Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (27)

Kocour v botách: Poslední přání

Kocour v botách: Poslední přání (2022)

Kocour v botách ztratí svůj osmý život poté, co na něj spadne zvon. Jde o odkaz k filmu Coco, ve kterém zemře stejným způsobem postava Ernesta de la Cruze.

Barva z vesmíru

Barva z vesmíru (2019)

Lavinia Gardner (Madeleine Arthur) má ve svém pokoji vyvěšený plakát hudebního projektu Artkau Eos. V další scéně nosí triko s logem stejné skupiny.

Barva z vesmíru

Barva z vesmíru (2019)

Ve scéně, při které Ward Phillips (Elliot Knight) vidí poprvé projevy barvy z kosmu, si zakrývá oči novelou „The Willows“ od Algernona Blackwooda. Jde o dílo, které H.P. Lovecrafta – autora předlohy –  zásadně inspirovalo v jeho vlastní tvorbě.

U Zlaté rukavice

U Zlaté rukavice (2019)

Studio Occupied VR využilo kulisy filmového bytu Fritze Honky (Jonas Dassler) k tvorbě unikátní hry, ve které z něj musí hráč uniknout.

Mandy - Kult pomsty

Mandy - Kult pomsty (2018)

Zbraň, kterou si Red (Nicolas Cage) vyrobí k pomstě, je inspirovaná vzhledem písmene „F“ z loga švýcarské metalové skupiny Celtic Frost.

Děsivé dědictví

Děsivé dědictví (2018)

Před nehodou, při které Charlie (Milly Shapiro) zemře nárazem hlavou do sloupu, sledují účastníci party na laptopu záznam popravy gilotinou.

Dům ďábla

Dům ďábla (2009)

Snímek byl natočen na 16 mm film kvůli tomu, aby vyvolal dojem, že pochází z osmdesátých let. Ze stejného důvodu ho také vydali na kazetách VHS.

Dagon

Dagon (2001)

Paul (Ezra Godden) nosí oranžovou mikinu s nápisem "Miskatonic". Jde o název fiktivní univerzity, která se objevuje v povídkách H. P. Lovecrafta. Obyvatelé Imbocy opakují při rituálu frázi: "Cthulhu fhtagn". Ta pochází z Lovecraftovy povídky "Volání Cthulhu".

Dealer

Dealer (1996)

V ložnici Vic (Laura Drasbæk), kde Frank (Kim Bodnia) přechovává drogy, lze vidět na zdi plakát někdejší skupiny Roba Zombieho - White Zombie. Od stejné skupiny ve filmu zazní píseň "Super Charger Heaven".

Hannibal

Hannibal (2013) (seriál)

Scény s operací Margot s červenými plášti a tématika 11. epizody 2. série odkazují na snímek Příliš dokonalá podoba (1988).

Godzilla tai Mothra

Godzilla tai Mothra (1992)

Hlavní hudební motiv filmu použil rapper Pharoahe Monch ve skladbě "Simon Says", za což byl eventuelné zažalován.

Hannibal

Hannibal (2013) (seriál)

Jako pocta filmu Osvícení (1980) se v pilotním díle objevují stejné toalety a v 7. epizodě 1. série stejná koupelna.

Krvavý stát

Krvavý stát (2011)

Rodina Cooperů je inspirována Americkou církví "Westboro Baptist Church" vedenou Fredem Phelpsem, která je známá zejména pro své homofóbní ideologie.

C'est arrivé près de chez vous

C'est arrivé près de chez vous (1992)

Scéna s drinkem "Dead Baby Boy" je odkazem na případ z osmdesátých let "l'affaire Grégory", při kterém byl nalezen utonutý čtyřletý chlapec ve Francii.

Reklama