Reklama

Reklama

V žoldu smrti

  • Česko Střelec v ohrožení (více)
Trailer 1

Základna americké armády ve Fort Bragg v Severní Karolíně. Seržant speciálních jednotek James Harper (Chris Pine) je propuštěn z armády na základě pochybných důvodů. Hrozí mu život plný dluhů a zoufalství. Aby zajistil svou manželku Brianne (Gillian Jacobsová) a syna Jacka (Sander Thomas), Harper přijme návrh svého bývalého velitele a přítele Mikea Hawkinse (Ben Foster), aby pracoval pro soukromou vojenskou společnost veterána Rustyho Jenningse (Kiefer Sutherland), který plní tajné úkoly pro vládu. Harper se dá najmout jako žoldák do Rustyho organizace a získá od něj zálohu neuvěřitelných 50 000 dolarů na zajištění své rodiny, zaplacení účtů a hypotéky. Zároveň získá i první práci as Mikem vyrážejí na přísně tajnou operaci do Berlína. S pomocí spojky Katie (Nina Hossová) mají v zájmu Spojených států zlikvidovat podezřelého virologa Salima Mohameda Mohsina (Fares Fares), který je údajně v kontaktu s Al-Kajdou, a zajistit výsledky jeho výzkumu, které jsou v notebooku. Akce Američanů v Berlíně se však úplně zvrtne… Na Harpera, Mikea a zbývající členy týmu zaútočí nejprve policie a pak neznámí nájemní zabijáci. Je jasné, že Rusty je oklamal a oni odhalili něco, co neměli v plánu. Vražedné spiknutí však pokračuje a Harper netuší, komu může důvěřovat, jak si dokáže zachránit život a jak se bude moci dostat zpátky domů do Spojených států. V pohybu mu totiž brání staré zranění… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (89)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Přišlo to v tu nejnevhodnější dobu. Rodinné dluhy rostou a do toho je bez možnosti důchodu a zdravotního pojištění propuštěn, kvůli zranění z misí, z armády. Být patriotem ve službách armády je v USA zřejmě ještě stále jen cesta k chudobě. A tak kývne na dobře placenou nabídku, ale to by nebylo, aby v tom nebylo jedno veliké ale. Akční drama ´Dodavatel´, má hodně podobný dějový motiv s konkurenčním akčním filmem ´Ambulance´ (2022), jen je hodně skromnější a v rámci charakterů daleko lidštější. Je to příběh o člověku, coby bývalém vojákovi, který není přepáleně všehoschopným supervojákem, jak to obvykle bývá. Jedná se o obyčejného zranitelného člověka jako každý jiný, v čemž je právě ta lidštější stránka podstaty. Čest a přátelství je motorem jeho konaní, aby nakonec narazil na tvrdou zeď zrady. Jasně, takových filmů už je požehnaně a je to vlivem předvídavosti dějového vývoje docela znát. Akce vypadá dobře, ale není ji zase tolik, aby akční fanoušek zaplesal. Daleko více se klade důraz na dramatizaci, která však atmosféru spíše tlačí dolů. Ono vůbec konverzační etudy na samém počátku v budování dějové podstaty věci mají tendenci vyvolat dojem nudnosti. Ale dá se to překonat a plně pojmout nastupující misi. Těžko však posoudit vsunutí konspirační teorie. Rázem to zase dostává zcela jiný nádech v obrazotvornosti všech daných skutků. Prvky tajemna jsou sice povzbudivá, ale na druhou stranu, jakoby to ztrácelo na důležitosti. Dějová linka o zradě a pomstě. Nic víc, nic míň. Snímek ničím nevyčnívající, což znamená, že spíše velmi rychle zapadne. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Trošku víc jsem čekal jednoduché svižné akce v duchu Extraction nebo kombinace Bourne/Jacka Ryana. Ve výsledku to bylo spíše drama s jednou a půl akcí a Kiefera Sutherlanda všeho všudy snad 10 min na scéně. Věčně mladý Chris Pine, který ještě v pětatřiceti vypadal na dvacet, tak tady po čtyřicítce vypadá na padesát. Prostřední část kdy se Contractor začíná rozjíždět a postupně rozuzlovat děj stojí za to, ale dvě třetiny jsem se spíše nudil. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nečekaná pecka! Největší Fail na celém filmu je asi místní hodnocení. ( Audience Rotteni 75%!). Ok ten film působí jako Mix Bournea, Clancyovek, Ryana a dalších, but who cares. Není to žádná podfinancovaná sračka s hroznými herci, levným vizuálem a špatnou akcí, funguje tady úplně vše, jen jsme měli možnost vidět podobné už někde jinde, ale několik let zpět, takže já jsem za každý Taktický vojenský akčňák rád. Film hezky ukazuje, že i když člověk slouží vlasti několik let, tak během okamžiku může přijít absolutně o všechno a v takové situaci se ocitne Chris Pine, který má za zadkem exekutory a nemá čím živit rodinu. Už od úvodu musí každý normalní člověk s hlavním hrdinou okamžitě empatizovat a jediná cesta z toho ven je jedna tajná Black Ops mise, která rozhodně nepůjde podle plánu a její následky jsou fatální. Já jsem s tímhle námětem spokojen, působí realisticky i autenticky a tím pádem na to pohlížím spíš jako aktuálně probíhající misi než na film. Film mě hned zaujal skvělými detaily ( promakaný equipment celé jednotky, moderní výbava se vším všudy, to každý fanoušek military záležitostí se musel usmívat od ucha k uchu, ozvučení zbraní je velmi dobré, Pine se v prostředí chová inteligentně a přesně tak, jak by se člověk s takovými zkušenostmi chovat měl, hlavně je zraněný, vyčerpaný, fyzicky absolutně v prdeli a divák má nepříjemný pocit, že mu jde sakra o život. Je to i Rko, takže dojde na pár drsnějších záběrů ( Přestřelka v lesích s policisty je velmi intenzivní- to nechceš!) a potěší i akce v Berlíně za bílého dne a pár menších likvidačních fightů. Pochválit musím Hudbu, to byl takový nářez, že to zašláplo do země i celou Dunu ( hodně se mi tu evokovala v jistých scénách nedávná Ambulance), dojde i na jeden menší zvrat a jednu skvěle herecky vyhrocenou emocionální situaci na parkovišti. Ben Foster taktéž velmi silný výkon. Atmosféra je hutná jak prase, hodně mě to bavilo, přišlo mi to dost napínavé i intenzivní, opravdu nevím, kdo má jaký s filmem problém. Já tu vidím jen klady. Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor 0/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 5/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. 8/10. ()

PetrPan odpad!

všechny recenze uživatele

V některých komentářích jsem se dočetl, že Contractor je oldschoolová záležitost nebo, a to bylo vůbec nejlepší, že je "takticky věrohodný". V prvé řadě, a to je třeba zdůraznit, je nudný.  Akční film bez akce nebo drama bez tématu, ať si vyberete cokoliv, tam Contractor není jen v polovině cesty, on tam prostě vůbec nemíří. Do teď přemýšlím, čím vlastně tenhle film měl být. Když už dojde na akci, tak není ani pubertálně přepálená ani věrohodná, jen hloupá. "Taktická věrohodnost" je nejvíce patrná při přepadení bezpečného domu jednotkou "profesionálů", která  zkrátka celá  nakráčí do pokoje s amatérskou bombou a pochopitelně co? No, vyletí do vzduchu. Celé Německo hledá teroristy, kteří jim vystříleli půlku policejního sboru, ale do kanálu poblíž přestřelky se několik dnů nikdo nepodívá. Celkově scénář psal idiot, supertajná a bohatá organizace chce rozpoutat prakticky apokalypsu a vše se nakonec, zřejmě takticky věrohodně, smrskne na vtipnou přestřelku bez bot na ranči a tím vše končí (jak nás hlavní hrdina věrohodně přesvědčí).    Hloupé, neakční, bez emocí a zkrátka a jednoduše nezajímavé. Takticky věrohodný odpad. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Film zabijí tempo. Děj je neskutečně uloudaný a to dokonce i když se střílí. Vím, že to může znít trapně, ale nesnesitelně nezáživný byl už po 15ti minutách. Když už dojde na akci, je hrozně sterilní a má spoustu debilních momentů. Naprosto třeba nepochopím, proč když je na cizím území (hledán policií), přechází vycházkovým krokem přes přechod na červenou (!?). Kolem si jezdí auta, ostatní na něj čumí, ale on je pořád drsnej (a nenápadnej). Pak ta “nenápadná” extrakce uprostřed Berlína…. Uf. Asi nejhorší je, že během sledování děj nedává moc smysl (o nějakém solidním závěru nemluvě). ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama