Reklama

Reklama

Návrat živé smrti 3

  • USA Return of the Living Dead III (více)
Trailer

Obsahy(1)

Plukovník US Army John Reynolds (Kent McCord) se svým vědeckým týmem hledá způsob, jak cíleně zastavit aktivitu u živých mrtvol. Shodou okolností sledují jeden z pokusů s oživováním i jeho syn Curt (J. Trevor Edmond) s přítelkyní Julií (Melinda Clarke). Protože se experiment nepovedl, je plukovník odvelen k plnění jiných úkolů a samozřejmě chce odvézt svého syna pryč. Ten ale po ostré výměně názorů ujede na motorce z domova a Julii bere s sebou. Jenže do cesty se jim postaví náhoda, osud a sloup elektrického vedení a Julie zemře. A Curt, zoufalý ztrátou své lásky, se rozhodne ji oživit pomocí plynu, který viděl v otcově laboratoři... (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Quint 

všechny recenze uživatele

Komediální tón prvních dvou dílů vystřídal pokus o vážnou love story na motivy Romea a Julie (on je živý, ona je zombie). V popředí ale většinou stojí úchylné gore efekty. Milovníci zvrhlých vizuálních orgií jistě ocení kreativitu, s jakou jsou tu živí mrtví deformováni (rozstřílené tělo, držící při sobě pouze šrouby namontované železné konstrukce, nebo jehlami a střepy dekorativně propíchaná hlavní hrdinka, která se snaží utišit svoji chuť na lidské mozky vlastní bolestí). Jejich odpudivý vzhled, žalostný řev a neukojitelný hlad ve vás nevyvolá strach, ale spíš odpor a místy možná i lítost. Vlastně je to takový zombie sadomaso film s jemnou příchutí romantiky, reflektující devadesátkovou subkulturu mladých lidí se zálibou v piercingu a hudbě Marilyna Mansona. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Po dvou komediálních dílech přichází pořádná sada v režii Briana Yuzny. Bez nějakých serepetiček snímek odsýpá a zombíci jsou perfektní! Ty masky - nádherná práce bez nějakých počítačových triků, tohle prostě na filmech tohoto typu miluji a vyžaduji. Už úvodní scéna v laboratoři je pěkně ostrá a zombík, kterýho oživují Trioxinem je pěkně nechutnej a je jasný, že tenhle díl s komediálními předchozími díly bude mít pramálo společného. Tenhle díl je ovšem nutno také vidět v uncut verzi, protože těch vystřižených scén bylo opravdu hodně, film mám nakoukán mockrát v jeho okleštěné verzi, takže pokaždé, když si pustím uncut verzi, tak si chrochtám blahem! Krásné, morbidní, krvavé!! Tohle je vrcholné dílo Briana Yuzny a jeho poslední pořádnej majstrštych před jeho následující upadající filmovou budoucností. Velká škoda jeho potencionálu, po tomto filmu už šel do kytek. Return of the living dead III a Bride of Re-animator jsou pro mě jeho nejlepší záseky a stěžejní díla hororové klasiky a nedám na ně dopustit. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Túto časť som videl ako prvú. Čakal som šit, ale film ma zaujal hneď od začiatku. Je to béčko horor, ale prijateľný. Mindy Clarke je sexi a páčila sa mi ako to zahrala, no a Brian Yuzna je predsa len klasa v natačaní takýchto filmov. Hudba dotvárala skvelú atmosféru. A záverečné peklo s robotizovanými zombíkmy bolo cool. Sem sa s pokračovaniami. ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Tretí diel Živej Smrti dostal do rúk televízny béčkar Brian Yuzna, a je to vidieť. Kdežto prvé dva diely kypeli humorom i zvláštnou atmosférou, trojka je už len o gore efektoch a premene krásnej Mindy Clarke v zombie. Keď už sme teda pri tých zombies, masky sú vytvorené vcelku pekne a nápadite, čo ale kazí ich výzor, je konštantné osvietenie scény svietivými pastelovo-červenými farbami. Neviem, či nám režisér chcel navodiť pocit, že sa nachádzame v lacnom bordeli, ale táto vizuálna stránka mi bola počas celého filmu odporná. Bez nej by to bolo za slušné 3*, takto je to o hviezdičku menej... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Totální odklon od všeho, co série doposud nabízela. Tahle změna je však naštěstí svěží vítr do jejích plachet. Žádný trioxin, ani z hrobů lezoucí mrtvoly. Tentokrát je tu nešťastný kluk a jeho zrzavá zombie-přítelkyně, která si svůj hlad po lidském masu kompenzuje bohatou fakírskou manikúrou. A jak se na Yuznu sluší a patří, nechybí u toho spousta gore a trocha černého humoru. Toho je už však v množství mizivém. Poslední dobrý díl původní série. Následující dva totiž považuju za soběstačné filmy, co s těmi předešlými moc "neladí". ()

Galerie (84)

Zajímavosti (4)

  • Představitel zombie v úvodní scéně z laboratoře se jmenuje Clarence Epperson a režisér Brian Yuzna ho našel na letišti v Los Angeles, kde žil jako bezdomovec. (infected)
  • V predprodukčnej fáze boli vo filme ponúknuté úlohy hercom James Karen a Don Calfa, ktorí sa objavili aj v prvej časti, obaja však odmietli. (beso74)

Reklama

Reklama