"Co tady ještě děláte? Jak to, že nejste v Americe?" (Zita Kabátová k režiséru Jiřímu Strachovi)(18.5.2009)

• NinadeL

Až se tyhle střiháky přestanou dělat na efekt, aby to "bavilo" a hlavně se člověk nic nedozvěděl, tak budu mnohem spokojenější.(29.1.2010)

Skvělé, nesmíme zapomenout ani na žijící hvězdné herce, kteří si naši úctu a poklonu stále znovu dokáží získat.! Dnes už jich moc není...! A ubývá jich...(24.6.2009)

• WANDRWALL

Herci jsou zvláštní pakáž. A přece jsou to lidé, kteří mají duši, mají své - často překvapivě těžké životní osudy - takže je dobře, že v tomhle seriálu jsou zpovídaní i ti, co o jejich osudech se toho moc neví. ***12.3.2011(12.3.2011)

Pilotní díl s Petrem Nárožným lákavý. 100% Dikce a gestikulece Petra Nárožného jsou jednoduše neopakovatelné. Sestřih z tvorby i komentáře manželky, či Pavla Bobka dokreslují rozverně laděný portrét..(15.4.2009)

Vynikající "série". Dozvídáme se mnohé skutečnosti o významných českých umělcích.(10.2.2012)

Výborný bilanční dokument s charismatickým Nárožným, pohodová atmosféra, prostě fajn ...(16.4.2009)

Velmi povedený dokument, v němž slavní herci a herečky povídají o svých životních radostech i strastech. Zajímavé jsou i otázky kladené jejich příbuzným, kolegům či přátelům. Zatím nejvíc mě zaujal medailón o Jiřině Bohdalové, který mě jen utvrdil v tom, že je nejen báječná herečka, ale i úžasný člověk. Docela mě překvapil pohled na život Petra Nárožného a neméně jeho záliba historické literatuře a dojal mě medailón Lubomíra Kostelky, který věnoval své mamince...Necelá hodinka uteče jak voda a po skončení je vždy nad čím nebo nad kým přemýšlet.(31.5.2009)

• Marthos

Záměrně nebudu tento cyklus hodnotit, protože jsem viděl pouze včerejší epizodu se Zitou Kabátovou. Tato výjimečná žena s výjimečným životem nepřestává šokovat svou pozitivní energií a obdivuhodnou pamětí, která hrdě překlenuje téměř jedno století. Úspěšný i chmurný osud populární filmové hvězdy glosuje povznesená protagonistka s ironií a nadhledem. Diskrétní prvorepubliková grácie, s jakou rekapituluje své lásky i herecké partnery je odzbrojující. Nezbývá než zvolat známé a výstižné: Šťastná to žena!(28.1.2010)

9/10 Vyborny serial, teda kdyz tam neni zrovna Zuzana Malerova, ktera dokaze sejmout sebelepsiho herce strasnyma otazkama a jeste diky dlouhym prostrihum na svuj oku nelahodici zevnejsek tez divaka - fakt se musim divat jinam nebo zavirat oci. Nicmene neni to o kamere, ale spis o OTAZKACH. Borivoj vyborny, Zita vyborna, Otakar vyborny, Vera vyborna, Nina diky Malerove hrozna, Jan diky Machackove otresny, Libuse diky Malerove strasna, atd. Jsem docela rad, ze se svym nazorem nejsem osamocen: http://www.lidovky.cz/herecke-sverovacky-v-bezcasi-diq-/ln_noviny.asp?c=A100209_000033_ln_noviny_sko&klic=235420&mes=100209_0(17.2.2010)

Hodnocení dílu s Petrem Nárožným: Výborně zpracovaný portrét opravdu neobyčejného života tohoto herce. Když porovnávám s jeho vrstevníky z mé vlastní rodiny, nezbývá mi než smeknout. Obrovský životní rozhled a vitalita z něj sálá i přes televizní obrazovku. A samotný dokument je opravdu příjemně natočený. Jen tak dál(15.4.2009)

Hodnotit takový dokument je hodně těžké, ale po díle s nesmírně milým Pepíkem Dvořákem musím dát 80 %. Krásný díl.(18.5.2011)

Jedno je soudit pořad jako dobrý dokument, druhé je, nezaplést se do hodnocení lidí a životů, o kterých pořad je. Pořad je to kvalitní, avšak mnohde bych uvítal popisky u filmů, lidí aj. třeba jako v pořadu Úsměvy.(3.9.2009)

Kvalita každého dílu závisí na osobnosti o které je a osobnosti která jej natočila. Prozatím si Neobyčejné životy drží lehčí nadstandart. Čas a další díly ukáží pravou hodnotu těchto medajlonků.(11.2.2010)

Každá osobní zpověď našich hereckých velikánů, vždy přinese novinky a zajímavosti o kterých se běžně nedovíme. Je zajímavé sledovat osudy lidí o kterých si jejich soukromý život domýšlíme hlavně podle "zaškatulkování" z jejich filmových či divadelních rolí. Teď mě zaujal díl s Luďkem Sobotou o kterém víme že vystudoval DAMU, má herecký i hudební talent a "obětoval" svůj talent komediálnímu žánru. Člověka ani nenapadne, že tak velké množství lidí ho považovalo za "pošuka" a ani je nenapadlo, že je to prostě styl. Pro mě styl se kterým uspěl a opravdu dík, že v době velké cenzury nás uměl skvěle pobavit. Má velkou pravdu, být tragéd je jednodušší, lidi rozesmát je těžší.(4.5.2011)

Kdykoliv potkám pana Řeháka, vzpomenu si na jeho pana Lorence a mám takovou vnitřní radost, že je stále vytální, i když chodí s hůlkou.(28.5.2010)

Marián Labuda: 75%.(1.5.2012)

• bellicek

Viděl jsem díl s Věrou Kubánkovou. Určité momenty byly zajímavé a Kubánková je skvělá téměř neznámá herečka. Ale to nejspíše nestačilo a muselo se nastavit do požadované délky, takže takto to podstatné zapadne a vy se budete užírat nudou.(31.5.2010)

Díl s Janou Hlaváčovou byl kouzelný.(19.2.2010)

48.-Václav Neckář(21.3.2012)