Reklama

Reklama

Society

Trailer

Obsahy(1)

Rodina Billa Witneyho (Billy Warlock) se na první pohled ničím neliší od ostatních obyvatel Beverly Hills. Jsou to úspěšní, bohatí, ve svých oborech uznávaní lidé... Ale za pozlátkovou slupkou se skrývá cosi zlověstného! Cosi, co Billiho přinutí hořce litovat chvíle, ve které zatoužil poznat skutečnou pravdu. (kosta73)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

matestlust 

všechny recenze uživatele

Nástup mistra Yuzny na hororovou scénu se mu povedl rozhodně. Nejedná se ještě o klasickou Yuznovskou brutalitu plnou krve, ale o hodně zajímavý, zamotaný a atmosferou vážně povedený, snímek o jiné společnosti jiných osob(nechci prozrazovat), na které náhodou narazí playboy Billy přímo ve své rodině. Yuznovi nikdy nechyběla originalita, škoda hluchých míst a hlavně zbytečně zamotaného děje, ve kterým se hodně těžko orientujete. Jinak se ovšem určitě jedná o výbornou zábavu. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já bych rád věděl, jestli v tom finále byl nějaký přesah (dekadentní kritika americké smetánky) nebo ne. Osobně mám pocit že jo, protože náznaků v tom je docela dost, ale i tak je znát, že se v tom všem režisér dost vyžíval, takže i ta samoúčelnost tam v některých scénách zůstává. Každopádně i tak je to na svou dobu docela zjevení. První hodina je sice zbytečně utahaná a rozhodně by se dala zkrátit, nicméně i tak mě zas tak moc nenudila a dokázala mě zaujmout nemalým počtem mysteriózních prvků. Ovšem to co se rozjede ve zbytku filmu, to se fakt těžko popisuje. To je fakt šílená úchylárna, která vypadá dost obstojně i na dnešní poměry a fakt jsem pak až do konce nevěřícně zíral na to, co se tam vlastně děje. Jako v tomhle Society dokáže překvapit, že se celou dobu tváří jako obyčejný mysteriózní thriller, aby z toho nakonec vypadla... velká slavnost, ať moc nespoileruji. Ta dějová linka není domyšlená, co je ta Společnost zač se vůbec nedozvíme a proč dělají to co dělají taky ne, ale tam to zase zachraňuje ten přesah v tom, protože ten závěr se dá vykládat i jako hodně dekadentní podobenství. Avšak i v tomhle mi přijde poněkud nedomyšlené a tak nakonec radši dám silné 3* než slabé 4*. Být to kratší a nestát to primárně na závěru, klidně bych šel výš, ale takhle vyšší hodnocení vidím spíš jako přehnané. Nicméně pro milovníky všemožných bizarností stoprocentně povinnost. Silné 3* ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

27ročný Eddie z Baywatchu hrá 17ročného Billyho v kultovom surealistickom posobenstve, filme, ktorý je najprv skôr mysterióznym televíznym filmom a po hodine a štvrť sa zlomí do svojho nechutného finále, vďaka ktorému sa preslávil. Screaming Mad George, majster masiek béčkových hororov osemdesiatych rokov tu predvádza svoj vrchol. Inak si možno zapamätáte sugestívnu úvodnú pesničku, divnú postavu matky Billyho "frajerky" a to je tak všetko... no pre milovníkov eighties béčkovej produkcie, zvrhlých efektov a nechutností to je samozrejme povinná jazda. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Yuznov prvý horor, ktorý ma nesklamal a ktorý má šokujúci záver, gorefest posledných 30 minút, ktorý sa oplatí pozrieť pretože tolko brutality, kolko vynaložil majster Yuzna, u nikoho iného zaručene nenájdete, jedine tak u Petera Jacksona. Ano, začiatok je trochu mysteriozni, kým hlavný hrdina zistuje pravdu o svojich rodičov a čo pred ním skrývajú 80 percent. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Bizarní surrealistická komedie s horrorovými prvky, která Yuznovy fanoušky nepřekvapí, ale potěší. Billy je normální student s běžnými radostmi a starostmi. Jenže jeho život nabere jiný směr. Má pocit, že se propadá do světa, který vnímá jen on. Červi, slimáci, bublající kůže na zádech sestry, podříznutý spolužák... Billy má pocit, že začíná šílet, že se pomátl. Nakonec ale odhalí hrůzné tajemství své rodiny a jejich přátel! Surrealistické orgie v závěru snímku, na nichž pracovala celá armáda specialistů na triky a makeup, jen tak ve filmovém světě nenajdeme. Propletenec spojených těl, chapadla, ruce místo nohou...ne, ne, nelze vyzradit vše. To chce prostě vidět. V prvních dvou třetinách jsem sice čekal více bizarností (každou chvíli jsem měl pocit, že z někoho vyskočí chapadlo, vypadne mu oko, roztáhnou se čelisti...), ale Yuzna dávkoval své fantazie postupně až ke konečnému bizarrefestu. Výtvarně bezchybné. (viděno dvakrát s velkým časovým odstupem) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu zabralo pět týdnů. (Holina)
  • Brian Yuzna v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)

Reklama

Reklama