Reklama

Reklama

Další generace Griswoldů v tom zase lítá. Dospělý Rusty Griswold (Helms) kráčí ve stopách svého otce a v naději na posílení rodinných pout se rozhodne překvapit svou ženu Debbie (Applegate) a jejich dva syny cestou zpět do Ameriky, do rodinného „oblíbeného zábavního parku" Walley World. (Freeman Ent.)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (349)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme pokračování známé komedii z 80.let a i přes mou počáteční nedůvěru si myslí,že je to pokračování dobré.Je tu několik scén,kdy je ten humor až fekální,ale pokud vám toto nevadí,tak se určitě zasmějete.Sice na původní snímek to nemá,ať už tím,že tehdy ten humor nebyl až tak utržený z řetězu tak i hlavním představitelem.Ed Helms není špatný,ale Chevy Chase původní bláznivou dovolenou táhl daleko víc sám.Já se ,ale přesto všechno dobře bavil a byl jsem příjemně překvapený.Za mě 70% a čtyři hvězdy. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Malarkeymu se i mně líbil ten odkaz na legendární cestu rodiny Griswoldovic do zábavního Walley parku přes celé Státy. Albánská honda Tartan byla super i korejská navigace a dálkové ovládání jímž se dá ovládat celý vůz aniž by jste v něm byli, ovšem nesmíte mačkat čudlík - svastiku. Helms (zubař z Pařby ve Vegas) mi celkem sednul a Christina na to že jí táhne na pade je pořád celkem pěkná baba.Chevy nám už ale krapet zestárl, byť v očích má pořád tu samou jiskru, kterou jsem tam viděl v osmdesátkách. Tím to ale končí. Hodně rádobyvtípků bylo ve formě různých sexuálních narážek a i když nejsem žádná citlivka co se hned červená, moc mi to tam nesedlo, resp. to množství. Film jsem pustil i omladině v domnění, že se pobavíme stejně jako u první cesty a chvílemi jsem litoval, že jsem na to nekoukal sám... Takže jako rodinou komedii to pusťte s odrostlejší omladinou. Dávám tedy jen za dva burgery. * * ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Ano, na původní dovolenou to nemá, ale překvapivě i u této verze jsem se dost, ale opravdu dost nasmál. Abych zase jen nechválil, tak tu bohužel bylo i několik trapných scén, které zbytečně sráží konečný dojem z filmu. Takové věci by se už u novodobých, bláznivých komedií neměly objevovat, ale čas od času se to děje, bohužel (ale jak jsem říkal, ty vtipné pasáže velkou měrou tohle přehlušují). Fajnové bylo setkání s původní, už zestárlou posádkou a také s Darylem z Walking Dead. :-) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak sa na to pozrime. Z USA nám každoročne prichádza množstvo trápnych komédií, ktoré sa niekedy ani nedajú označiť za divácky zhliadnuteľné. VACATION ale pôsobí dojmom, ako keby sa kvalitný DVD ( či Blu-ray ) sh!t dostal na plátna kín. Verte, že tento si to zaslúžil, aj keď nieje spomenutým zvratkom. Mladých zaujme, starších ( +60 ) odradí, nostalgikov poteší, maloletých naučí. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Nechci srovnávat s původní Bláznivou dovolenou, především proto, že si ji defacto už moc nepamatuji. Beru to tento snímek jako sám o sobě. Pobavilo mě to, není to sice nějaká super-bomba, ale ani neurazí. Průšvihy rodiny Griswoldů jsou vtipné, občas až neuvěřitelné a to je přesně takové jako to mělo být! Klasický originál zůstane pořád "kultovkou" ale noví Griswoldovic se nemají za co stydět! Slušné akorát padnoucí tři hvězdičky si zaslouží... ()

Galerie (48)

Zajímavosti (11)

  • Jako Walley World posloužil filmařům zábavní park Six Flags Over Georgia v Atlantě. (jenik71)
  • Vozidlo, v ktorom Griswoldovci cestujú, je upravená Toyota Previa. (Laslo)

Související novinky

Kdo natočí Flashpoint od DC?

Kdo natočí Flashpoint od DC?

17.01.2018

Ve světle nedostatečných tržeb Ligy spravedlnosti (655 milionů dolarů nestačí ani na výdělky Muže z oceli) se filmový vesmír od DC maličko překopává. Jeho řízení teď bude mít na starost Walter Hamada… (více)

Kdo sepíše Spider-Mana?

Kdo sepíše Spider-Mana?

19.07.2015

Tobey Maguire (Spider-Man) a Andrew Garfield (Amazing Spider-Man) si užívají pavoučí důchod a Tom Holland (Nic nás nerozdělí) se naopak chystá na svůj marvelácký debut. Poprvé ho jako Petera Parkera… (více)

Thor bude krotit kafe

Thor bude krotit kafe

11.06.2015

Chris Hemsworth (Avengers: Age of Ultron) má novou práci. V minulých letech si vydělával jako superhrdina v Thorovi, elitní řidič v Rivalech nebo kyberpostrach v Hackerovi, letos ale bude předvádět… (více)

Reklama

Reklama