Reklama

Reklama

27. Český lev

(pořad)

Obsahy(1)

Václav Kopta uvádí přímý přenos slavnostního předávání výročních filmových cen z pražského Rudolfina... 27. ročník předávání výročních cen České filmové a televizní akademie Český lev proběhne opět ve slavnostním stylu ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Šanci získat letos ocenění mají tvůrci 17 nominovaných filmů z celkem 64 celovečerních hraných, animovaných a dokumentárních filmů, uvedených do distribuce v roce 2019. O sošku Českého lva se filmy utkají v 15 kategoriích. I letos budou udíleny ceny za televizní tvorbu, a to ve dvou kategoriích. Filmovou tvorbu roku 2019 podpoří i předávající, kteří jsou spjati právě s filmy a seriály loňského roku. (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

topi 

všechny recenze uživatele

Úroveň tohoto pořadu je rok od roku horší. Moderátor Kopta je nesympatická nádoba nevkusu, která nemá sebemenší formát provázet tímto večerem. Jeho pódium jsou všelijaké dementní estrády, kam on taky patří. Nabarvené ptáče zvítězilo v mnoha kategoriích a získalo 9 Českých lvů, což kvituji, vzhledem k úrovni filmům za rok 2019. Horší je to z celkovým provedením filmu, které zas tak dobré nebylo. Ale budiž, za rok 2019 si to umělecký přínos české kinematografii zaslouží, i když jsou u něj hodnocený hlavně zásluhy a to, jak dlouho snímek vznikal. Záběry do publika byly kolikrát opravdu odpudivé, vidět většinu herců a tvůrců evidentně nasraných kazilo celkový dojem ceremoniálu. Donutil tomu vévodil. Jedinou hvězdu můžu udělit producentovi Jaromíru Kallistovi, kterýžto získal cenu za Mimořádný přínos české kinematografie a jehož projev a vyjádření bylo jediné smysluplné. Zbytek nuda, nezáživnost, propadák a přeafektovaná Melíšková byla na odstřel. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mi to připomnělo zlaté časy předávání socialistických cen za angažované umění. Úderka správně politicky smýšlejícího Dejvického divadla nastoupila dokonce v plné parádě (za komunistů takhle nastupovalo Realistické divadlo, jednu dobu Vinohradské), a dokonce jsme se dočkali i jednoho politicky angažovaného projevu. Bravo! Jinak samotné předávání mi připomnělo ten ročník s Masarykem, kterýžto film tenkrát nikdo ani neměl šanci vidět, jen s tím rozdíle, že pár chlupů se tentokrát bokem pustilo i jiným filmům, aby se neřeklo. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Loňský přenos jsem otrojkoval, proto musím letos hvězdičku přihodit, protože to bylo lepší. Václav Kopta se evidentně zlepšil, jeho vtípky nevyznívaly do ztracena, ale i celý večer byl tak nějak čilejší, s překvapením jsem zjistil, že jsem se (s výjimkou závěrečné fáze) vlastně vůbec nenudil a celá akce byla krásně pohodová. Hned první oceněná herečka mě navíc dostala svým nefalšovaným nadšením, spontánní projev radosti Kláry Melíškové mi okamžitě způsobil dobrou náladu, která mi už vydržela. Tentokrát jsem byl s přenosem velmi spokojen. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Stejně jako minulý rok velmi důstojné předávání cen, které ale bohužel nenabídlo příliš zapamatováníhodných momentů. Koptovi se opět povedla úvodní znělka a potěšily také některé projevy vítězů a výstupy předávajících. Příklady za všechny - roztomile dojatá Klára Melíšková a za všech okolností pokorný Václav Marhoul. Spokojenost. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Letos se mi velmi líbila podoba sošky i grafika a také mě zaujala upoutávka, která reaguje na to, co dnes lidé aktuálně nejvíce řeší. "V životě i na červeném koberci vyhrává ten, kdo zachová klid." Těší mě celkově ocenění, nejvíce celkový vítěz Nabarvené ptáče. Asi jediné, co mě hlavně mrzí, že nevyšel můj tip výborné série Bez vědomí. Ale i Na střeše a Teroristka. Moc mě potěšili Vlastníci a Vodník. Z projevů mě nejvíce zaujal Václav Marhoul:" Přeji nám režisérům, abychom se ubírali cestou lásky a ne sexu." To bych přála i já celému filmovému průmyslu! Moderátor takového pořadu by měl být svým způsobem nezávislý nebo tak alespoň vystupovat a ne si tam dělat selfpromo! Ráda bych, aby za rok proběhla alespoň minimální změna a Lva uváděla dvojice muž-žena. A na závěr je s podivem, že v roce 2020 někdo neví nebo nechce vědět, co je DRESS CODE BLACK TIE. To není vrchol rebelství, frejeřiny nebo cool to je vrchol ostudy, trapnosti, nevkusu a neúcty. Lev je hlavní společenská událost filmu a jestli to někdo nechápe nebo nerespektuje, tak tam nemá co dělat. V cizině by je do slavnostního sálu vůbec ani nevpustili!!! Čechům chybí zásadně důslednost. Když dress code tak všichni včetně kapely. Pak to shazuje celou událost a jednotlivci, ti si dělají "reklamu" a ostudu sami. Vysvětlím polopatě. Je to asi jako kdybyste přišli do bazénu v kožichu a chtěli plavat...... :D ;) Mám radost, že se český film někam vyvíjí. V nominacích bylo spousta nováčků a to je jedině dobře! ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama