Reklama

Reklama

Producent BRYAN SINGER (režisér X-Menů a Superman se vrací) a scenárista a režisér MICHAEL DOUGHERTY (spoluautor X2 a Superman se vrací) přicházejí se strašidelnou, temně komickou oslavou nejděsivější noci roku. Halloweenská noc dovádí princip Creepshow a Povídek z krypty do zcela nových, temných hlubin a servíruje nám čtyři vzájemně propletené příběhy, které se odehrávají o halloweenské noci: ředitel střední školy (DYLAN BARKER) melouchaří jako nemilosrdný sériový vrah; touha panenské dívky po tom pravém muži se strašlivě zvrtne; skupina teenagerů provede drsný kanadský žert s katastrofálními následky a mrzoutský starý muž (BRIAN COX) se utká se zlomyslným halloweenským démonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (355)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nemám rád tyhle americký filmy pro Američany, já to prostě neocením. Jak je mně nějakej Halloween ukradenej, tak tak to dopadlo i ve výsledku. Vlastně ani nevím, jak k tomu mám přistupovat - horor?nebál jsem se... komedie? nesmál jsem se..... drama? ani náhodou.... thriller? snad. Rádoby mix žánrů, který nefunguje. Že je děj složitější a úplně nesedí, to bych bez problémů přehlídl. Jenže jak říkám, musel bych to přehlídnout, tedy muselo by to něco zastínit, a to se zde nestalo. Bohužel to musím nazvat slátaninou s pozlátkem. 60% ()

Kailo 

všechny recenze uživatele

Hehe. Opravdu pěknej filmeček o Hallowenské tradici a historkách. Čekal sem podle popisku, že to bude komedie s "kapkou" krve, ale to slovo komedie neznamená, že to je vtipný. Je to horror, ale když vidíte někdy tu ironii, tak se prostě musíte zasmát. A ten film paradoxně o ironii je 75%_____ Koment, který mě pobavil (resp. mě pobavil člověk, co ho napsal) nipper - Říkáš, že se ztracíš, kdy se co událo kvůli těm "later" a "earlier". Až budeš vědět, co ty dvě slova znamenají, tak se v tom možná ztrácet nebudeš. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Takové... zajímavé:) Kvalitní a efektní masky i atmosféra, vydařené scény, ty lekací i komické, a působivé propojení jednotlivých příběhů. Dylan Baker je pro mě pořád učitel Petera Parkera ze Spideyho, Anna Paquin aktuálně Sookie, které se zde zase někdo zakousne do krku a Lauren Lee Smith zase půvabná Lara z The L Word. Nehybně postávající či příliš naopak aktivní děcka s plátěným pytlem přes hlavu budou pro mě vždy děsivým hororovým elementem. A tento malý čipera se zřejmě rozhodl, že "pomůže" nesprávně se chovajícím lidem v tom, aby pochopili, jak se má správně a dle pravidel, slavit Halloween. Beztak stál někde opodál Michael Myers, ale když viděl tu spoustu podivných a bláznivých postav a jejich excesivní chování, raději usoudil, že bude vhodnější, držet se bokem:) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Žiadny trhák ako napríklad volebné letáky Oľano, ktoré ľudia hromadne trhajú i pália, za to ale súbor zaujímavých krátkych príbehov s myšlienkou, že halloweenske tradície sa porušovať neoplatí. Najlepšie ani neoslavovať. Je tu neumelecké dielo, na ktoré sa dá pozerať a kde ten žáner "horor" netreba brať úplne vážne. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Řemeslně zručně natočená žánrová chuťovka, která se skládá ze tří malých a jednoho minipříběhu. Ty sice jsou jaksi propojené, přesto příliš pohromadě nedrží. Na diváky může Halloweenská noc působit různě. Jako hororová fanynka jsem se proklatě bavila, problém byl jenom v tom, že přes všechnu komediální nadsázku člověka občas skutečně zamrazí (ujetý pan ředitel). ()

Galerie (29)

Zajímavosti (21)

  • Celkovo vzniklo až 18 návrhov scenára. (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru v Britské Kolumbii od 16.11.2006 do 23.1.2007. (Terva)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama