Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Oblíbené herečky (10)

Hiam Abbass

Charismatická, ohromně činorodá dáma a nadaná herečka má sice občas nenápadný, ale přitom hluboký a oduševnělý herecký projev. Úžasné je, že je "doma" jak ve filmech arabských (od Maroka po Irák), tak i ve francouzských a amerických. Ztvárnila mnoho malých i velkých rolí, z těch větších jsou pro mě nejlepší: Satin rouge (2002), Nezvaný host (2007), Etz limon (2008), Miral (2010), Granátová jablka a myrha (2008), Ve svém věku stále kouřím potají (2016) a Insyriated (2017).

Audrey Hepburn

Pořád si říkám, jak je možný, že člověk cítí nostalgii při sledování filmů z dob, který nikdy nezažil... Audrey Hepburn jsem si nejprve zamiloval díky jejím "rozverným" a naprosto neodolatelným rolím v Snídani u Tiffanyho, My Fair Lady a Prázdinách v Římě. K jejím nejlepším filmům ale rozhodně patří taky komediální thriller Šaráda, "krimošky" Jak ukrást Venuši, Čekej do tmy, psychologické drama Příběh jeptišky nebo muzikál Funny Face s Fredem Astairem. Všechny patří k mým vůbec nejoblíbenějším filmovým kusům. ;-)

Penélope Cruz

Almodóvarova múza, netřeba obšírně komentovat. Brilantní herečka. Její role v hollywoodských trhácích ale stojí za houby. Kdo ji zná jenom z nich, nikdy její talent nedocení.

Libuše Šafránková

Jedna z nejsympatičtějších a nejlepších českých hereček. Skvělá jak v komediálních, tak i vážných rolích. Pro mě taková česká Audrey Hepburn. :-)