Reklama

Reklama

V žoldu smrti

  • Česko Střelec v ohrožení (více)
Trailer 1

Základna americké armády ve Fort Bragg v Severní Karolíně. Seržant speciálních jednotek James Harper (Chris Pine) je propuštěn z armády na základě pochybných důvodů. Hrozí mu život plný dluhů a zoufalství. Aby zajistil svou manželku Brianne (Gillian Jacobsová) a syna Jacka (Sander Thomas), Harper přijme návrh svého bývalého velitele a přítele Mikea Hawkinse (Ben Foster), aby pracoval pro soukromou vojenskou společnost veterána Rustyho Jenningse (Kiefer Sutherland), který plní tajné úkoly pro vládu. Harper se dá najmout jako žoldák do Rustyho organizace a získá od něj zálohu neuvěřitelných 50 000 dolarů na zajištění své rodiny, zaplacení účtů a hypotéky. Zároveň získá i první práci as Mikem vyrážejí na přísně tajnou operaci do Berlína. S pomocí spojky Katie (Nina Hossová) mají v zájmu Spojených států zlikvidovat podezřelého virologa Salima Mohameda Mohsina (Fares Fares), který je údajně v kontaktu s Al-Kajdou, a zajistit výsledky jeho výzkumu, které jsou v notebooku. Akce Američanů v Berlíně se však úplně zvrtne… Na Harpera, Mikea a zbývající členy týmu zaútočí nejprve policie a pak neznámí nájemní zabijáci. Je jasné, že Rusty je oklamal a oni odhalili něco, co neměli v plánu. Vražedné spiknutí však pokračuje a Harper netuší, komu může důvěřovat, jak si dokáže zachránit život a jak se bude moci dostat zpátky domů do Spojených států. V pohybu mu totiž brání staré zranění… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (90)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Chris Pine, by klidně mohl být novým Bournem ale ne s tímhle filmem. Scenáristicky prázdný až nabubřelý film, který se po celou dobu tváří jako seriózní, reálně působící thriller ale selhává prakticky ve všem. Utahaný úvod, amatérsky a lacině působící akce, nevýrazní herci a již zmíněný nudný scénář. Inteligentní akční thrillery chybí jako sůl ale raději žádné než tyto. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pomerne silné obsadenie na taký priemer, to tam mohli hrať fakt aj béčkoví herci, ale to už by nemalo také promo, že? Niečo zo zákulisia súkromného bezpečnostného a vojenského priemyslu a o tienistých stránkach bytia v armáde. Ale tam vstupuje len vypatlanec. Vo filme sú dve borovice. Prvá, tá anglická (pine) nebola vo svojej role taká uveriteľná, ale dalo sa to. Tá druhá, nemecká (Kiefer), bola vo filme v podstate zbytočne. Takže dve borovice, ale nevydalo ani na borovičku. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taká civilná Bourneovka s pomalým rozbehom behom ktorého sa divákovi dostane pod kožu hlavný hrdina.  Akcie tu asi pre bežného diváka až tak veľa nebude, ale keďže na nej film nestojí, tak je jej tu tak akurát. A je v oldschool štýle, ktorý mám rád. Pôsobí prirodzene, takticky vierohodne, drsne a hlavne je fenomenálne ozvučená. Nedal by som ruku do ohňa za to, že nepoužili na výstrely CGI, ale vďaka zvuku som tomu veril na stopro. Veľkú pochvalu si zaslúži Chris Pine, ktorého mimo Star Treku nemusím, ale tu bol fantastický a spolu s ním som prežíval všetky tie útrapy, ktoré musel riešiť. Hlavne keď bol zranený a vyčerpaný, tak to na mňa pôsobilo fakt bolestivo. Ostatní herci tu nemajú až taký veľký priestor, ale väčšina z nich stihne behom chvíľky zažiariť a odohrať, čo príbeh vyžadoval. Najviac ma bavila epizódka s Marsanom, ktorá obsahovala komplet spektrum emócií. Trochu zamrzí len príliš malý priestor pre Sutherlanda. S tým jeho chraplákom a briadkou by z neho bol fenomenálny zloduch. Ale tu sa len mihne a ani obuť sa nestihne. :-) Takže celkovo to je taký chlapský film s jednoduchým príbehom, ale bezchybným spracovaním. Taká obdoba Hallmarku pre chlapov. :-) 8/10. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Propuštěný voják se nechá zlákat nabídkou od kontraktorské skupiny, která neoficiálně pracuje po vládu. Ovšem hned v první akci, která má být relativně bezpečná, se něco podělá. Jo, není to nic extra a pokud čekáte nabušenou adrenalinovou jízdu, tak budete zklamaní. Nicméně z mého pohledu s jedná o solidně odvedené béčko se slušnou akcí, která si vystačí bez nějakých extra efektů, a neméně slušným tempem vyprávění. Na co se může film spolehnout především jsou herci, kteří se tu sešli ve výborné sestavě a Pineovi v hlavní roli lze bez problémů fandit. Nemám problém. 75% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pomalé, atmosférické a vlastně nakonec fajn. Seržant speciálních sil a otec od rodiny Chris Pine má bolavé koleno a poštovní schránku plnou dluhů. Právě kvůli lékům k léčbě roky zraněného kolene neprojde laboratorními testy a z armády je propuštěn, což ho odřízne od důchodu i zdravotního pojištění. Propadající se do zoufalství se od kamaráda Bena Fostera dozví o možnosti práce v soukromé bezpečnostní službě. Čeká ho operace v Berlíně, kam se vydává s partou žoldáků. Mise (likvidace vědeckého výzkumu) se ale drasticky změní, skupina se po přestřelce s policií zúží a Pine až později zjišťuje, že je to celé o dost složitější a že nemůže věřit ani vlastnímu týmu. Tvůrci by se moc rádi postavili vedle Alana J. Pakuly nebo Phillipa Noyceho, ovšem tenhle špionážní thriller sráží příliš zamotaný příběh a vlastně i docela dost děr. Pár postav se tu objeví pozdě nebo jen na chvíli (Marsan, Sutherland), takže nemáme prostor si k nim cokoliv vytvořit. Film zpochybňuje roli vojáka, který nemá klást žádné otázky, či upozorňuje na špatné zacházení s veterány. Ač výsledek může působit levněji a nevýrazněji, třeba scény honiček přidávají příjemné vzrušení, má to místy solidní atmosféru a herce. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (29)

  • Během rozhovoru s šéfem tajných operací Rustym Jenningsem (Kiefer Sutherland) se Jennings zmíní o konkurenčních soukromých bezpečnostních společnostech, jako jsou Triple Canopy a Aegis, a náhodně zmíní „toho bezduchého zm*da Erika Prince“. Prince je zakladatelem kontroverzní soukromé vojenské společnosti Blackwater, která je zodpovědná za masakr na Nisour Square v Bagdádu v roce 2007. (Johnny.ARN)
  • Když si James (Chris Pine) píchne injekci, je vidět, že jde o falešnou stříkačku – jehla se z ní vytáhne. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno