Reklama

Reklama

Strážce duší

(seriál)
Krimi / Mysteriózní
Česko, (2005–2009), 11 h 51 min (Minutáž: 52–76 min)

Scénář:

Arnošt Vašíček

Kamera:

Peter Beňa

Hrají:

Lukáš Vaculík, Zuzana Norisová, Ladislav Frej st., Jan Šťastný, Markéta Hrubešová, Ilja Racek, Adrian Jastraban, Jana Hubinská, Luděk Randár, Pavel Zedníček (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Série tajuplných příběhů se Zuzanou Norisovou a Lukášem Vaculíkem v hlavních rolích. Žánrově se seriál pohybuje na pomezí detektivky a napínavého thrilleru s prvky tajemna, ale i jemného humoru. Sympatická dvojice, spisovatel Armín a studentka Katka, v něm pátrá po záhadách minulosti i současnosti. Do nečekaných souvislostí se v nich dostávají záhady z dávné minulosti s příběhy zcela současnými. (Česká televize)

(více)

Recenze (200)

honajz 

všechny recenze uživatele

Na malé české poměry a nízký rozpočet docela slušný seriál, který nejde srovnávat s Akty X už právě kvůli malému rozpočtu. Někteří herci, pravda, hrají poněkud koženě, ale ve všech těch českých sitcomech a rodinných seriálech se Strážci duší příjemně vymykají a díl od dílu nabízejí kvalitnější podívanou. ()

pfa 

všechny recenze uživatele

To je zase jeden z těch nevyváženejch našich seriálů, kdy jeden díl je naprosto super a druhý to shodí až na dno - já nevím. Velice dobrý "projekt", který ovšem nebyl využitý, tak jak by jistě mohl být. Takové nedotažené, narychlo látané, přijde mi to. A je to opravdu na škodu, Strážce duší není vůbec špatná věc. [6/1O] ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

´dávám dvě * a to z jednoho důvodu - ony jsou ty scénáře prostě neskutečně pitomé a vyznění každého dílu zcela do ztracena prostě dokáže neskutečně naštvat, přeci jen by bylo záhodno na další díly trochu odkazovat. Dál tu máme neskutečně špatnou technickou stránku věci, kameraman i Petr Malásek vylezli z nějakého toho dávno zabetonovaného bunkru , kde byli po dobu dvaceti let drženi a mučeni ukrajinskými discovideoklipy. Půlka herců hraje mizerně, scénáře jsou neskutečně pitomé (já vím, to už jsem říkal, ale ony jsou fakt pitomé), ale i tak přiznávám, že mě to v těch deseti letech, co mi bylo hodně bavilo. Opakování už mi dalo ukázat hrůzosnub tohoto díla... ()

JM87 

všechny recenze uživatele

Sakra, tohle nebylo úplně špatný. Ta dvojice k sobě fakt sedí, Vaculík a Norisová sou fajn, náměty jednotlivých dílů taky nebyly špatný, občas to bylo nudný, ale nevypadalo to úplně debilně. Jen to bohužel furt působilo celkem celkem neuvěřitelně, nebylo to správně podaný do toho tuzemskýho prostředí mi přijde... nevim... mělo to potencial... ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Pokus o česká Akta X? No, pokud by se to tak halasně v našich periodikách tehdá neproklamovalo (což považuji za chybu), bylo by to lepší. Osobně toto považuji za příjemnou záležitost, kde ústřední dvojice je mi opravdu sympatická (a to nepatřím k fanouškům zpěvanek typu Norisová, ne nemá fakt nic společného s Chuckem...škoda:( a tak vůbec.;-) Zázrak se nekoná, ale průser, též ne. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (38)

  • Seriál se natáčel na mnohých místech po celé republice, kromě Prahy se natáčelo v těchto městech a obcích: Havířov, Brno, Brno-Bystrc, Knihovna FF MU v Brně, Letiště Ruzyně, Orlická přehrada, zámek Hojník, Olomouc, Ostrava, Kroměříž, Blansko, Frýdek Místek, Boskovice, Náměšť nad Oslavou, Sloup, Šilheřovice, Křtiny, Mikulovice, Heřmanovice, klášter Rajhrad, Horní Údolí, Vrbno pod Pradědem, Zlaté Hory, zámky Letovice, Hnojník a Velké Losiny, hrad Houska, zřícenina hradu Holštejn, lesní hřbitov Hradec Králové. Natáčelo se také v Pardubicích na Pernštýnském náměstí, v kostele sv. Bartoloměje a v obci Malenovice. Hrad Vrchnov, který lze zhlédnout v 1. epizodě 1. série s názvem Tajemství templu, je ve skutečnosti hrad Veveří. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • V epizóde "Syndrom ozveny" môžeme na konci 4. minúty počuť pieseň "Stín katedrál" z filmu Rebelové (2001). (janik79)

Související novinky

Zemřel režisér Dušan Klein

Zemřel režisér Dušan Klein

10.01.2022

Ve věku 82 let zemřel oblíbený režisér Dušan Klein. Kvůli svému židovskému původu byl jako dítě internován v koncentračním táboře Terezín. V 50. letech se objevil v dětských rolích ve filmech Můj… (více)

Reklama

Reklama