Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Francúzsko-španielske pohraničné mesto San Martin roku 1959. Tu žije vo francúzskom azyle jeden z republikánskych vojakov zo španielskej vojny - legendárny partizán Artigez. Od španielskeho pašeráka - policajného informátora sa dozvie o chorobe matky. I pod rizikom uväznenia (je na neho vypísaná odmena za krádeže) sa matku na smrteľnej posteli rozhodne naštíviť. (andykovac)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Hon kočky s myší dlouho po občanské válce ve Španělsku. Revolucionář právě s oné  války v emigraci vs. důstojník s posláním ho lstí chytit. Po herecké stránce Gregory Peck vs. Anthony Quinn. A do všeho dění jestě navíc zasahuje kněz čelící morálnímu dilematu. Toho si zahrál Omar Sharif. Určitý úhel pohledu tomu dává také jedenáctiletý chlapec, kterému umučili otce. Příběh je jednoduchý, systematický a vlivem absence dobové politiky v jádru věci přímočarý. Na to se zdá být stopáž necelých dvou hodin poměrně až moc dlouhá, což se zdát být ke škodě hlavně ke konci, a to s dojmem zbytečného natahování. Na druhou stranu se ale zase vše přívětivě vyvíjí a takřka až tajemně se skrytým napětím, jak to nakonec všechno celé dopadne. Návnada na chycení revolucionáře je přirozená a jestli se na to chytne je snad jediná předvídatelná věc na celém příběhu. Už ne však konec, který může překvapit a po emoční stránce i šokovat. Nakonec, už citace z bible na samém začátku ze Zjevení 6. 8. poukazuje na mnohé. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Teda od rezisera Freda Zynnemanna som uz videl jednak High Noon a Sakala z roku 1973, no a tentokrat aj Behold a Pale Horse. Film ma velmi dobry pribeh, divak sa dozvie cosi aj o spanielskej obcianskej vojne 1931 - 1939, takze nuda takmer nehrozi. Dialogy su vyborne, a herci ako Anthony Quinn /la Strada, Salamandr, Lawrence z Arabie/, dlaej Gregory peck /Jak byl Dobyt Zapad, Roman Holiday/ a vyborna Myldred Dunnock /Viva Zapata/ su na urovni, takze divak chtivy hereckych vykonov si tiez pride na svoje. Plus pochopitelne rezia talentovaneho Freda Zynnemannna. 74 % ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Po skončení občanské války ve Španělsku v zemi stále vládne tvrdý vojenský režim. Bývalý partyzán, který žije v sousední Francii je stále trnem v oku místnímu kapitánovi. Podaří se ho vlákat do pasti a přinutit ho navštívit umírající matku? Film má hvězdné obsazení a je spíše psychologický než válečný. Ale přesto stojí za shlédnutí. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Trio Peck, Quinn, Sharif, tak to je naprosto hvězdná sestava. Bývalý partyzán z občanské války, velitel Občanské gardy a mladý kněz, ti všichni prolnou svoje osudy dvacet let po tomto krvavém konfliktu. Vytříbené dialogy kazila pouze neustálá tma a to do té míry, že jsem musela přidat jas, abych totálně znechucená film nevypnula. No, zabralo to a rozhodně nelituji. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Filmu viac ako príbeh dominuje hviezdne trio. Nie že by filmu chýbala atmosféra, to nie, ale akcia a napätie áno. Tiež by sa mu žiadalo mať prepracovanejší a rozšafnejší scenár a ani farba by nebola od veci. Inak je to klasická dráma s jednoduchým príbehom, v žiadnom prípade však nie vojnová. Už len kvôli hercom sa ju oplatí pozrieť. ()

Reklama

Reklama