Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mystifikační dokument ze zákulisí českého hudebního průmyslu. Prostřednictvím výpovědí několika zúčastněných budete svědky zrození uměle vytvořené kapely, poznáte její recept na raketový vzestup, prožijete s ní nejúspěšnější roky a nakonec odhalíte i utajované neshody, které vedly k nečekaným personálním změnám. (ajuska)

Videa (1)

TV spot

Recenze (150)

salalala 

všechny recenze uživatele

Zelenkova příprava na (lepší) Rok ďábla. Výbroný nápad s mystifikací o kapele Mňága a Žďorp. Začátek je naprosto dokonalej, tomu snad nic nechybí. Škoda, že ta druhá část filmu je hodně přehnaná. Nařikám, že Slunce, seno, Žďorp a povídání Trošky neni vtipný, jen už mi to přišlo přetažený a přehnaný. Asi byl záměr tvůrců, aby se přišlo na to, že se jedná o mystifikaci. Snímek ale působí i jako kritika publika a posluchačů, kterým je úplně jedno, kdo hraje na pódiu. Vynikající Petr Fiala, Ivan Král i další členové kapely. Skutečně povedený snímek, kdy se budete skutečně dost smát a navíc se nad některými věcmi zamyslíte. Poctivých 80%. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Zelenkovu tvorbu mám rád, ale tento mystifikační dokument jsem zkoukl až po dvaceti letech. Stejně písničky této kapely byly mé oblíbené, tak jsem si toto "divadlo" pořádně užil, i když moc nevěřím, že by někdo tento podvod na diváka mohl brát vážně. Já jsem se bavil skvěle a možná časem zkouknu i první z mystifikační trilogie - Visací zámek, ale punk mě tak nebere. [ PŘÍBĚH: 3 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Petr Zelenka je excelentní mystifikátor, což naznačil již tímto filmem. Znám několik lidí, kteří si mysleli, že to byl skutečný dokument (někteří z nich si o pár let později mysleli totéž i o Blair Witch :) ). A zřejmě právě to bylo původním záměrem tvůrců, zmást diváka. Kdybych neznal skutečné začátky této kapely, možná bych této dokonalé iluzi také podlehl. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Mňága pro mně byla vždycky jen jednou z kapel, které jsem prostě neposlouchal (narozdíl od Čechomoru), a v době svého vzniku mě tenhle film vůbec nezajímal. Je ale zajímavé sledovat, co všechno Zelenka "obšlehl" ze svého debutu, když tvořil Rok ďábla. Popravdě řečeno bych mnohem radši viděl "Slunce, Seno, Mňága"... ()

Leoric 

všechny recenze uživatele

Happy End je rozhodně můj neojoblíbenější hudební dokument, viděl jej už nespočítaněkrát. Díky lásce k Mńáze možná přehlížím chyby:). Příběh kapely je skvěle podaný, správně absurdní, a je vidět, že Mňága si vše řádně užila. Další povinností správného mňágisty je ještě další snímek, který se zove Made In Valmez, ale zde na ČSFD jsem jej nikde nenašel. Naštěstí si ho suším na VHS:) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Kapela zpívající v klubu ke konci filmu lehce upravenou verzi Hodinového hotelu je Chinaski - v té době ještě nepříliš známá. (Yardak)
  • Kapela Chinaski nahrála novou verzi Hodinového hotelu, ale v některých rádiích uváděli jako interpreta Mňágu a Žďorp. (Yardak)
  • Petr Zelenka si ve filmu zahrál malou roli jednoho z účastníků konkurzu. (jzvc)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama