Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál Ms. Marvel od štúdia Marvel predstavuje Kamalu Khan, násťročnú americkú moslimku, ktorá vyrastá v Jersey City. Kamala, nadšená hráčka a vášnivá autorka fan-fiction, je megafanúšička superhrdinov s bujnou fantáziou, najmä čo sa týka Captain Marvel. Kamala cíti, že nezapadá v škole a niekedy dokonca ani doma, až kým nezíska také superschopnosti ako hrdinovia, ktorých vždy obdivovala. Život je predsa lepší so superschopnosťami, no nie? (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (144)

JamesConnorG 

všechny recenze uživatele

7/10 - Ze začátku jsem s tímhle seriálem měl celkem problém. První epizoda byla nudná, nezajímavá, místy i trapná a proto jsem to po první epizodě vzdal. Po čase jsem dál Ms Marvel opět šanci a zhlédl ho svižně do konce a nakonec jsem si k seriálu cestu našel. Ano, nejedná se o žádný parádní Marvel seriál a dost možná se jedna o zatím nejslabší seriál ze 4 fáze, ale stále musím pochválit cílovku a kvalitu, co si seriál drží. Za mě v celku pěkná podívaná, ale pokud krom konce vynecháte seriál, nic se upřímně nestane a nebude to vadit. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

(skoro) Dokonalost! Konečně je tu krom spider-mana teen superhrdinská záležitost, která funguje (a krom spideyho to fungovalo už leda tak u x-manů, muhehe buhehe). Trefou do černého je naprosto skvělý casting a scénář, kdy je každá z postav sympatická a zábavná natolik, že bych si s touhle sestavou dovedl představit velmi dobrý sitcom (vážně ta titulní slečna hrála poprvé? Je skvělá!). Humor je taky super, prostředí pakistánsko-arabské je super a jediný díl, který trochu hapruje je bohužel ten, který se odehrává přímo  v Pakistánském Karáčí, což je škoda, neb je to velmi neokoukané prostředí,  ale... Je to osvěžující a po dlooouhé době Marvel origin, který mě bavil a díky téhle postavě se začínám těšit i na filmové Marvels,. A když na konci zaznělo pár tónů, radostí jsem začal stříhat lachtaníma ušima, začal se zběsile zubit a bulvy se mi rozježily radostí. Že nevíte jak vypadá rozježená bulva? Pak jste šťastní lidé!  ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Ja úprimne nevidím veľa dôvodov na to, aby som bol voči "Ms. Marvel" negatívne naladený. Nemáme tu možno nejakú vysoko prelomovú story alebo niečo podobné, ale film má dostatok energie, má dobré postavy a pekný vizuálny štýl, ktorý v niektorých momentkách vie scénky urobiť oveľa zaujímavejšie, než by boli normálne. Uvediem dva príklady. Keď sa Kamala s Bruom rozprávajú o svojich nápadoch a máme možnosť sledovať meniace sa grafity na stenách a budovách za nimi alebo vedľa nich. Je to veľmi pekný trik, za ktorý musím niekoho pochváliť. Rovnako skvelý moment je keď leží na koberci a začne písať správy v telefóne, máme možnosť vidieť texty priamo na ňom. Takéto scénky sú veľmi kreatívne a vyzerajú skvele. Plán cesty na Avengercom a potom realita sú tiež dobre spracované. Je to celkom vtipné si to porovnať. Ako sa hovorí, málokedy vyjde plán podľa plánu. Tiež by som povedal, že toto je jeden z mála projektov od Marvelu, kde sme mali možnosť vidieť, že nadobudnúť schopnosti nie je len tak. A je potreba ich pochopiť, naučiť sa s nimi pracovať, vedieť ich ovládať a podobne. A ten tréning je v tomto dobrý. Alebo aj prvý moment kedy má zachraňovať chlapca, ktorý ide vypadnúť z okna. A najmä sa tu často ukazuje, že Kamala nie je superhrdinka ako Captain Marvel alebo Captain America. Keď sa jej niečo stane, pôsobí to, že to celkom vie aj zabolieť. Najmä v úvodných častiach. Neviem. Ja som s výsledkom spokojný. Jej priatelia sa mi páčili, zloduchovia sú celkom zaujímaví. Plus jediné čo vlastne chcú je vrátiť sa domov. Možno jediné scénky, ktoré mi v seriáli občas vedeli vadiť sú dialógy s jej mamou. Viem, že je starostlivá a chce to najlepšie... len vtedy si najviac uvedomím, že  vlastne sme v trošku šablonovitom projekte o tínedžeroch. A minimálne v tomto smere si myslím, že "Spiderman: Homecoming" pôsobil zaujímavejšie. Inak sa ale nemám moc na čo sťažovať. Možno trošku ľahší projekt ako mali Marvel naposledy... alebo aj celkovo jeden z ich ľahkých produktov... ale bavil ma. A to mi stačí. Hodnotenie: B ()

orionn12 

všechny recenze uživatele

Poprvé hodnotím, aniž bych dokoukal. Po 3 epizodě jsem si to nechal vyspoilerovat, protože mě fakt nebaví sledovat opakující se šablonu Marvel seriálů, která se nikam, ale nikam neposouvá. Stále to samé. Musím pochválit kameru a... no vlastně jen kameru. Ona by i ta celková stylizace mohla být super, to by ale VFX tvůrci nemohli dostávat deadliny, které nelze stihnout. Celé je to pouhá snaha o zalíbení další superhrdinky a test poháru trpělivosti. Nesympatické postavy, ultrapředvídatelný příběh, nudné dialogy. Třeba se někdy od Marvelu dočkáme seriálu, který bude mít kvalitní scénář + dobře vystavěnou gradaci příběhu. A to jsme už u pár seriálů viděli, ovšem ty s Ms. Marvel srovnávat nejdou. 150melounů rozpočet a vznikne takováto zaměnitelná zbytečnost. 4/10 ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Po WandaVision a What if.. asi nejlepší seriál od MCU, daleko nad sračkami typu Hawkeye nebo FaWS. Jasně, to origální prostředí spojené s Pákistánem a jeho historií dělá hodně, ale asi nejlepší je, že postavy jsou tentokrát naprosto normální a chovají se i většinu času tak. A nakonec tomu odpustí i ty místy hlušší momenty. No a ten komixový pohyb v pozadí, to je vyloženě laskominka. 75% P.S. Mám takový pocit, že Kamala bude do budoucna docela důležitou postavu pro celé MCU. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (77)

  • Postava Kamrana (Rish Shah) je v komiksech přítelem rodiny Khanových a jedná se o talentovaného studenta. V den, kdy se s rodiči přestěhoval do Jersey, byl vystaven Terrigenské mlze, což aktivovalo jeho inhumanní gen. Nějakou dobu poté byl naverbován Lineagem, kvůli kterému unese Kamalu. (Kubaaa97)
  • Když Kamala (Iman Vellani) zmíní, že další video mohou její diváci očekávat příští středu, tak se jedná o odkaz na streamovací platformu Disney+. Nové epizody seriálů totiž vychází každou středu. (Kubaaa97)
  • Během úvodní sekvence si můžeme všimnout obrázku papouška z čeledě kakaduovitých. Jedná se o odkaz na postavu klona Thomase Edisona z komiksů, jež má právě antropomorfní podobu tohoto papouška. Objevil se v pár komiksech jako protivník Ms. Marvel. Poprvé se objevil v sešitu „Ms. Marvel #5“ z června 2014. (Kubaaa97)

Související novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Star Wars film Damona Lindelofa našel režisérku

Star Wars film Damona Lindelofa našel režisérku

23.10.2022

Disney si svůj talent hýčká, a tak nyní režisérka dvou epizod Ms. Marvel a předtím dvou pákistánských animáků 3 Bahadur a 3 Bahadur: Rise of the Warriors Sharmeen Obaid-Chinoy dostane příležitost,… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Reklama

Reklama