Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Historie jedné loupeže v českém kriminálním filmu o ukradeném milionu a cestě, která vedla k dopadení lupičů. Lupiči ukradli z družstevní dodávky milion korun! Zlodějská banda se však nepohodne a tak není jisté, kde peníze skončí... (oficiální text distributora)

Recenze (53)

sud 

všechny recenze uživatele

Průměrná gangsterka se zajímavým příběhem. Policejní vyšetřování zde hraje až druhé housle. Prioritní je loupež penez a neshody mezi pachateli. Josef Švorc v roli majora Bárty je dost nevýrazný a s ním i spousta jiných herců. Ovšem Josef Vinklář je gangster k pohledání a všechny s naprostým přehledem minimálně o tři hlavy přehrává. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Relax, nechce to moc přemýšlet... Filmaři točili v dobových reáliích typických pro "galérku" např v baru Marica a v záběrech se objevili někdy i skutečné postavy a postavičky. Např "hraběnka"byla legendární postava z Malé strany o které se tvrdilo že je opravu bývalo hraběnkou, pro mnohavrstevný makeup byla nepřehlédnutelnou. ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele

Václav Švorc v roli vyšetřovatele je krokem vedle, je prostě nevýrazný, tak jak je u něho obvyklé. Napadají mě jen dvě role, ve kterých se mi líbil (Kalamita, Jako jed) a u nich mám dojem, že je to zásluhou režisérů, ne herce samotného. Brynych byl ovšem režisérem sotva průměrným, a tayk nám předložil sotva průměrný film. NO, řekněte, šli byste na něco takového dnes do kina? ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Být to parodie, prosím, neřeknu ani popel. Ale jestli tohle někdo myslel vážně? Vysmívám se tuposti pachatelů a poldů v nekonečném nováckém seriálu Specialisté, ale koukám, někdo tu tupost chování postav uvedl do děje už daleko, daleko dřív. Asi nejpitomější loupež, jakou jsem kdy viděl, asi nejpitomější schování peněz, asi nejpitomější chování recidivistů (!) po loupeži, hlavně všude ukazujte, že máte prachy, že?, do toho komická figurka kapsáře, a nakonec stejně policistům pomůže udání, jinak by sami skončili na jednom z té party. Proč tam postava Töpfera prováděla všechny ty kejkle, to jsem taky nepobral. A chvílemi to vypadalo, jako že někdo vystřihl kus filmu - třeba u toho přenesení pneumatiky nebo závody a náhle auto na krajnici. A ta trapná hra, kdo byl ve shořelém autě, vždyť to celou dobu bylo jasné... Navíc hudba na prd, Štaidl se moc nepředvedl, kamera furt zoomuje z oken, aby byla vidět Praha, a to i u mimopražského JZD, takže hvězdu dám za tehdejší Prahu a nonstopáč U zeleného stromu, dej mu Velký Výčepní věcnou slávu... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno známá nekompromisní Unínská loupež která údajně posloužila jako námět pro tento film by si zasloužila lepší zpracování. Tohle je jenom průměrná kriminálka s nepříliš zajímavými postavami a jedním jakž takž solidním zvratem na konci. Stejně jsem nejvíc fandil charismatickému Jelínkovi aby s těmi nevýraznými policajty vychcal i když je jasný, že před půlnocí si přijde akorát tak pro klepeta.50% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Filmaři točili v dobových reáliích typických pro "galérku", například v baru Marica. V záběrech se proto někdy objevily i skutečné postavy, například "hraběnka", legendární postava z Malé Strany, o které se tvrdilo, že je skutečně bývalou hraběnkou. Pro mnohavrstevný makeup byla nepřehlédnutelnou. (sator)
  • Když poslouchá Roman Kratochvíl (Josef Vinklář) v bytě u Kateřiny (Ivanka Devátá) pátrací relaci o své osobě, je uvedena adresa Praha 1, Krátká 2. Ulice toho jména byla pouze v desátém pražském obvodě, na Praze 1 jsou pouze ulice Dlouhá a Široká. (Robbi)
  • Natáčelo se mimo jiné také v obci Vranov, v lomu Tetín a Houbově lomu v Koněprusech. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno