Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodina hejkala Huga obývá poklidně starou vilu na pokraji města. Sladký strašidelný život, v němž si Hugo hejkal, jeho paní Patricie a její matinka Žofie čarovaly, vodník Bubla se staral o dušičky a víla Jitřenka si tančila lehkonohé tanečky, změní vpád úředníka Patočky, který má na obecním úřadě ve správě evidenci budov. A jak zjistil, za dům už pěknou řádku let nikdo neplatí nájem a nikdo v něm ani oficiálně nechce bydlet, především proto, že tu straší. Přesto tu žije jakási šílená rodinka. Verdikt je nemilosrdný: zaplatit nebo se vystěhovat! Čím však platit, když pan Hugo za hejkání nemá žádnou mzdu a paní Patricie míchá pouze lektvary, po nichž se může člověk proměnit ve zvíře či filmovou divu ale peníze nevyčaruje? Nedá se nic dělat, strašidla budou muset do práce a jejich děti – Ester a Eleonor do školy. Vypadá to jednoduše, ale život obyčejných smrtelníků bude pro strašidelnou rodinu složitější, než se na první pohled zdálo. Jak se bude dařit vodníkovi v prádelně, víle jako primabaleríně tanečního souboru a hejkalovi jako hvězdě místního divadla? A odolá paní Patricie svodům své první lásky – upíra Ignáce z Temešváru? A co pan Patočka? Setkání s lidským světem, v němž platí jiná pravidla, než v tom pohádkovém, přinese řadu komických i napínavých situací. Naši hrdinové musí zapojit nejen kouzla a čáry, ale také rodinnou soudržnost, lásku a odvahu, aby dokázali přelstít úředního šimla a zvítězit nad nástrahami „obyčejných" lidí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (244)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Strašidla, strašidla ... co s vámi ? V první řadě si musíme ujasnit, že jste se neocitli v klasické vyprávěnce pro děti. Měli byste se tudíž tvářit alespoň o netopýří fous dospěleji - a nepředvádět klasické pubertální skopičiny, ze kterých je zřejmé, že vlastně nevíte, kam patříte, že teoreticky ani prakticky vůbec netušíte, jaké vás Zdeněk Troška stvořil (bez ohledu na to, co původně zamýšlel). Musím konstatovat, že do rodinky Addamsových máte HODNĚ daleko, na druhou stranu si nevedete úplně špatně ... přes všechny ne zcela šťastné amatérské přešlapy, jichž se opakovaně dopouštíte. Jste prostě a jednoduše zábavná, milá strašidla, to se vám musí nechat - a co se mě týká, jste dokonce nadprůměrně zábavná, takže mi nedělá problém přidělit vám 3,5* ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Zdeněk s Markem k tomu zase jednou sedli a napsali něco...téměř snesitelného! Několik dobrých scén ve škole připomene Macourka, romance Dvořáka s Bebarovou taky není vůbec k zahození. Ke dnu táhnou Strašidla přepálená stopáž, trapné nápady, toporná Kostková bez výstřihu a děravý scénář. Ten je nedotažený, bez hlavní dějové linky, s odfláklými pointami...ale dyť to znáte. Konec dramaturgů v Čechách. Ale je to zase taková nadějná vlašťovka, Zdeňku! ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

To je tak blbě napsaný a vymyšlený, že se na tohle fakt nedá dodívat. Ty role jsou děs a společně s tak trapným scénářem a příšernými hereckými výkony to celé působí jako obrovská katastrofa. To i seriál MAZALOVÉ jsou proti tomuhle inteligentním televizním počinem. [2614. hodnocení, 197. komentář, 36%] ()

M.i.k.e odpad!

všechny recenze uživatele

úplně upřímně...Strašidla nejsou ani zdaleka takový průser jako třeba poslední Kameňák,divák si během filmu nemá tendenci umýt oči mýdlem a koukat se na to dá bez větší psychycké újmy...na druhou stranu je to ale strašná nuda s množstvím tolika hloupých dialogů že to až zavání ordinací.Nějak si navíc nejsem schopen utřídit jestli to má být komedie či snad pohádka...nebo snad dokonce oboje?Za mě to není ani jedno...nudil jsem se,odzíval jsem,zapomněl jsem...0% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Když se Troška a Kališ začnou šermovat kokotama nad scénářem, tak to zaručeně musí skončit průserem. Bylo by naivní si myslet opak, protože v posledních letech je pro ně film pouhým nosičem reklamy. Obsazení pěkných ksichtů navíc zaručuje slušný příjem z kin, i když Polívka je dřevák a Sandevě by někdo měl konečně oznámit, že není herečka. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (8)

  • Film byl natáčen celkem v lokacích: Zámek Líšno a Liteň, Základní škola Františka Josefa Řezáče v Litni, Veteránů "U MED.Věda"- Řevnice, Prádelna "Quido" Praha 3, 1. Toušeňská, s.r.o, Kino Řevnice, Městský úřad Řevnice a ZUŠ Řevnice (Brydnis)
  • Karel Dobrý musel absolvovat návštěvu zubní ordinace, kde mu vzali otisk a vyrobili speciální zubní náhradu, kterou používal při natáčení jako upír Ignác. (Brydnis)

Reklama

Reklama