Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obchodní loď Sea Star se v jižním Pacifiku ocitne v silné bouři a zachránit se dá jenom v oku tajfunu. Tam objeví velikou, ale liduprázdnou ruskou výzkumnou loď, která jeví známky boje a poškození, není však prázdná. Když posádka opraví její elektrické vedení, začnou se dít neuvěřitelné věci. Objeví se vystrašená vědkyně, která zázrakem přežila a řekne svým zachráncům, že na loď pronikla mimozemská inteligence, která zabila celou posádku! Vesmírní vetřelci zjistil všechno o lidské rase a využívají lidských těl na budování smrtících strojů, jejichž posláním je neutralizovat nebezpečný virus. Od jeho existence ale závisí osud naší planety – tím virem je totiž lidský druh... (Intersonic)

(více)

Recenze (124)

castor 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem věděl, že něco takového existuje, že v tom hraje vřískající královna a těžce zkoušená sestra masového vraha Jamie Lee Curtis (i tady si slušně zaječí) a že do toho někdo nacpal velké peníze. Zvolil jsem velké plátno, těch 75 milionů dolarů je docela vidět, protože režisérem je jinak vynikající trikař John Bruno, který se podílel například na několika filmech Jamese Camerona. Skupina amerických obchodníků narazí na opuštěnou vědeckou ruskou loď. Zrodí se nápad: hodlají ji odtáhnout do „svých“ vod a pak od ruské strany vyinkasovat slušný peníz. Jenže inteligentní forma ovládající elektrickou energii se rozhodla zabíjet. Právě ta totiž vyhladila posádku vědátorů, když se zabydlela v elektronice. Viděl jsem pitomější náměty. Co očekáváme, to se stane. Postavy začnou pobíhat po lodi, panikařit, umírat. Napětí je nulové, atmosféra alespoň nějaká. A triky naštěstí povedené. Zbytek tvůrci solidně odflákli. Nicméně na dvě hvězdy to spolehlivě je.. ()

eugeene 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem si tenhle film pustil znovu a nyní koukám na fakt, jak nízký hodnocení tahle záležitost má. Podle mě jde o dost dobrej snímek, nápad je podle mýho naprosto super, zpracování taky a dokonce i výběr herců a jejich výkony mi přišly super. Když jsem to viděl poprvý jako menší, tak jsem se tech robotů/kyborgů opravdu bál. Podle mého se jedná o film, kde se člověk nenudí ani minutu a to hned od začátku. Já si nemůžu pomoct, ale míň jak 4 hvězdičky ze mě nikdo nedostane... ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Řemeslně chabá parafráze Věci. Není to sice úplné peklo, s přivřením obou očí se to ale dá velmi opatrně doporučit akorát hardcore fandům nenáročných vyvražďovaček s výraznou sci-fi příměsí. Každopádně je to docela škoda, protože potenciál na obstojnou žánrovou podívanou tu určitě byl. 45 % ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Budú to ľahké prachy.“ – „Ľahké prachy neexistujú.“ Na prvý pohľad to pre fanúšika drsných sci-fi hororov vyzerá ako splnený sen. Svojrázny, ale zaujímavo pozliepaný kasting (od Jamie Lee Curtis po Donalda Sutherlanda, Williama Baldwina, Cliffa Curtisa, Julia Oscara Mechosa a Joannu Pacula), fajnový 75-miliónový rozpočet, producentka Cameronových trhákov, divácky atraktívna kombinácia mimozemských hororov (STAR TREK: PRVÝ KONTAKT, VOTRELEC, VEC) a morských terorov (SFÉRA, LEVIATHAN, DEEP STAR 6). K tomu režírujúci špičkový expert na efekty John Bruno (legendárna lunaparková 3D atrakcia T2 3-D: BATTLE ACROSS TIME, Oscar za PRIEPASŤ). A zo začiatku (takých 30 minút) to naozaj nie je zlé. Pestré charaktery námorníkov, pôsobivé dekorácie gigantickej ruskej opustenej vedeckej lode v medzinárodných vodách, atmosféra zlovestného ticha pred búrkou. S pribúdajúcimi minútami sa to však zvrtne v chaotické pobehovanie temnými chodbami. Robotické zlo je v dobrom nepríjemné (pripomína Borgov zo spomínaného STAR TREKU), ale blbé dialógy, nezmyselné jednanie postáv a príliš priamočiary scenár (od určitej chvíle sa obmedzujúci len na besný útek pred smrťou) to prizabijú. Do hrobu to ale zakope až zlý strih (chlapi strieľajú na „robota“, robot strieľa na nich, strih, chlapi do kajuty nesú „mŕtveho“ robota) a prehnané sústredenie na nechutné krvavé efekty. Celosvetová tržba 30 miliónov, takže ukážkový prepadák. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Krásna ukážka toho ako sa dá prerobiť. 75 miliónov do toho vraziť a späť sa vráti 30. Túto robosnímku nakrútil podľa komiksovej predlohy John Bruno, ktorý sa snažil zúročiť svoje skúsenosti šéfa špeciálnych efektov. Výsledkom je síce klasické hororové béčko využívajúce všetkých klišé žánru, ale prítomnosť hororovej kráľovnej Jamie Lee Curtis a niekoľko krvavých záberov spoločne so stiesnenou votreleckou atmosférou mu dávajú správny šmrnc. Čo ma na tomto filme zaujalo najviac je jeho hlavná myšlienka. U thrillerov a hororových filmov síce žiadne extra hlboké myšlienky po skúsenostiach neočakávam, ale toto ma celkom zaujalo. Ide o to, že človek je tu vo veľmi neobvyklej a bizarnej pozícií, človek je obyčajný vírus, ktorý je treba zlikvidovať, zničiť a pokoriť. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Na motivy filmu byla vytvořena hra pro Playstation, která nesla název „Virus: It Is Aware“. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu Chucka Pfarrera. (Terva)
  • Loď byla po vyzvednutí z moře celá pokrytá rezí. Za účelem natáčení se proto jedna její strana natřela a natáčel se jen jeden bok. (HellFire)

Související novinky

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

Reklama

Reklama