Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise se vrací jako Ethan Hunt, agent přísně tajné vládní agentury IMF (Impossible Missions Force). Jeho kolega Sean Ambrose (Dougray Scott) se dal na cestu zločinu a ukradl vzorek smrtícího syntetického viru s názvem Chiméra, který by mohl vážně ohrozit celé lidstvo. Ambrose plánuje Chiméru prodat tomu, kdo nabídne nejvíce, výměnou za většinový podíl ve vítězově farmaceutické firmě. Ethana si předvolá nový šéf IMF (Anthony Hopkins) a pověří ho úkolem povolat na pomoc Ambroseho bývalou milenku Nyah Nordoff-Hallovou (Thandie Newtonová), nádhernou ženu, která zlotřilému agentovi zlomila srdce a má tedy šanci znovu získat jeho důvěru. Když se však Ethan s Nyah setká a stráví s ní noc, okamžitě se do ní zamiluje. Oba nyní musí dopadnout Ambroseho a udržet Nyah naživu poté, co se jí podaří proniknout do hnízda zmijí. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (666)

Legas 

všechny recenze uživatele

Závěrečná akce je velmi svěží a viděl jsem ji víckrát než samotný film, protože ten zbytek je pouze slaboduchá výplň před závěrečným mrháním kulek a cool zpomalovaček. John Woo by především potřeboval lepší námět, který lépe vyhovuje jeho starému hongongskému stylu. M:I-2 je po stránce vizuální celkem profesionálně odvedená práce, ale první půle se tváří jako mladý James Bond (s klasickou seriálovou Mission: Impossible nemá téměř nic společného) a druhá vypadá jako rozpohybované obálky pánských a dámských magazínů. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nevíme, co máme, protože nevíme, co má on a kde to má a co s tím chce dělat v Sydney." A já zase nevím, který ksicht je pravý a který je gumový. Nicméně zorientovat se v tom dá, hodné od zlých jsem po chvíli bezpečně rozeznal a náborovou techniku na zlanaření zlodějky Nyah si budu muset co nejrychleji osvojit. Jen ta neustále protahovaná akce mě trošku unavovala, protože lidumil Hunt musel každého nejméně pětkrát přeprat, než mu udělal dostatečně devastující bebíčko. Mě prostě ke štěstí stačí svižná akce s jednoduchým bojem, protože od Hunta fakt neočekávám uširomawaši tobigeri s třemi salty a pěti vruty. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Hodně špatný vtip. Woo sice (po delší době) dokázal dát hlavnímu hrdinovi onen božský status, na který jsme u jeho filmů zvyklí, ale bohužel si pro to vybral špatný film. Přeformovat uvěřitelného agenta v neporazitelnou mašinu je dost nešťastné vkročení do série M:I. Jako film Johna Woo s Tomem Cruisem v hlavní roli jde o slušný, leč nijak výjimečný lehký nadprůměr. Ale jako pokračování špionážně/akčního prvního dílu je takhle namachrovaná akční romance docela úlet... ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Jakožto do včerejšího večera impósiblem nepolíbený panic musím konstatovat, že jestli by tohle byl můj začátek milostného života, pak raději skončím na operačním stole, kde bych si nechal polívkovou lžící upravit intimní partie tak, abych nebyl schopen jediného čísla s kýmkoliv. Film je skutečně důkazem toho, že nic není nemožné a toyota za to rozhodně zodpovědnost nenese. Nicméně, nemůžu tento snímek nedoporučit, například svým nepřátelům, infatilním imbecilům a dalším individuím jistě taková taškařice prospěje a při ztotožnění s Tomášem se o ně pokusí možná i slabá erekce, respektive to vyřeší nová vrstva horní, vlhkost se vsákne raz dva do ní. Tragikomická koláž a přehlídka všemožných debilit, které jsou už po dvaceti minutách nezapamatovatelné a dá se na ně snad koukat jen s partou zfetovanejch negrů s letlampou a kleštěma, sorry, za to vykrádání, ale pár kámošů s brkem v tlamě (kteří mě původně napadli) by byli slabým čajíkem pro scientologického pana domácího a jeho impósibl záležitost. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Dám vám vědět, kam pojedu.“ - „To nemusíte. Pak by to nebyla žádná dovolená.“ Kdepak. Ethan může na volno zapomenout. Zvlášť, když se jeho zaměstnavatel nespokojí s pouhým mobilem a podřízeného nahání vrtulníkem v horách. Už po té úvodní skalní exhibici jsem pochopil, že budu muset „vypnout“, což se mi naštěstí vcelku podařilo. Takže všechny silně přestřelené, kaskadérské akční sekvence (vedou ty s motorkou, vrcholem je pak pistole v písku) jsem zvládl prakticky beze vzteku, dávivého smíchu či psychické újmy. Kvalit jedničky sice druhý díl nedosahuje, právě kvůli té místy až do absurdnosti vedené akci, ale to rozhodně neznamená, že bych se nebavil či snad nudil. Z postav je to samozřejmě hlavně o Ethanovi, ovšem Nyah má dostatek šarmu („Takže nejen hezká tvářička.“) a záporák Sean též není vyloženým šlápnutím vedle. Škoda, že Woo neodhadl tu míru, čistý průměr. „Ne…na tohle není proškolená.“ - „Jít do postele s mužem a lhát mu? Je to žena. Má tedy veškeré potřebné proškolení.“ ()

Galerie (78)

Zajímavosti (45)

  • Odpověď Luthera Stickella (Ving Rhames) "Tak jednoduché?" na vysvětlení Ethana Hunta (Tom Cruise) ohledně viru Chiméra je narážkou na mnohé kritiky ohledně příliš složitého děje prvního dílu. (HellFire)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. května 2000 ve Westwoodu. (Varan)
  • Skladba "Iko Iko" ve verzi od skupiny Zap Mama, z úvodu filmu - při které Ethan Hunt (Tom Cruise) šplhá po skále - zazněla ve starším provedení již ve snímku Rain Man (1988), v němž Cruise také hrál. (krizi)

Související novinky

Woo, Cruise a válečný velkofilm?

Woo, Cruise a válečný velkofilm?

28.10.2009

John Woo sice kvůli problémům s rozpočtem nenatočil svůj epos z dob čínské revoluce 1949, zřejmě se ale vrátí do podobného období s válečným velkofilmem Flying Tigers. Ten by měl vyprávět skutečný… (více)

Hvězdy pro Murphyho

Hvězdy pro Murphyho

20.04.2006

Je to už nějaký ten čas, co se kariéra Eddieho Murphyho svezla směrem k infantilním komediím a nachází se v stavu akutního nedostatku kvalitních rolí pro kdysi veleúspěšného herce. A ani jeho… (více)

Reklama

Reklama