Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po akci, která se fatálně zvrtla, se nájemný vrah pustí do boje se svými zadavateli i sám se sebou a žene se přes hranice za odplatou. Není to prý ale nic osobního… (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (543)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

David Fincher si vybral slabší chvilku. Trailerem lákal na atraktivní Thriller o nájemném vrahovi, což se zdálo být jako jeho nejsilnější stránka, jenže samotný výsledek není příliš uspokojivý. První půl hodina je výborná, sledujeme Michaela Fassbendera v bytě, který se připravuje na odstřelování sniperem. Líbil se mi kladen důraz na detail, jeho příprava i výborné monology, které se skládaly z různých statistik a filosofování, tohle mě hodně bralo ( škoda, že celý film nebyl v tomhle stylu), jenže pak se to trochu zvrtne a začne to poměrně upadat, především druhá půle je už docela uzívaná. Tak trochu jsem doufal, že se Fincher zaměří na styl Hitmana, tedy že budeme sledovat profesionálního assassina, který jde od cíle k cíli a budeme sledovat různé formy zneškodňování v Top Řemesle, jenže je z toho další osobní Revenge, který ničím zajímavým od konkurence nevyniká a Fincherův rukopis není příliš znát, je docela zaměnitelný. Fassbender hraje dobře, řemeslně bezchyby, ale dějově to zkrátka nemá koule, akce se taky moc nedočkáme, žádný uspokojivý zvrat nepříjde ( alespoň ten fight v bytě měl koule, byl příjemně drsný, skvělá kamera a zajímavě natočen, byl hodně hmatatelný, to byl za mne highlight filmu), závěr je úplně bez šťávy. Škoda, tady byl potenciál rozhodně vyšší.  6/10. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Kdo s čím zachází, s tím taky schází.“ Co by na tu trefu do černé(ho) řekli Nájemní vrazi? Miguel: „Ser na plán a improvizuj... Neumíš? Jdeš od válu, dědku!“ Robert: „Je čas přiznat si věk.“ A měl by recht. Umění trpělivě ležet na karimatce celé dny, jako nějaký hibernující had, a jen občas se rozvážně protáhnout cviky jógy, to vše je málo platné, když pak před výstřelem zlobí prostata, oči i cit pro timing. OKÉNKO HOTELU: [][] Glosátor Fassbender to neukecal. Koho měl klient najmout raději? [][] Mě. Já bych si hlavu velkého zvířete se zadkem eskortky nespletl! [][] Tildu Swinton, při lap dance by ho kuchnula nožem. [][] Legendu Finchera. Ačkoli toho spíš ne. Svůj zabijácký instinkt z Klubu rváčů už ztratil. [][] Shrnuto. Není nad to, když mě o svědomí, smrti, lásce a o smyslu života poučuje nájemný vrah. Vyhořelý otravný mudrlant a chodící encyklopedie, navíc bez špetky charisma. Tak hlavně že zklidnil tep na 60. A trefil... jen tři hvězdy. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nízké hodnocení dost dobře nechápu. Miluju tyhle jakoby pomalé snímky, které vlastně ani na moment nezastaví. Hodně jsem se o Fassyho obával, ale v roli byl úplně přesný a nešlo snad ani vybrat lépe. Líbí se mě sledovat ucelené příběhy, které začínají v bodě A a dojdou svému cíli bez vycucané scénaristické pomoci. Jakmile se náš hrdina rozhodne pro cestu pomsty a rozhodně mu to netrvá dlouho, tak podobně jako u Kill Billa si můžeme jen odškrtávat splněné úkoly. Nejvíce potěšila bitka na Floridě, kterou jsem si dával hned dvakrát. Za mě určitě snímek, ke kterému se budu vracet v budoucnu vícekrát a patřící do lepší půlky Fincherovy už tak nabité filmografie. 85% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

David Fincher se nám po 3 letech vrací s dalším svérázným snímkem. Sympatická sonda do běžného života nájemného vraha. Moc mě bavily jeho myšlenkové pochody i profesní preciznost. Zabijácké řemeslo zde bylo podáno způsobem, jako každé jiné. Neumím si do tohoto filmu představit vhodnějšího herce než je Michael Fassbender. Úvod byl hodně originální a velmi dobrý. Bavila mě však i následná akce, která již měla podstatně svižnější ráz. [77 %] ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý je rozdelený do kapitol, má u mňa už 50% cesty k úspechu pokrytých hned. Rozloží mi to dlhý film na menšie časti a tak mi to akosi rýchlejšie plynie. Avšak The Killer ich absolútne nepotreboval. Nepustilo ma to od úvodných minút až po samotný koniec. Ani vyšťať som sa nešiel a to je už čo povedať! Ked sa tak nad tým zamyslím, budem musieť zrejme prehodnotiť svoj prístup k päť hviezdičkovým filmom. Fincher totiž nasadil dnes večer laťku u mňa dosť vysoko. A dosť mi to pripomínalo Jarmuschov nedocenený The Limits of Control . Takéto meditatívno sebereflektívne filmy , v ktorých v hlavnej úlohe je chlapík ako mašina na zabíjanie, ja osobne žeriem. 100% bez mihnutia oka! ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Kapelu, kterou během filmu můžeme u Zabijáka (Michael Fassbender) slyšet hrající ve sluchátkách nebo v autě, je kapela The Smiths v čele se zpěvákem Morrisseyem. (honzikk)
  • David Fincher sa definitívne rozhodol pre tento projekt po tom, čo sa niekoľkokrát stretol s Michaelom Fassbenderom a v mnohých hĺbkových diskusiách videl, aký je Fassbender odhodlaný projekt realizovať - Fassbender sa po snímke Dark Phoenix (2019) neobjavil vo filme 4 roky. V tom čase Fincher zvažoval množstvo projektov pre pokračovanie Manka (2020), Fassbender ho presvedčil, že práve Zabijak je teraz tá správna voľba. (Arsenal83)
  • Postavu Marcusa pôvodne stvárnil Thiago Palma, no neskôr ho počas postprodukcie z nezverejnených dôvodov nahradil Emiliano Pernía. (Arsenal83)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

23.02.2023

Patříte mezi fanoušky seriálu Mindhunter od režiséra Davida Finchera? Pak pro vás má tvůrce špatné zprávy. Zdá se, že po pár let starých informacích, že herci byli uvolněni ze svých smluv a se třetí… (více)

David Fincher dotočil svůj nový film

David Fincher dotočil svůj nový film

31.03.2022

Tradičně si režisér David Fincher (Sedm, Zodiac) mezi svými filmy nechává pár let rozestup, oblíbený tvůrce teď ale naštěstí fanoušky na svůj další projekt po poněkud úzce zaměřeném Mankovi nenechá… (více)

Reklama

Reklama