Reklama

Reklama

Godzilla tai Mothra

  • Japonsko Gojira tai Mosura (více)
Trailer

Obsahy(1)

Do Tichého oceánu spadne kus meteoritu, což má za následek nejen několik přírodních katastrof (v podobě zemětřesení či tajfunů), ale i probuzení Gojiry. Ta se tak opět vydává pustošit japonské břehy. Než k nim ovšem dopluje, předstihne ji v ničení jiný tvor. Bájná Battra se po letech spánku rozhodla trochu provětrat z hlubin oceánu a potrestat lidi za jejich „neekologický“ vztah k Zemi. Aby toho nebylo málo, lidem přichází na pomoc z ostrova Infant Mosura. Zmatená japonská armáda má plné ruce práce, protože přesně neví, na které monstrum má zrovna zaútočit. Všechny tři se totiž pustili do nelítostné bitvy, kterou může vyhrát jen jeden a přitom smetou vše, co jim přijde do cesty. (SOLOM.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Godzilla sa v 90. rokoch opäť stáva šampiónom na poli záporáctva. Už to nieje plyšový maznáčik z éry pred rokom 1985, ktorý pomohol ľudstvu pri každej hrozbe, či už zo Zeme, z pod Zeme, alebo z Vesmíru. Tentoraz je to opäť parchant, ktorého musia preplesknúť iné monštrá, aby si uvedomil, kto že je tu pánom ( áno sú to ziskuchtivý ľudia, ktorí kvôli grošom devastujú celú planétu ). Ale raz si hore raz si dole a preto sa Gojira opäť vráti, či už ako antagonista alebo klaďas, aby sa z toho opäť vyprodukoval výborný kaiju, ako je tento. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Podivné krkolomné dejové vývrtky pokračujú. Matka zem je už na ľudí pekne nasraná a chce im to pekne osoliť, neurobí to pomocou zemetrasení a záplav ako v reáli, ale povolá Battru, zlé dvojča Mothry aby nám na výstrahu zbúrala pár papundeklových barákov. Dobrá Mothra sa vyliahne tiež a pretože jej poslaním je zem ochraňovať - taktiež ide zbúrať pár domčekov len tak zo srandy. Obe larvy sa vyvynú na moťasov a rozdajú si to ( mám tým na mysli že sa pobijú ). Keď začne okolo brúsiť aj Godzilla, nájdu si obaja moťasovia nový ciel a zmlátia ju dofialova. Okrem toho tu behá aj pár japoncov čo okorenia dej nejakými drístami a pokútnym moralizovaním. Triky sú O.K, deštrukcia je efektná a vrcholným momentom je scéna keď Mothra zhodí na Godzillu mrakodrap. Podarené je aj keď Battra poletuje s obrým ruským kolesom v pazúrikoch. Kde je Mothra tam sú aj minidvojčatá, takže nechýbajú ani ich typické pesničkové vyvolávanie Mothry ktoré ma ale tentoraz prekvapivo nesralo. Napokon Mothra aj s dvojičkami odlietajú do vesmíru, pláž na Jupiteri je vraj v tomto ročnom období nádherná. Je to blbé ale aspoň to nenudí, takže fajn. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Akce je to, co dělá z tohoto filmu skutečně zajímavé dílo. I když jsou zde náznaky humoru, hlavně v první části, kdy se hledá vejce, tak je to akce, která vás strhne a nepustí. Souboje jsou dlouhé, dochází v nich k vývoji a změnám, což je spojeno hlavně se stádii Mosury a Batory, a tak je to celé skutečně dech beroucí a více jak příjemné na sledování. I když je příběh jednoduchý, nechcete se odtrhnout, protože chcete vědět, jak to celé dopadne, kdo zvítězí a jak se projeví charaktery jednotlivých monster. ()

Sweat55 

všechny recenze uživatele

Hlavní lidské postavy byly lepší než minule, na druhou stranu omáčka kolem mothry byla hodně divná. Fakt hodně. Každopádně, než se na scénu dostala dvojčata, příběh vykrádající vše možné jsem si celkem užíval. Pak to ale začne být dost japonský a jako obvykle celkem nuda a mě nezbylo nic jiného než čumění na to, jak si obří monstra dávají přes držku. A to je opět hodně super! ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Přes tu chvilkovou(ale relativně vkusnou)vykrádačku Indiány Jonese, i přes tu zmatečnost a nejasnost v identifikování "záporáka"(a vztahu kdo s kým proti komu)-jsem na to koukal a v duchu si říkal "Tvl To je fakt krásnej film.".. Nemůžu si pomoct ale užil jsem si to parádně.. Battra sice není tak charismatický protivník(neřeknu záporák nebo klaďas) jako Biollante, ale vydesignovaná je parádně a když se řítí městem ve svém larválním stádiu je to opravdový CHoo CHoo MothraFucker. Mothra je vykreslena jako vznešené, odvážné a moudré monstrum(takže přesně tak jak být vykreslena má) a ani ten Mosura song mě tentokrát nesral(naopak). Godzilla je velký hrubý, tvrdý element, který do jednoduchého souboje dvou poletuch vnáší řádný chaos a film udržuje v jakési zvláštní atmosféře nepředvídatelnosti(což je u G filmů vcelku ojedinělý prvek). Technicky je to paráda a fakt jsem valil bulvy jak precizně, esteticky(někdy až na hranici s kýčem) a nápaditě jsou některé záběry a scény sestaveny.......Tohle mi prostě sedí, bavil jsem se stejně dobře jako u Biollante(né li více) a tak tam nakonec s odstupem s radostí kopnu i tu pátou hvězdu. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (10)

  • Hlavní hudební motiv filmu použil rapper Pharoahe Monch ve skladbě "Simon Says", za což byl eventuelné zažalován. (DanteZ)
  • Japonská akademie udělila Takehiru Muratovi roku 1993 cenu pro nejlepšího herce ve vedlejší roli. (Terva)
  • Akira Ifukube získal roku 1993 za tento snímek od Japonské akademie cenu za nejlepší hudbu. (Terva)

Reklama

Reklama