycky tým Woody). Teď si ale sypu popel na hlavu, protože takovou pecku jsem vůbec nečekala. Vlastně je potřeba jenom zapomenout na úvodní větu filmu: "V roce 1995 dostal Andy k narozeninám hračku na motivy svého oblíbeného filmu. Tohle je ten film." Těžko si totiž představíte, že v devadesátých letech mohl někdo natočit tak vizuálně podmanivý a technologicky dokonalý snímek, který se dotýká například i LGBT tematiky. Rakeťák má všechno: sympatické uvěřitelné postavy, dojemný příběh, roztomilé robotické zvířátko, na animovaný film naprosto bombastické akční vesmírné scény. A když by se vám náhodou nechtělo do kina, Disney+ to jistí. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Príbeh a vizuál paráda. Je veľmi zvláštne pozrieť si prvý Toy Story a potom sa pozrieť na toto a vidieť ako ďaleko sa animácia dostala. Tu je to natoľko výrazné a vo všetkých smeroch vizuálne podmanivé, až zamrzí, že celý ten príbeh nemá dospelejší háv. Svedčalo by mu to viacej. Miestami to totiž pôsobí, ako detský diel Love, Death and Robots. Problém, ktorý z filmom mám je jeho hlavná postava. Buzz je neznesiteľný od prvej do poslednej minúty. A hoci kooperuje s ostatnými normálne a nie je to žiadny hajzlík, jeho svetonázor, jeho pohľad na všetko, čo ho obklopuje je podmienený pravidlám, ktoré do neho vštiepili na akadémií. Čo samo o sebe nie je zlé. S týmto pracovalo aj prvé Toy Story. Problém je, že jeho prechody, poznania a empatia sa vyvíja zo sekundy na sekundu. Je podmienená neustálou akciou a na emočné spektrum tam skrátka nie je miesto. A keď sa tam náhodou aj zjaví, spomalí dej neskutočne. V tomto to hapruje asi najviac. Na to, koľko je tam invenčnosti, sú tu niektoré veci až trestuhodne povrchné. Naozaj si budeme pamätať po mene aj ostatných Buzzových kolegov? K záporákovi sa nevyjadrujem. To už aj v tom Guardians fo the galaxy 2 bol zloduch spravený lepšie. Ale na jedno pozretie to vôbec neurazí. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Netypický Pixar, který už ovšem pravděpodobně nikdy neuvidíme, jelikož evidentně lidi nezajímal dle návštěvnosti v kině ani dle sledovanosti na Disney+. Příběh hraček jsem měl vždycky rád, ovšem postavu Rakeťáka nijak zvlášť a je úplně jedno, jestli jí dabuje Tim Allen nebo tentokrát Chris Evans, rozdíl v tom extra nevidím a můj oblíbený herec tu nepředvedl žádný extra výkon. Příběhově mě nový animák prokleté lampičky taky ničím nepřekvapil, ovšem co se týče vizuálu a nově přidaného Imax formátu to pro mě byla poměrně epická podívaná. Ne sice po celou dobu a po polovině tomu docela citelně spadne řetěz, přičemž to vyvrcholilo do poměrně předvídatelného finále. Od Pixaru jsme možná zvyklí čekat něco více, možná už to jen zkrátka není pro mě a mám až moc nakoukáno, leč mě to nepohltilo. Pořád je to ale vrchol animace a dost mě mrzí, že zrovna tento kousek docela výrazně propadl, a to nejen na vysoké poměry Disneyho. ()

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Jako milovník série Příběhu hraček jsem se na Buzzovo sólový dobrodružství hodně těšil, a i přesto, že byl film příjemná oddychovka, tak ho považuju za nejslabší přírůstek do Toy Story rodiny. Neumím to popsat, ale prostě mi tam chyběly naše milovaný postavy a tím to postrádalo určitym způsobem svoje kouzlo. Ale o čem tead film je? No tenhle snímek, má betj „ten film“, kterej viděl Andy v kině a díky kterýmu se zamiloval do postavy Buzze Rakeťáka, ale upřímně si jako nemyslim, že zrovna takovej film by si jakýkoliv desetiletý dítě tak moc oblíbilo. Postavy i premisa filmu o ztroskotání Buzze a dalších lidí na cizí planetě jsou celkem fajn, ale přišlo mi, že to dost vykrádalo ten animovanej Buzzovo seriál (ano fakt vyšel v roce 2000 animovanej seriál o Buzzovi jménem Buzz Lightyear of Star Command). No a hlavní odhalení filmu mi přišlo jak okopírovaný z videohry Spider-Man: The Edge of Time (schválně jestli si ještě někdo tohle pamatuje). I když přímo nevyhlížím další Buzzovo pokračování, tak musím přiznat, že díky nápadu na pohled „reálnýho Buzze“ bych se nebránil i nějakýmu reálnýmu pohledu na film se šerifem Woodym, kterej ispiroval kolekci hraček kovboje Woodyho v Toy Story světě. 6,5/10 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • Kvůli scéně, kde se políbí pár stejného pohlaví, byl film zakázan ve 14 arabských zemích a v Singapuru dostal rating 16 (pro osoby starší 16 let). (petr.koca)
  • Na rozdíl od všech čtyř hlavních filmů série Toy Story, které měly rating G, má tento film rating PG. (LUKICKK)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

02.04.2022

Jen co streamovací služba Apple TV+ získala Oscara za své univerzálně chválené drama V rytmu srdce, uvolnila společnost dalších 100 milionů dolarů za novou sci-fi Project Artemis s hvězdami Avengers… (více)

Reklama

Reklama