Reklama

Reklama

Zakletá jeskyně

  • Slovensko Zakliata jaskyňa (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Zázračná jeskyně obsahuje vzácné poklady, sůl a drahé rubíny. Horníci si z ní můžou vzít tolik soli, kolik potřebují, ale z rubínové síně v samém středu jeskyně si nesmí nic odnést. Toho, kdo si rubíny vezme, postihne kletba. Rychtářova dcera Lena přesto po tomto vzácném drahokamu z hlubin jeskyně zatouží a i přes varování sestry Ady nedokáže svou touhu překonat. Její lehkovážný čin tak uvede do pohybu události, jejichž následky naruší křehkou rovnováhu celého království a postihnou i Lenu. Zakletou Lenu dokáže osvobodit pouze člověk s dobrým srdcem, který vrátí ukradený rubín zpět do srdce jeskyně. Ten nyní zdobí koruny zlé královny Berty. Podařilo by se to snad pouze jejím dvěma nevlastním synům, princům Zachovi a Cyrilovi. Ti jsou však plní pýchy a marnivosti a o neštěstí ostatních se nestarají. Když z vůle macechy Berty o všechno sami přijdou a stanou se závislými na pomoci ostatních, pak teprve pochopí, že je jejich povinností bojovat za spravedlnost pro všechny. Jejich odměnou je nejen to, že najdou vlastní odvahu, laskavost, schopnost obětovat se, ale i zjištění, že objeví pravou lásku. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (135)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak tradiční pohádka se postupně transformuje ve fantasy i u našich sousedů. A nutno dodat, že jim to docela jde od ruky. Zakletá jeskyně sice ničím výrazným nevyniká, ale určitě se na ní nekouká zle. Exteriéry jsou moc pěkné, Táňa Pauhofová tu hraje zlou čarodějnici, což byste od ní nečekali, Karel Dobrý je asi nejzlejší postava podobného ražení za dlouhou dobu...a celkově jsou tu všichni takoví protivní a nepříjemní, asi jak to občas v reálném světě bývá. I přes to všechno se ale jedná o zajímavý kousek, kterému stojí za to dát šanci. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Po politicko-mafiánské Svini bylo paní režisérce zapotřebí pohádky. Tomu dost dobře rozumím - z drsné, kruté a vražedné reality raději do světa kouzel a fantazie, kde zlo nemá nakonec nikdy šanci. Pro fanoušky Táni Pauhofové je tato pohádka trochu bolestným zjištěním, že se z princezen najednou posunula do rolí královen a ještě k tomu zlých. Marko Igonda v kladné roli, to si snad nepamatuji, ovšem když tam hraje Karel Dobrý, tak to je ještě větší záporák, kterému musel Igonda uhnout ke klaďasům. Připadalo mi, že pohádka v půli ztratila trochu dech a už jej pak až do konce nenabrala. Ale celkově bych ji nezatracoval, určitě jsme v česko-slovenském prostředí v posledních letech zaznamenali mnohem horší počiny. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Sůl je po letech znovu nad zlato. Solčanská si umí pohrát s vizuální stránkou. Lokace, kulisy a kostýmy jsou na vysoké úrovni, ovšem vypravěčský talent evidentně nepobrala. Rušivým elementem je i podivný mix českých a slovenských herců, kteří navíc hrají různé ligy a do toho ještě zrovna Dobrý a Pauhofová mají potřebu přehrávat jako totální amatéři. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Jakž takž pohádka, celkem zajímavě pojatá, jsou tu rovnou dva romantické příběhy, takže alespoň trochu oživení.. A kamera a lokace super, není to až tak předvídatelné - ze začátku. Nikdo nepřehrává, atmosféra místy strašidelná, záporáci hezky drsní, takže to vlastně není vůbec špatné - ale spíš pro větší děti...60% ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Nádherné scenérie a jímavá hudba v jinak docela zmatené pohádce. Celkem jednoduchý příběh, který se ovšem odvíjí způsobem zcela postrádajícím nějakou logiku, či smysluplný děj. Herci v pohodě, byť nikdo neměl tak výraznou roli, aby mne nějak více oslovila. Celé to tak nějak klouže po povrchu, je to takové nedovařené, nicméně lepší, než to, co v posledních letech vyprodukovala většina ostatních. Za mne 55%. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (10)

  • Točilo se 39 dní. Natáčení probíhalo v těchto lokacích: na Slovensku (Jánošíkové diery u Terchové, v okolí Súľovských vrchů a v malebném skanzenu ve Vychylovcích nedaleko obce Nová Bystrica, ale také v Demänovské jeskyni); v Česku se natáčelo na známých hradech jako je Pernštejn nebo Křivoklát. (TommyZR)
  • Na výrobe digitálnych trikov pracoval tím kompozitorov a grafikov viac ako 8 mesiacov. Celý proces schvaľovania bol veľmi náročný a pri vybraných záberoch bolo vytvorených napríklad aj 70 verzií, než boli tvorcovia spokojní. (Arsenal83)
  • Vo filme bolo vyrobených viac ako 130 trikových záberov, pričom len časť z nich je pre bežného diváka jasne viditeľná. Väčšina trikových záberov prispôsobovala súčasné reálie historickej podobe rozprávky. Z exteriérových záberov nám miznú celé dediny, budovy, televízne vysielače a dokonca aj železničný koridor. (Arsenal83)

Související novinky

62. ročník Zlín Film Festivalu je za dveřmi

62. ročník Zlín Film Festivalu je za dveřmi

18.05.2022

Největší a nejstarší festival filmů pro děti a mládež na světě se vrací do původního termínu. Odstartuje již 26. května ve Zlíně zahájí jej světová premiéra celovečerního animovaného snímku Cesta do… (více)

Reklama

Reklama