Reklama

Reklama

Nejnepříjemnější věcí v životě mnoha lidí je právě návštěva zubního lékaře. Tím je Dr. Alan Feinstone, bohatý, úspěšný a strašlivě závislý na čistotě. Tato jeho vášeň pro čistotu je přímo chorobná. Všechno musí být perfektně čisté a lesklé jako krásné bílé zuby. Začíná to nevěrou manželky a mučením svých pacientů, kteří vlastně za nic nemohou. Film je natočen mistrem oboru Brianem Yuznou, s novými triky, které nebyly dosud v žádném filmu viděny. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (116)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších komedií a já ji ještě neokomentoval, trestuhodná nedbalost! 'Dentista' aneb 'Pár dnů ze života jednoho ne úplně normálního zubaře'. Mistrovský kousek nízkorozpočtové filmařiny, u kterého se vždycky chlámu jako tupé hovado... Každému jednou může přetéct jeho pomyslný kýbl nervů. Tomuhle doktorovi nejenže přeteče kýbl, ale ještě mu i parádně hrábne. A v rámci svého boje proti zubním kazům začne bojovat i proti zkaženosti mravní, a to podle svých přísných, šíleneckých kritérií. Scény "očišťování" jeho nevěrné ženy v ordinaci "La Scala" za hudebního doprovodu italské opery, nebo "léčba" odporného chlápka z berňáku, jsou k popukání. Škoda toho levného televizního zpracování, tahle látka by si zasloužila mnohem deviantnější scénář, režii nějakého prvoligového rejži a pořádně zazobaného židovského producenta s kapsami plnými doláčů. A taky škoda, že týpek v hlavní roli už dneska bude asi v důchodu - je dokonalý. (pozn.: Kdysi jsem četl nějakou horrorovou povídku (novelu?) s hodně podobným tématem, o falešném zubaři, který se vždycky vetře do nějaké zubařské ordinace, odkrágluje personál a pak přijímá pacienty, na kterých provádí svoje umělecké, futuristicko-zubařsko-horrorové experimenty... jen si už zaboha nevzpomenu, jak se to...) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

A tak jsem se těšil na pořádně extrémní úlet:(.Nenechte se zmást názvem,sice to o dentistovy je,ale nějakou jeho krvavější prácičku nečekejte.Jde spíš o pohled na pošuka,co zneužije svého povolání,ale zneužije ho tak nějak nijak.Všichni okolo se totiž chovají jako naprostí pitomci,takže vyřídit si vlastně zaslouží,hlavní magor se však všech zbavuje naprosto nudně a plytce.Corbin Bernsen svého dentistu navíc neskutečně hnusně přehrává a nedá se na něj prakticky dívat.Dentista není horror,spíše bych ho hodnotil jako špatný psychologický televizní film a podle toho také vše vypadá a dopadá.Zítra klidně jdu ke svému zubaři,tahle pohádka mě skutečně nemohla rozhodit. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

A já to věděl, že jsou zubaři zlí. Dentist neni rozhodně žádnej hrůzostrašnej horor, ale člověka děsí už jen z toho důvodu, když si představí, jak mu někdo podobnej bude brutálně rozvrtávat zub, dokud se nerozpadne, ovšem i když to neni nijak hororvě děsivý, tak je to fakt moc pěkně udělaný, Brian Yuzna už má nějaký zkušenosti z re-animátora a tady zubařský zákroky dr. Feinstonea rozjíždí celkem zajímavě, kdy to nejlíp schytá asi účetní, hehe, neni nad roztahovač úst a je tady taky zajímavý poučení, že pokud si budeš 3x denně čistit zuby a nejíst sladkosti, tak přežiješ návštěvu dentisty. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Já to říkám furt, zubaři jsou sadističtí psychopati, s nimiž není radno přicházet do styku. Yuznovi se tenhle místy sadistický, ale převážně psychologický hororový thriller docela povedl. Zásluhu na tom má i výborný herecký výkon hlavního představitele a jeho scénáristicky dobře vybudovaná a propracovaná halucinačně-hygienicko-psychopatická úchylka. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Prý horor. Hnusný, ošklivý a zákeřný psychothriller. Jsem z těch lidí co při zvuku zubařské vrtačky berou nohy na ramena. A tady máme šílence Feinstona, kterému zahne žena a on z toho pomalu ale jistě blázní a nabytou zlost si vylívá na chudácích pacientech, jelikož i zářivě bílé zuby vidí jako zkažené. Magor to je! A ještě ten film musí mít takovou vzrůstající atmosféru, že z toho začínám šílet i já. Zachází dál a dál, skoro až při tom realitu nevnímaje. Je mu pak až jedno, komu co udělá. "Moje vyjádření je extrakce." - "Extrakce čeho?" - "Všeho!" A ten konec. ten konec. Ne. Vím, že mě k zubaři na dlouhou dobu nikdo nedostane. NIKDO! Nemíním natrefit na podobného blázna (ale skvěle zahraného). ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Inspirací pro tvůrce tohoto filmu byl skutečný seriálový vrah zubař, Glennon Engleman (1928-'99). (Musak)
  • Počet mrtvých - 4 (Musak)

Reklama

Reklama