Reklama

Reklama

Zakletá jeskyně

  • Slovensko Zakliata jaskyňa (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Zázračná jeskyně obsahuje vzácné poklady, sůl a drahé rubíny. Horníci si z ní můžou vzít tolik soli, kolik potřebují, ale z rubínové síně v samém středu jeskyně si nesmí nic odnést. Toho, kdo si rubíny vezme, postihne kletba. Rychtářova dcera Lena přesto po tomto vzácném drahokamu z hlubin jeskyně zatouží a i přes varování sestry Ady nedokáže svou touhu překonat. Její lehkovážný čin tak uvede do pohybu události, jejichž následky naruší křehkou rovnováhu celého království a postihnou i Lenu. Zakletou Lenu dokáže osvobodit pouze člověk s dobrým srdcem, který vrátí ukradený rubín zpět do srdce jeskyně. Ten nyní zdobí koruny zlé královny Berty. Podařilo by se to snad pouze jejím dvěma nevlastním synům, princům Zachovi a Cyrilovi. Ti jsou však plní pýchy a marnivosti a o neštěstí ostatních se nestarají. Když z vůle macechy Berty o všechno sami přijdou a stanou se závislými na pomoci ostatních, pak teprve pochopí, že je jejich povinností bojovat za spravedlnost pro všechny. Jejich odměnou je nejen to, že najdou vlastní odvahu, laskavost, schopnost obětovat se, ale i zjištění, že objeví pravou lásku. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (135)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Jakž takž pohádka, celkem zajímavě pojatá, jsou tu rovnou dva romantické příběhy, takže alespoň trochu oživení.. A kamera a lokace super, není to až tak předvídatelné - ze začátku. Nikdo nepřehrává, atmosféra místy strašidelná, záporáci hezky drsní, takže to vlastně není vůbec špatné - ale spíš pro větší děti...60% ()

Karp 

všechny recenze uživatele

Začátek dává velkou naději, že pohádka bude povedená, ale bohužel po dvaceti minutách se objeví typický pohádkový nešvar posledních let - rozvleklost. Pohádka je tak jednoduchý útvar, je přeci jen primárně pro děti, že nějaké vykecávání se zkrátka neunese. Stále nerozumím tomu, že je tak obtížné to pochopit. Ve střední pasáži děj v podstatě nikam nesměřuje, střih střídá střih a dialogy smrdí prázdnotou či zbytečností. Je také škoda, že určitá syrovost a krása čisté přírody z úvodních obrázků zmizí a je nahrazena kašírovanou symbiózou lidského elementu a jeho kulis s jednoduchou dokonalostí přírody. Zkrátit o půl hodiny, vyhodit z jeskyně postel s nebesy, ponechat jednoduchost a prostotu a možná by z toho mohla být docela obyčejná, ale milá pohádka. ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak to se opět nepovedlo. Dle ukázek jsem si ríkala, že okolí  a příroda bude úchvatná, ale nakonec prd. Děj o ničem, herci o ničem na druhou a i když Táňu Pauhofovou mám ráda, tak v této roli byla naprosto "neuvěřitelná". Zkrátka pohádka zcela na ...nic. A já přitom české pohádky miluju, protože jsou vtipné a laskavé. Ovšem dnes už je málokdo umí natočit ( a nemám namysli Zdeňka Trošku). Za mě zklamaných 45% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak tradiční pohádka se postupně transformuje ve fantasy i u našich sousedů. A nutno dodat, že jim to docela jde od ruky. Zakletá jeskyně sice ničím výrazným nevyniká, ale určitě se na ní nekouká zle. Exteriéry jsou moc pěkné, Táňa Pauhofová tu hraje zlou čarodějnici, což byste od ní nečekali, Karel Dobrý je asi nejzlejší postava podobného ražení za dlouhou dobu...a celkově jsou tu všichni takoví protivní a nepříjemní, asi jak to občas v reálném světě bývá. I přes to všechno se ale jedná o zajímavý kousek, kterému stojí za to dát šanci. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dlouho už mě česká pohádka takhle nezaujala. Je tam sice znát koprodukce, ale pořád je tam dost známých herců. Celé to působí přirozeně a nenuceně. I herci jsou dobří. Trochu mi to připomnělo sůl nad zlato. Celé se to točí kolem dvou sester, které rozdělí kletba solné jeskyně. Jedna se promění ve vlka a jejich otce zavřou do vězení. Po králi totiž na trůn nastoupila zlá královna v podání Táni Pauhofové. Princové byli vyhnáni a nemohou se vrátit. Jak se jim povede zachránit království a přinést sůl zpátky k lidem? Je to celkem zajímavé. "Musíte zabít vlka!" ()

Galerie (70)

Zajímavosti (10)

  • Na výrobe digitálnych trikov pracoval tím kompozitorov a grafikov viac ako 8 mesiacov. Celý proces schvaľovania bol veľmi náročný a pri vybraných záberoch bolo vytvorených napríklad aj 70 verzií, než boli tvorcovia spokojní. (Arsenal83)
  • Natáčení pohádky bylo třikrát přerušené, jednou se štáb vracel ze slovenských Kysúc a dvakrát z hradu Pernštejn. Důvodem byl covid-19, který se u štábu objevil navzdory předcházejícímu testování všech členů štábu, herců i komparzistů. (SONY_)
  • Točilo se 39 dní. Natáčení probíhalo v těchto lokacích: na Slovensku (Jánošíkové diery u Terchové, v okolí Súľovských vrchů a v malebném skanzenu ve Vychylovcích nedaleko obce Nová Bystrica, ale také v Demänovské jeskyni); v Česku se natáčelo na známých hradech jako je Pernštejn nebo Křivoklát. (TommyZR)

Související novinky

62. ročník Zlín Film Festivalu je za dveřmi

62. ročník Zlín Film Festivalu je za dveřmi

18.05.2022

Největší a nejstarší festival filmů pro děti a mládež na světě se vrací do původního termínu. Odstartuje již 26. května ve Zlíně zahájí jej světová premiéra celovečerního animovaného snímku Cesta do… (více)

Reklama

Reklama