Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po letní dovolené, která překvapivě napravila věčně nabručeného revizora Pražských dopravních podniků Gustava Anděla, se s ním tentokrát setkáme jako s hlavou rodiny, která má starosti s dospělým synem Mirkem, jenž se chystá ke svatbě. A protože to není jen tak, rozhodne se starostlivý otec nastávající snachu důkladně prověřit. Využije k tomu jedinečnou příležitost - poukaz na zimní dovolenou ve Vysokých Tatrách, který dostala i Mirkova Věruška. Nepoznán tak může sledovat chování synovy vyvolené. Potíž je ovšem v tom, že si ji splete s její kamarádkou stejného jména. A ta nejenže je poněkud rozverná, ale navíc má s sebou svého přítele a Anděl s nevolí sleduje, jak se domnělá snacha nechá obletovat nápadníky, a ještě se nevhodně chová. Nenápadné sledování mu navíc způsobí řadu nečekaných trapasů a dostává do choulostivých situací nejen jeho, ale také kamaráda z letní dovolené Vyhlídku, s nímž se tu opět setká. Ten si totiž místo hudebního nástroje veze s sebou novomanželku. A té se vůbec nelíbí, k čemu všemu ten podivný kumpán Anděl jejího manžela navádí. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Dal bych pět hvězdiček.Tato komedie pobaví,bohužel je to zároveň tak příšerná vymývárna mozku ze strany bolševika,že nemohu. Zatímco soudruh zavíral tisíce nevinných do pracovních lágrů,lidu servíroval podobná dílka,aby dokázal,jaké vymoženosti nabízí socialistický "ráj". A další hvězdu ubírám za tu krávu nebeskou,soudružku Kolesárovou.Ženy se bít nesmějí,ale toto nebyla ženská,alébrž typická udavačka z pouličního výboru. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování (prorežimní) komedie se skvělým mrzutým revizorem Marvanem nám na začátku filmu ukáže trošku více z jeho života. Poté se soudruh Anděl za odměnu za svou pracovitost a nulovou absenci vydá na svou druhou rekreaci do Tater, kde vlastně jel kvůli jisté mýlce. Prostě stará klasika, která neurazí a rozesměje. No je to tady sice klišé, ale abych pravdu řekl - věta soudruha Pulečka: Skáču dobře, skáču rád mě vždy zaručeně rozesměje - 8/10. ()

Reklama

Lucas87 

všechny recenze uživatele

I když je to točeno v dobách tvrdého stalinismu, je neskutečné jak veselé dílo vzniklo v tak tvrdé době. Josef Marvan jako Anděl je pro mě klasika. I když ten film obsahuje mnohé socialistické prvky já se u něj vždy bavím ! PS. Proč tu každý po sobě papouškuje slova propaganda a agitace?? Vám asi něco spadlo na hlavu ! To můžete pak psát o každém filmu z 50. tých let. ROH by měla existovat i nadále. Tahle komedie prostě nestárne. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Obecně asi přijatelnější než Dovolená, i když ani tu bych nezatracoval. Na horách už se neagituje, nejspíš proto, že po rozjuchaně spontánní výstavbě školky měl soudruh revizor splněno. Bořivoj Zeman plánoval celou sérii andělských veseloher a údajně z toho sešlo proto, že první dvě byly tak děsivě populární (dohromady přes 8 milionů diváků), že se soudruzi zalekli, zda se jim to nevymyká z rukou. Myslím, že nevěřit ani vlastnímu úspěchu je pro komunistickou ideologii velmi příznačné. :o) Stejně by mě ale zajímalo, jak by vypadal další díl. Že by se Barrandov plácnul přes kapsu a natočil "Anděla v Bulharsku"? 60% ()

honz 

všechny recenze uživatele

Dnes další televizní repríza - už bych těžko spočítal, kolikrát jsem za ta léta Anděla na horách viděl. Každopádně však patří k těm filmům, které si znovu rád pustím. Už pro jeho vlídně působící humor, pohodovou zimní atmosféru a řadu výborných herců: J. Marvan jako bručounský revizor, ale i starostlivý otec, jeho kamarád Vyhlídka s manželkou (J. Kemr se Stellou Zázvorkovou), nebo věčně nespokojený a reptající R. Deyl... Prostě stará dobrá klasika, která potěší a zahřeje u srdce. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (26)

  • Film vidělo v kinech přes 4 milióny diváků. (cariada)
  • Při jízdě električkou na Solisko je zřetelně vidět, že je scéna natočena před plátnem. Hercům ani nejde pára od úst, přestože jsou vagóny otevřené. (Pepy)
  • Ve Zotavovně Morava, dnes Hotelu Morava, se ve skutečnosti filmovalo jen při rozcvičce. Interiéry byly natáčeny v nedalekém Grand Hotelu v Tatranské Lomnici. Sáňkařská dráha se natáčela na Hrebienoku ve Vysokých Tatrách. Sjezdovku na Solisku filmaři skutečně natáčeli na Skalnatém Plese. Ve filmu je rovněž vidět pozemní lanová dráha jedoucí ze Starého Smokovce na Hrebienok - vrch v pozadí je Lomnický štít. Anděl (Jaroslav Marvan) s Vyhlídkou (Josef Kemr) se pak učí lyžovat na louce v rekreační oblasti Tatranské Matliare ve Vysokých Tatrách. Některé interiéry se točily na Sokolské boudě v Jánských lázních. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama